И јас така мислам. Толку добро чувство имам цело време за нашата песна, само да не се разочарам на крај, лелеее. Почнува вистинска еуфорија да ме обзема.
Замисли....ние добра песна ама заради Украина да не влеземе. Памтиш во 2008 како ни го спопикаа? Тогаш мораше Шведска да влезе и затоа ние ни криви ни должни (бевме 10ти) испаднавме од полуфинале. А песната на Шведска беше полоша од нашата.
Не би рекол дека е паметно. Песните што излегуваат на средина или порано, имаат повеќе време да им „легнат“ на фановите на Евровизија. Албанија кога излезе ми беше лоша и еден период ми беше на последно место, сега ми е 14та од излезените песни
И до мај повторно ќе ти се здосади, верувај. Според мене најдобар период е околу 26-27 фебруари. Duncan Laurence песната лани ја објави баш во овој период, 6-7 март.
@SummerGirl Евровизија и се е можно, не еднаш влегле полоши од нас во финале, ама ај. Нема да ме чуди да влезат поомилени држави наместо поомилени песни на публиката. @Ahoy @staycalm и јас мислам дека има бенефит од тоа порано објавување песна, но ако е песната добра и последна да излезе, и прва да настапува во прво полуфинале, пак може и да победи дури. Не е Евровизија како некогаш кога сите за прв пат ги слушаа песните вечерта на настанот, сега со достапноста преку Јутуб и порталиве, поважно е лобирањето.
Кај Васил на стору истиот teaser но од друг агол... Аааах THE HYPE IS REAL. Едвај чекаам!!! (а и да му покаже дека може и знае на сите што го хејтаа)
Барем годинава нема да исчекуваме втора вечер. Лани знаев дека ќе влеземе во финале. Оваа година не сум сигурна баш.
Дечки ја у провод сум сеа, немојте вакви негативни мисли во петок навечер ви се молам . Џониво плус ми делува позитивно, уште поеуфорично ми е, бројам саати до промоцијата. Ај живели!
Леле, песнава. Имам нов фаворит дефинитивно. Не очекував нешто волку добро од соседиве, ме изненадија и Србија и Бугарија. Српската ми е баш Евровизиски хит, оваа Бугарскава некако не ми е во тој шаблон, ама инди поп е и ме освои од првата нота. Многу добар вокал, многу ми се допадна. Аииии се возбудив. Утре ќе ја промовираат нашата, така ли? И неа со душа ја чекам, се надевам ќе ми се допадне колку овие.
Да бидам искрена, Бугарија го извади балканов за сега, уште ние да се покажеме. За сега балканската листа ми е вака: 1. Бугарија 2. Албанија 3. Грција 4. Хрватска 5. Словенија 6. Србија Целосен ТОП 32: 1. Литванија 2. Швајцарија 3. Грузија 4. Обединето кралство 5. Исланд 6. Молдавија 7. Бугарија 8. Полска 9. Холандија 10. Австралија 11. Германија 12. Кипар 13. Австрија 14. Белгија 15. Норвешка 16. Албанија 17. Грција 18. Франција 19. Израел 20. Ирска 21. Шпанија 22. Италија 23. Чешка 24. Белорусија 25. Хрватска 26. Естонија 27. Словенија 28. Романија 29. Латвија 30. Србија 31. Ерменија 32. Украина