Ама му се запна ти на Васил, скоро во секој пост не пропушташ шанса да потенцираш дека е геј и дека растур правел по геј клубови Ко да некој то го интересира, ма шо сака нека си прави, негов газ негов проблем И не ми е јасно што велиш намерно го одбрале него оти е геј, каков плус се добива со тоа? Ако веќе тоа што е геј играше некоја улога ќе го испрчеа на бина немаше да го кријат да пее од зад "завеси"
Запнав зашо знам што сорта на нечовек е (не затоа што е геј) и пошо си можам и ете си запињам. Зад завеси пееше, ама евровизијата не беше само пеење драга, тоа е многу повеќе, журки, забави приватни, коктели, црвен тепих, прес конференции и уште мн мн. Као што си се запнале многу да ја хејтаат Тамара, ете ја Васил ќе го хејтам и точка.
Па никаде не спомна дека бил не човек, ама секаде пиша дека е геј, ко не барем никој не знаеше и ете сега ти го откри Знам како се одвива евровизија не мора да ми објаснуваш мхм драга. Еј и точка рече хахаха... Хејтај го бе драга хејтај го, слободно формирај си и група на хејтери на васил Геј гарванлиев
И што ако е геј? Лошо ли испеа? Битно ли е тоа воопшто? Секој има право на избор на сексуална ориентација. Секој има право да се забавува на начин на кој што сака. И не гледам поента да се коментира сексуалноста на некој на музички натпревар како што е Евровизија, која покажува и докажува дека сите сме едднакви.
Фаворит Норвешка уште од прво кратко слушање. Не следев евровизија само на Youtube ги преслушав рефрените од оние кои настапувале и ги изгледав првите 10 песни од финалето да видам до кај стигнале моите фаворити. Ги преслушав инструменталките на топ 10-те од финалето и баш сум изненадена од Албанија , звучи како soundtrack од некој филм . Да, да, добро звучи без вокалите, касно приметувам оти не доаѓаше до израз од гласот на таа кокошката.
Нема да елаборирам пошо во тој случај би открила информации од мои геј пријатели, што се сигурен извор на точност. Али, типот е nasty, bad , selfish & psycho до бесконечности. И ќе си го хејтам ко што се хејта Тамара, Спенџарска, Гиговска итн и точка.
Ти има нешто згрешено ,,Ваајсто" на приватен план? Штом толку го стигматизираш, дефинираш ко нечовек, и лечиш фрустрации со него, овде. Или чисто само од ракав тресење инсинуации.
Ништо не е од ракав. И не го стигматизирам, напротив, тој сам си се стигматизира. Ах, да ти кажам што фрустрации имам, тоа да пукне човек,.
Океј, нема да ви бидам сабаљечка журка тука, кажав што кажав и да се препукувам нема а уште помалку да објаснувам. Пријатно утро и убав ден.
Значи во теков на целава фиеста Тамара ми беше одлична (бар мене лично, ги почитувам тие што не ја сакаат), во настапот, глас, песна, изглед, однесување..да, некои ги нервира однесувањето али мене ми е ок, своја си е, скрос опуштена, точно, знае да претера некогаш али генерално таков карактер си е и мене баш ми се допаѓа. И се супер, за на крај (да ми извините на речник) да се посере со тоа амбулантните возила?? Што бараше да го каже тоа, зошто?? Јас ја разбрав што сакаше да каже, и јас ги поддржувам настапите наши на Евровизија, и сметам дека не треба да се ускратуваат ни финансии од тоа ни ништо. Колку ние се расфрламе со пари за непотребни работи ехеееееее, со споменици со крадења со патни трошоци со што више не, па за 100 илјади евра им дошло и тоа за настап кој стварно ни го обели образот. Не треба да се ускратува на културни натпревари како Евровизија, напротив !!! Ама начинот на кој она го кажа е толку глупав и непромислен, просто не ми се верува. Ги стави на пиедестал амбулантите со Евровизијата.. Не, тие се засебни важни работи и не се споредуваат. Почитта за Тамара ептен ми падна, иако на секој му се случува да тресне некоја зелена ама ова па....
Се сложувам, и мене тие две песни многу ми се допаднаа. Албанската песна комплетно, и вокалот беше одличен, моќен, иако не разбрав ништо
Ако е геј не значи дека не е талентиран и не е добар во неговата професија. Целокупната реализација ни покажа дека изборот бил добар и треба да бидиме задоволни од тоа. Многу пати го спомна и нагласи зборот геј, за некој што не запнал за тоа што е геј човекот. Твоите геј пријатели да прочитаат што пишуваш тука не верувам дека ќе продолжат да ти бидат пријатели. Хејтај колку ти душа сака... Ајде кажи, образложи зошто е нечовек и зошто толку пати го спомна зборот геј? Дали тоа што е геј го дефинира како човек или нечовек? Дали го дефинира како професионалец, како лош или добар пејач? Чим си почнала да хејташ, образложи зошто тоа го мислиш кога некој те прашува нешто.
Нова преубава вест EBU ја известила нашата делегација дека имало грешка во гласањето со Белорусија, така што ние сме 1 место од жирито, а 7-МО ОФИЦИЈАЛНО место #proud
Дечки само шо прочитав дека сме прво место од жири. ЕБУ ја призна грешката во доделување поени од Белорусија! North Macedonia win Eurovision 2019 jury voting as EBU clarifies mistake in Belarusian voting edit: не видов дека @tamche995 пишала пред мене )
Хаха оти ма чудо големо ? @Bridget Бриџо ела тука да видеш каква неправда и е нанесена на твојата родна земја . Чаре?