Ја не знам Славко од кај имаше толку храброст за тоа да го напраи, сепак од Црна Гора е а не од Италија, Франција и сл. Инаку имаше и тогаш реакција за оригиналност, ама џабе коа песната му беше лоша а и вокално беше лош. Онака, настап за забава беше. Особено хеликоптерот со репот
Од оваа вечер имав само три фаворити и тие влегоа во првите три: Грција, Белорусија и Србија. За Исланд што да кажам, освен дека беа катастрофа. Лани со преубава песна, барем според мене, не влегоа во финале, а сега Инаку мислам дека Тамара ќе влезе во финале
Топ 3 сценски настапи до сега ми се: Австралија (пример за издигната просечна песна. толку добро е направена графиката и стаповите не се ни гледаат најголем дел од видеото, предобро.) Франција (пример за тоа колку добриот сценски настап знае да издигне просечно ок песна втор дел . добра порака на настапот, добра графика, светла..) Србија (во вториот дел на песната почнува најдоброто, ама вреди ко за цел настап. одлично!)
Абе да, не следев Евровизија во изминативе години, ама бар победничките песни ги слушав. Ниедна од нив не беше катастрофална, па цел свет да е во прашалници како има издвоено победа. На крајот сепак победува добра песна, која на некој помалце, некому повеќе му се допаѓа, ради музички вкусови.
Факт е дека има добри песни оваа Евровизија, од овие вечерва најдобри ми беа Белорусија, Србија , Финска не влезе а можеше место Исланд ме изненадија, но генералнопесните се добри, сепак преовладува песната, изведбата, сцената се има влијание. И има доста конкуренција факт е тоа но треба да се бориме.Сепак имаме моќна песна и со добр сцена добра ке бидеме доста добри.
Пошто не гледав, 2 прашања: 1. Дали Wonder Woman се појави вчера, односно дали ја пропуштив и 2. Дали чудовиштено што кокодакаше лани се врти насекое?
Само мене воопшто не ми се допадна песната на Словенија? Многу ми беше обична, рамна, без никаква емоција, никаков сценски настап, ништо. Една голема нула. Австралија имаа многу добар сценски настап. Песната не ми се допадна ама настапот му беше одличен. Кипар ми беа добри, а Србинката ме изненади позитивно, песната и е добра ама изведбата уште подобра. Се на се, оваа година барем од првата полуфинална вечер сум разочарана. Очекував многу подобри песни, подобри вокали. Некои песни дури ми беа иритирачко лоши, не можев да ги дослушам. Ама со оглед на тоа каква песна победи лани, па и ништо не ме чуди. Мислам дека оваа година имаме шанси да влеземе во финале, бидејќи имаме и добра песна и одличен вокал
А што треба да правиме ние што не ти ги разбравме прашањата? Шала на страна, за твој атер прогуглав. Wonder woman на финалето, чудовиштето вчера и на финалето ќе биде. Мене нешто друго ме интересира Јасно ни е дека Евровизија е политички натпревар. Зошто ни една држава не ја бојкотираше затоа што се оддржува во Израел? И Нета како што се сеќавам беше политички инволвирана со доста гласни мислења. Оти толкава пасивност и апатија? Лана дел Реј ја барале за финале, не прифатила заради тоа што се одржува во Израел, Лорд исто така. Мадона одбила да бојкотира, а во меѓувреме нејзината фондација наводно финансира неколку проекти за подобрување на женските права во Палестина. Одлично, сега ќе иде и да им пее малку.
Само уопште шминката не и се уклапаше со облеката и накитот али океј. Не знам со кој памет златни светки, топли кафеави тонови и црврн кармин и ставиле на тој црн фустан и ептен натрупан сребрен накит, со плаво сиви светла на сцена. Цел настап во шминката и зјапав.
Тоа ти ако не знаеш која е Wonder Woman е шејм он ју, не шејм он ми А чудовиштето што кокодакаше лани и што се декларираше како феминист а имаше текст I'm not your toy you stupid boy не можам да го поднесам, мене како феминистка ме вреѓа а камоли онаа 'песна' феминистичка да ја наречам. Не знаат што е феминизам очигледно.
Знам која е Wonder Woman. Муабетот беше "што по ѓаволите ќе бара таа на Евровизија". У уште не сфаќам што ќе бара, ама еве... Сејм. Не, не знаат.
Нашата песна сега е баш достојна да се нарече феминистичка, емотивна и квалитетна, нема споредба со победничката лани. Пораката е таман актуелна (а и треба да биде) и сѐ комплет е супер, не гледам зошто не би се квалификувала барем во финале, ич не би било фер.