Јас искрено очекувам да сме во првите 5 исто така да испее моќно да го допре секој што слуша. Дури ако може и за нијанса подобро од синока има шанса за меѓу топ 5. И сцената да се досреди ако може осветлувањето.
Ќе ни направат и сала и ќе организираат, ама ке ги си лапнат правата за пренос. Ама и нема да победиме, но шансите за топ 10 се реални .
Многу паметно. Исто приметив и Бугарите ги немаше. Не сакам да победиме, подобро е второ место да бидеме, бидејќи ние сме пуфаџии и ќе фрлиме убава пара за таа манифестација, а не сме баш за расфрлање пари. Едино ако ни организира некој или пак добиваме некојаа сума за победата, не сум баш во тек?
Да бе немаме, пари увек имало во државава само лошо ги распоредуваат владеачкиве елити (читај лева рака десен џеб)
Годинава ќе има и азиска верзија на Евровизија. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Asia_Song_Contest_2019
Не се замараат Американците за некакви евровизии. Си слушаат country и рок музика повеќето. Вакви жалопојки не проаѓаат на нивниот пазар.
Мене ме интересира, дали само тие земји што учествуваа во второто полуфинале можеа да гласаат за нас, или и земјите од првото полуфинале?
Предобра беше Тамара. Искрено многу пријатно се изненадив. Најдобра од сите ми беше. Дефинитивно заслуживме да одиме во финале. Од другите држави колку што успеав да ги слушнам најголемо внимание ми привлече Литванија и ми е омилена после нашата (иако некако underrated е во споредба со некои други). Исто така Германија и Шведска имаа убави песни според мене. Малта имаше доста catchy песна иако не ми беше нешто нај.
Лол. Најубавите светски балади по твое жалопојки, се излезени токму од американската музичка сцена. So, no.
Ко шо влеговме во финале вчера први и 2 саата не верував дека тоа се деси така за утре поише ми се верува за у топ 10 дека ке сме, топ 5 не сигурно пошо има неколку држави за победа.
Има разлика од светски балади и жалопојки со уште попатетични текстови во кои се воздигнува различноста на културите, а сите пејат на англиски и сите песни им се исти. На Американците и Британците не им требаат Евровизии. И така сите пејат на нивниот јазик ХХL, Калиопи далеку повеќе допреа до широките маси и нивните песни се пејат по сите натпреварувања, родендени, кафичи и тоа песни испејани на северномакедонски од групата на словенски јазици