150.000 евра била сумата за двете евровизии, 100 за оваа 50 за детската. Од тие 100, 36к било само учеството а другите 64 за организирање све.. Малку се 64к евра за евровизија деќќи Сеа ми е јасно зошто имаат секоја година мизерен настап нашиве, не можат да платат квалитетни сценографи
А оваа од Острелија да ти викала зииииро грааааавити, а ја цело време мислев дека пее ихихихих хахахах.
Така да ама го има споделувано по ФБ како демек крадено,месетно и сл. пак го прочитав онака не детално и го споделив тука,кој сака нека чита.
А,зошто водителите и новинарите често зборуваат во множина? Победивме,изгубивме,отидовме,се прошетавме,се вративме,дознаваме... Општо се кажува.Звучи специјално,елегантно или грубо,ама се добива смисла. Луѓето се ставаат во заедница.Ако не се прави така,ќе се дораспарчиме... И јас ја критикував Тамара во некои теми за нејзиното однесување.И според мене таа не е најдобра пејачка,ама сепак ѝ го признавам трудот. Па и 8-мо место на Евровизија не е за потсмев,претходните години бевме подоле.
Гo прoчитaв јaс убaвo и финo е oбјaснетo,нa кoј му oди мaтемaтикa ќе рaзбере декa се е лoгичнo.Немa нaмештaлки,немa крaдење глaсoви,дoстa сo филмoви.И oсмo местo oд тoтaл 41држaвa е супер,рaдувaјте се!
Леле овие па како папата ја пречекаа, па уште и 10.000 евра за кариера меѓународна донација, ХА ХА ХА ХА ХА .... Океј, сега сериозно БЈМ груп, со 10.000 евра текст од Туцакович не може да се купи а не кариера да се прави вон границите
Не можам да исчитам сè што се напишале во изминативе денови, ама да си кажам дека фаворити ми беа Исланд и Норвешка, а Швајцарија и Шведска исто ми беа bops. Генерално не мислам дека имаше лоша песна во финалето (ако не ги сметаме Германија и Велика Британија секако). За Тамара ми е ептен мило, го заслужи успехот дефинитвно, иако премногу хејт доби, особено на Тамблр, поради фактот што е балада, а долго време го држеше првото место. Победникот исто фантастична песна имаше, и преубав глас. Единствено од што не сум задоволна е кога нашиве луѓе тука во обид да изразат поддршка на тамара јадат г*мна за другите настапи. А и генерално јадење г*омна за кој било настап не ми е океј. Не е тоа поентата на Евровизија. И не знам зошто луѓето викаат дека го загубила својот сјај. Можеби бидејќи ја поврзуваат со носталгијата од тоа време. Мене ми е топ.
Се зборува во прво лице множина затоа што Тамара замина таму да ја претстави Македонија, а не да се претстави сама себе. Секаде каде што Македонија е претставена, употребуваме прво лице множина, не е тоа случај само сега и од цитираната членка поназад. Претставена е Македонија, Македонија сме ние, и нормално дека и ние го чувствуваме успехот како свој. Не лично мој, твој, нејзин, туку наш како македонски народ. Simple as that. @sjdgo Едит: Супер е што се организира пречекот ама новинарите некако ја претераа. Доцна дојде, ќерка ѝ во раце ѝ заспа, Тамара едвај чекала да биде со семејството, тие во студио ја однесоа. Можеа да почекаат ден два па да ја викнат во студио, да одмори жената.
А баш ми се интересни на фб со коментари од типот дека овие пари можел Боки да ги донира и на некоја болница без да знаат дека Бојан до сега има донирано за такви цели стопати... Еднаш месечно уклучувам фб само за вакви тешки пациенти. Кој има време нека го ѕирне профилот на Ljupco Zlatev на фб и последните неколку постови околу Евровизија. Дечково ужасно нервира со глупави ставови или ми се чини?