Македонија 2 милиони жители, сите да отидеме да гласаме од странство пак нема да можеме да ги стигнеме другиве држави со по 15 милиони.
Замисли да победеше и да ни лупаа казни цела година за брзо одење и за валкани патики или ко Грујо долен веш ако имаш на балкон за сушење и такви бизарности за пари во буџет за сала и пречеци
Колку мислите дека Северна Македонија има дијаспора? 10 милиони? Најголем дел од дијаспората се Албанци и воопшто не им е гајле за Северна. Тие си гласаа за Албанија
Поздрав до сите шо ми јадеа л*јна што ја поддржував Тамара кога излезе песната, ве гушкам. Особено лицето шо ме откри дека сум ПР на Тамара
Без разлика најдобар пласман до сега и нема замерка за нашата песна и да си се помириме со фактот дека Албанија и Србија и се најдобри пријатели на нашата земја а овие поранешните ЈУ држави (освен Србија) и Грција факОФф !!! Велика Британија и Австрија 12 поени
Не е ни приближно како што кажуваш и нема таков систем. Еве на кратко пример... Србија ни дала 12 поени, Швајцарија ни дала 2. Никакви гласови не се множат со 100 или слично. Едноставно, во таа земја гласовите добиени со пораки се редат по големина и се доделуваат поени. Пример рециммо во Србија гласале 10.000 луѓе, 6.000 за Македонија, 2.000 за Шведска, 1.000 за Италија....итн. Па според ова Македонија добива 12, Шведска 10, Италија 8 поени....
Значи мора да има некој систем. Јас врска немам како ги делат ама сигурно не е од ракав, гласале 2. 658 ај нека биде 10 поени. Нема врска како и да е најмалку битно. А кога ќе размислам па и битно е. Зошто да не знаеме како оди тоа? Што не кажат