Никогаш не постоел подобар вокал женски од Тамара во Мк,а можам да кажам и на балканов,страшен вокал има.Ме заболе за името,девојката испеа јако,ги покажа вокалските квалитети,тоа на публиката и се допадна и влеговме,и ај доста го тупите со таа по*срана политика,олабавете бар во темава. Прекинете веќе еднаш,да го плукате своето,САКАЈТЕ СЕ ЛУЃЕ,САКАЈТЕ СЕ МЕЃУ СЕБЕ,ЕДЕН НАРОД,ЕДНА ДРЖАВА СМЕ,САМО СО ПОЧИТУВАЊЕ ЕДЕН СО ДРУГ,КЕ ИМАМЕ УСПЕСИ.
Се исплати и посетата од Папата За џабе ли не благослови да имаме бериќет и среќа? 8 години не сме влегле ејјј До година Лозано е на ред
Ова беше избор за најлоша песна во финале или? Буквално сите катастрофи влегоа. Ми се допадна само нашата, Русија и Азербејџан од тие што идат у финале.
Па не сме имале полоши вокали од XXL, да бидеме реални. Јана беше премија за нив. За да ве потсетАааам.
Маж кажа дека кога Германија го спасила еврото победила на евровизија. (Не дека се разбира или знае што збори, ама ај) Му реков да не зуцне ниту збор повеќе. Ама страв ми е од бановите на Реин па не ширам шпекулации Едвај чекам сабота. Мислам ќе биде поопуштена и уште поубаво ќе испее.
Супер настап на Тамара, супер пратечки вокали и според мене, беспрекорна реализација. Е да, гледав/м од прослава но нејсе, ок ми беше мене. Исто така, КОНЕЧНО се оправија со ПР тимот. Не дека Коста Петров ми е фаворит но знае шо прави кога треба да работи, и успеаја бааги хајп да кренат. Им требаше една јака ударна кампања со жени-борци низ Мкд, да ги посетуваат како што направија со Нина но и вака беше солидно. Песната ми беше мех отпочеток, последниве две недели ми легна откако го заследив пратечкиот вокал Васил Гарванлиев. (Мислам така беше презимето) А и Александра Јанева и Антонија Гиговска... нема промашај. Браво и заслужено. И ме бендиса шо слушаа критики, некој и' рече да го испегла фустанот на првата проба и после цело време внимаваа на тоа и некој и' го носеше. И Норт, Норт... не звучеше толку трагично тоа придавчето колку што очекував but that's just me.
Калиопи со Црно и бело влезе 2012 исто како многу други да не заборавиме. Подобар и посигурен настап имаше од Тамара. Тогаш не бевме Северна туку Поранешна.13 место бевме ако не се лажам. Да, така е. Ама гласовно што не си одговараа не си одговараа, а и песната не беше ништо посебно.
Ви реков дека имаме шанса да влеземе а и со такви прогнози можамда кажам дека стварно после долги години имаме убава моќна песна со порака што допира. Тоа е најважно. Но сепак за сцената сметам дека требало да ја направат подобро и да биде посветла. Тука ми е замерката ако може да ја досредат. Пример на Албанија сцената беше топ. Треба и на сцената да се посвети внимание. Сепак сум хаппу што влеговме.
Каљопа беше најенергичниот претставник, а и песната беше боље од оваа. Нивната пак песна беше најевровизиска, само тие не умееја да ја испеат.
Абе само да се кажало нешто, а да се проверат факти ни на крај памет не ви е. Параноја ко што рекоа погоре.