Исто и јас не разбирам. Инаку знаев дека денес влегуваме сигурно, имав некој филинг, со Среќа на Тамара дај боже во првите 10 да сме.
Зборам за она што сè се понуди вечерва на сцената. Дечкото отпеа врвно, не влезе он, влегоа доста поглупи песни и доста понеталентирани ликови. Тоа ми беше зборот.
Мене искрено и песната не ми беше баш по вкус, премногу етно како и Полска (ако не се лажам) што беше во првото полуфинале, такви никогаш не ми влегуваат во уво па од каде и да се. За поракава па ич не сум...
И јaс сaкaв Пoвеќе зa нив нaвивaв oткoлку зa нaшaвa Албaнијa ми се дoпaднa истo тaкa. И Нoрт Мaцедoниa секaкo
Финтата со прва и втора половина од финалето е тоа што во досегашната историја на евровизија победникот скоро секогаш настапувал во втора половина и песните од втората половина демек имаат поголеми шанси за подобар пласман. Вака мислам нешто беше ако знае некоја подобро нека објасни Едит: и вечерва се квалификуваа повеќето од втора половина
И Грција лани испрати патриотска песна. Ми се допадна етно-музиката, ама претставничката не испеа баш идеално во живо и не успеа да влезе во финале.
Ме наежи песната додека ја слушав. Ми се допадна многу. Браво Тамара, одлична изведба Во првите 10 сме сигурно.
Мене баш таа некоја комбинација на звуци ми се допадна. Ама сега веќе не. Ех, да беше за scorned lover подобро ќе беше.
Мене ме интересира дали Мадона ќе го отвори шоуто или ќе пее при крај (на средина некои претпоставија) за да знам кога да вклучам, пошо настапот на Тамара не ме тангира, така да, штом начекате инфо кога ќе се појави Мадона, бидете добри и пренесете ми, плс. Уствари нели навивам за Исланд би требало и нив да ги гледам. Од девет почнува во сабота?
Тоше влезе во финале а и Каролинчето чинам... Баталете политика, аман! Песнава не е лоша, напротив, само... мислам дека Тамара не испеја како што можеше, трема ли имаше, продукциски ли лошо, не знам, не сум стручна. Нешто фалеше. Сцената не ја коментирам... немаме буџет за добра сцена, а и креативност ни фали.