Значи за маче Јуровижн 2019 по мој вкус е претставникот на Азербејџан...(одам да го изгуглам) За Фемина Луничка Феминовска..
Покрај толку многу интересни песни (вооглавно ефекти , пеењето шит) мислам дека ќе биде тешка борба кој ќе влезе у финале
Србија што направи? Косово не се натпреварува? Бар некој поен ќе потфрлеа... Дечкиве на крај требало да ги пуштат да се натпреваруваат. Одамна не сум чула нешто вака што ќе ме разнежни! За мене тие се победници.
Ја стварно мислам дека заслужуваме финале. Океј сцената можеше да биде подобра, ама споредбено со претходните години сега барем имаме одличен вокал и сепак подобра сцена од претходните. Дијаспорциве тешко да гласале многу, патриоти колку сакаш и знаеш не може за СеВеРџАнКа да гласаат Да се надеваме дека бар жирито ќе не извади. Инаку фаворити оваа вечер ми беа Малта, Романија, Албанија и Азербејџан. Гласнав еднаш за Романија а дури пола и повеќе од песните ми се свиѓаа. Многу појако полуфинале..
Вака кога гледам евровизија сфаќам колку ми фали времето кога сме се собирале по куќи порано за да ја гледаме, па кисни со саати по полноќ за да видиш кој ќе победи Кога ќе ми текне какви се песни имаше.. Руслана, Дима Билан со клавирот и балерината што излага од него, Норвешка со виолината и Феритејл, хард рок халелуја.... А оваа година гледам се средиле колку толку со песниве, за разлика од претходните години.
Оф топик ама мислам поголем хит од оваа немало во Мкд. На секоја свадба е до ден денес... и сите скокаат
Лоша е. Коа ќе видам вакви лоши песни да влезат директно у финале а некои у полуфиналињата се претепуваат за да влезат ептен ми е криво.