Уау! Дали го имаме победникот? Песнава е бомба, позаразен ритам амин. Дефинитивно еден од моите фаворити годинава.
Јас овој тип на пеење не го сакам нешто, но знам дека ова ќе им се допадне на мноогу, не верувам победник, но топ 10 да.
Со пет кокошки и те како ќе укаат, ако сакаат и на панорамско тркало на сцена да се вртат и да летаат на јажиња и ѕвезди да прават на жица, треба да пејат и да се сконцентрирани на пеење, така да, да, ќе укакаат.
Или да не зафркнат како со Елена Ристеска. Ја упропастија песната со тој никаков настап. А беше фаворит за во првите 10. Среќа што стигнавме до 12то место.
@SummerGirl Нинанајна ми беше и сеуште ми е една многу лоша песна, неа голотијата и настапот со мрдање и плескање газ ја извадија. @Ahoy Ах леле колку се плашам дека нема да е добро. Ајде еве, каква замисла имате вие за сценски настап во случајов? Ви го даваат Васил со песнаваа и 5 придружни вокали. Идеи?
Јас мислам дека песната ќе има нов аранжман за кој допрва ќе слушнеме.. А за 5те танчерки немам коментар.
Ќе имаат кореографија некоја многу веројатно, Васил мислам ќе е постојано во движење со уште една/еден девојка/ дечко а другите ќе имаат кореографија од место. Можеби ќе има и шанк на сцена (лош пр. Ирска 2019), најмногу ќе се игра со светлата според мене. Шведска 2017, I can't go on, настапот е работен од истите жени како што го работат на Васил. Васил мислам дека ќе има некој уникатен костим, можеби само панталони. Добро ќе е!
@Ahoy @tamche995 Да се 5 танчерки може и нешто да излезе, но овие треба да пеат цело време. Единствено да направат некоја темница како на Лорин настапот, со чадови и пригушени снопови светла, клубска атмосфера. Придружните вокали јас не би да се гледаат. Ахој не ти е лоша замислата Васил да е полугол, реално друг некој адут и немаме. Секогаш нашите настапи со придружните вокали на сцена ми биле УЖАС, па кореографиите оф леле, не можат тие да пеат и да играат, или раце у вис мавтаат, спајаат, авиони прават, или ленти некои од ракави од под блузи вадат, аххх ахахахахахах сега кога се потсеќам ме фаќа хистерија.
И да игра со машко ахахаха. Инаку да, добра идеа со чадот, а можеби бек вокали ќе се некој што и играат и пеат, можеби не од Македонија.
Им препуштам на Швеѓанките, хахахаха. Им верувам, имаат луѓе таму, плус цел Melodifestivalen тие го работат.
Можеби но не верувам, на Нешкоска единствената шанса и е да ја гледа публиката од евровизиската сцена, ти се молам.
Никако придружни вокали на сцена, од тоа пострашно нема, немааа. `Песнава ми е повеќе некој диџеј да стават на сцена како ја микса, отколку да дремат како статуи една до друга девојките и да мавтаат со рацете. Како што реков, теминица, снопови светло и чад, Васил без маица и плус ете диџеј е одлична опција, па нешто како демек кога ги вметнува диџејов во песната тие делови, тогаш по малку да ги осветлуваат овие коквчињата, ама они некој спор секси танц у моментот да изведуваат. Не знам стварно, ова е многу тешко за сценски настап. Би било нај нај најјако да купат холограм, Васил да танцува со холограмсково суштество, машко секако. Ете повеќе ‘‘луѓе‘‘ на сцена, и диџејот нека искача од холограм. Ау леле, како не им текнуваат вакви работи, ја ли на све да мислам бе!
Им текнува, само немаме пари. 100.000€ евра ни е севкупниот буџет за ESC.Невозможно е со тоа да се добие се.
@Ahoy @tamche995 Не само што не е ништо посебно холограм, можат студентите од машински и електро да им направат, нека им биде тоа подарок а на овие по една 10ка за дипломска. Ќе бидеме ХИИИИТ, Човек може сам да си направи холограм, има видеа на Јутуб. Е сега за да биде посовршен и голем, треба да се обратат на факултетиве. А може и да изнајмат https://www.showtex.com/en/products/flame-retardant-textiles/scrim-netting-gauze/pepperscrim?utm_campaign=Pepperscrim&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&utm_term=hologram projector&hsa_tgt=kwd-295806350602&hsa_ver=3&hsa_net=adwords&hsa_kw=hologram projector&hsa_src=g&hsa_acc=3133875231&hsa_ad=258109621155&hsa_mt=p&hsa_grp=49355070233&hsa_cam=963161268&gclid=EAIaIQobChMIiK6o46yQ6AIVmK3tCh0bogrwEAAYAiAAEgId5vD_BwE Гледав дека и да се купи има мали од 50 долари до големи околу 3000 долари, тоа и не е некоја сума. На страна што стварно може и да се направи, само треба да сакаат.