Интересен е феноменот дека иселенициве не ги интересира државава, ниту пак се трудат да гласаат (со исклучок на малкумината), живи среќни се што киднале од тука, ама... од друга страна најголеми патриоти се кога се работи за името а добар дел од нив се со б'лгарски пасош. Ама ај...
Се буниме зошто не не гласале нашите по Европа , а не ни беше воопшто срам да не дадеме ниту еден поен на песната која ја компонира нашиот Дарко . Абе ај . Ама ... Не им се допадна на нашето жири. Не ја разбраа . Таа на Азејберџан поарна им се видела
Секој си има свои интереси. Некој името, некој Евровизија, некој одмор и правење заби за евтини пари...тоа е.
Ако е така, значи успешно сме го промовирале името, на прво место се вееше нашето име и нашето знаме и тоа едни добри 30 тина минути. Браво за нас, промоција успешна
Добро, Швајцарија не даде 12 поени?? Не знам што толку имате против нашиот народ кој е надвор од земјата се нешто не ви е погодено, де да не сме имале право на глас (избори) бидејќи ако сме си ја сакале државата ќе сме живееле во неа. Де за Евровизија сега ние сме криви што не победивме? Сериозно? Значи секој МАКЕДОНЕЦ било каде и да е пуштил солзичка и се осеќал гордо додека беше настапот. Дајте малку смирете живци сакајте си го народот, колку албанци има иселено но вие и не знаете како тие се почитуваат и помагаат а ние од секогаш сме биле: Да умре козата на комшијата.
Оти срам од браќата Срби. Во г'з им се напикани на Србите па сега како така ниту еден глас. И после правда бараат а не политика.
Лицемерно е Знам еден куп такви кои славеа кога се иселија со б'лгарски пасош за да сега се меѓу најгласните "патриоти"
Ако си ја сакале земјата ќе останеле тука и ќе пробале да променат нешто. Ама и не ги обвинувам, секој трага по подобро. Ама лицемерно е на 534567 км од дома да продаваш му*а за бубрези колку си ја сакаш државата и не требало нато еу ова она, бла бла патетики. Ќути таму, работи и печали пари.
Албанија со толкава дијаспора добила помалку гласови од нас од телевоутинг? Ај објасни ми како по твојава логика. И не се замарај за Евровизија. Поштено, нели?
Од тие патриотите со името. Сачувај боже за северџанка да гласаат Мене не ми сметаат тие што не гласале. Секој со сопствено убедивање. Ми сметаат горенаведениве патриотишта што плукаа и колнеа по Тамара. А толку се глупи што не сфаќаат дека всушност плукаат по себе.
Да, но кога има избори први се тогаш да гласаат за избори. Тоа ми е најглупото нешто. И да најголеми патриоти се, се чукаат по гради од Германија, Австрија. И сега името, името, ајде нека дојдат и со 200е нека го бранат името, кога толку патриоти се.
Не се лутам воопшто на нашата дијаспора.Кој сакал и можел, гласал. Се лутам на оние во дијаспората кои јавно пишуваат на фејсбук дека ја бојкотирале , дека не познаваат Северна, дека не ја претставувала Македонија. Брука и дно се тие, тој дел од нашата дијаспора, лажни патриоти.