Дали можеби до EBU е пратена друга верзија од "YOU", преработена од она ние што го слушнавме? Дечково од нигде никаде денес објави дека и тој е продуцент на "You": https://www.instagram.com/p/B9kEDwlhj4i/?igshid=u6nnax6lx42e
Ах камоо! Израел не ми се допаѓа ич и онака, Австралија да, ама не ми е нај. Украина мене лично ми е на почесно последно место. Ирска ништо посебно, Белгија не ми е воопшто лоша ама од нив се очекуваше да извадат нешто со кое ќе бидат фаворити за победа. А ние, од спомнативе, не дека сме ние, ама мене ми е најубава нашата.
Израел може во финале само заради етно вајбот. Австралија лошо пее во живо, а Украина со преработката песната ја доупропастија (исто и Чешка, а помалку Романија и Албанија).
Нешто не ми е јасно, зошто мислиш дека има друга верзија? Од Беркли е дечково, колега од факс на Нешокска сигурно.
@tamche995 Србија не верувам од жирито да добие поени, песната освен што е тралала и лесно прифатлива за широки народни маси, реално е ср*ање. Оваа година според мене србите го допреа дното праќајки ја песнава, на која местото не и на Евровизија.
Па настапот не беше толку добар ама песната беше одлична. А и тогаш бевме со старото име сега сме со новото.
Зашто во тимот се спомнуваа Невена, Калина, Алис, Лазар и Дарко, дечково нигде, а денес објавија дека и тој работел на песната.
И јас исто многу се изненадив што влеговме во ле затоа што имаше многу добри песни. Ајде можеби и оваа година на сметка на името ќе одиме во финале ќе го промовираме.
Немам некој фаворит но, ми пречи тоа што се фаворизира одредена група на луѓе а тоа се хомосексуалците. Едноставно како да постои некоја дискриминација и хетеросексуалните изведувачи да се ставени во втор ред. Друго, не се гледа веќе гласот како порано туку кореографијата и откаченоста на артистот. Колку поголеми луди иновации толку повеќе гласови. Кога би гласал, секако би гласал за нашиот претставник.
@Ahoy Не да требаше, немаше подобра. Ама знаејќи како кон нас се однесувала Евровизија откако учествуваме и колку пати сме биле покрадени, мислев и лани дека ќе не крадат повторно, п после помислив, ‘‘ете заради името не испочитуваа инаку пак ќе не крадеа‘‘ @smile:) испромовирано е веќе, сите не викаат северна, целта е постигната.
Песната од Литванија многу ми се допадна и спотот исто. Васил е специфичен како појава, позитивен лик, мислам дека нема да влезе во финале, лоша песна