Мислам дека со тоа "ќе звучи поинаку" сакаше да каже дека неговиот глас ќе ја промени зашто во видеото гласот веројатно е малку изменет, променет за песната да биде radio friendly. Јас верувам многу во нив, во тимот кои работи на сцената, а и во Васил. @RedRevolution уште еднаш ти велам, пиши му на Васил во приватна ако користиш Инстаграм.
Ете гледаш, кој што си сака, за тебе спортот е поинтересен и поважен, за мене е музиката е. Зошто тебе да ти е интересно а мене не?
А за да ја промовираме нашата музика треба да имаме пари. Кој од нашиве пејачи се проби низ Европа после настапот на Евровизија? Државата наша одбива да помогне.
На Евровизија ТРЕБА да се учествува, исто и на спортските парвенства. Парите се на МРТ, не од Влада и неможат да се пренаменат. Турција и Унгарија не учествуваат зашто им имало многу геј популација, глупости.
Тамара, Ај Кју, Калиопи. Малку се но ги има, а и од нив зависи колку и како ќе се престават и дали публиката ќе ги засака. Општо од сите држави не се пробиваат многу, па ни победници, каде е таа што победи за Данска во 2013 или тие од Азербејџан што победија во 2011, ниту Салвадор од Португалија успеа, нема врска што победи.
Кој прати ќе знае колку на пример за Тамара значеше освоеното 7мо место. Ако очекуваш дека некој треба славата на Мајкл Џексон да ја достигне, тоа со сите пари на светот не може. Тоа е Америка, ова е Македонија. Погледни неколку интрвјуа, на пример тоа на Вилијам од wiwiblogs со Васил и слушни со кого се има пеено дечкото од светски музичари, па ќе разговараме потоа.
Шо збориш жити се. Истиов муабет кога беше лани, Тамара сама кажа дека МОЖЕЛЕ да купат две комбиња за брза помош ама не купиле. Не зборам за лани пошо лани немаше ваква воредна состојба како оваа година. Така да, не ми кажувај дека не може
За Тамара јасно е како ден зошто се пласираше 7ма. Не ми е јасно ова со големата петорка. Ја да се прашувам...директно во финале првите 10 од претходната година.
Треба да кратиме од вакви манифестации за други сврхи, не. И ние како држава сме сепак во оние држави кои најмалку, ако не и најмалку, вложуваат во Евровизија.
Не кажа така, жената истресе глупост вечерта кога се врати, тоа е точно, но рече ‘‘замислете наместо да дознаеа за нас, да купевме амбулантни возила‘‘. Се по*ра кутрата, најискрено, иако тоа е невозможно, сепак не требаше да го изјави. НЕ ОДИ ТОА ТА КА.
Тоа е зашто плаќаат огромни суми до EBU, којзнае колку повеќе од останативе држави и пак се многу слаби на Евровизија, освен Италија. А Тамара заслужено си доби тоа што доби.
А бе може најмалку вложуваме во споредба со други држави, ама и тие пари што ги вложуваме не се малце.
Ај да не ти го барам сега видеото кај што употреби збор МОЖЕВМЕ. Ако она вика дека можеле, јас и ти сигурно не знаеме подобро
А после цел ден патување, 2h плус кружење над аеродром, кој знае колку беше изморена. Тоа беше грешка на 1тв што веднаш ја викнаа, не ја оставија ни да здивне.
А јас од лани почнав активно да пратам Еуросонг, ради нашата песна. Претходно ич не следев. Годинава имам 2 фаворити, ние и Србите (другиве ги немам ни слушнато саглам tho) и ако ја откажат ради коронава ќе биде прејако. Тиебам среќата ти ебам
За МРТ ништо не се, за нас можеби се. Ќе имавме пари за амбулантни возила ако не се крадеше во државава, а не да кратиме од такви манифестации кои и те како не обединија и израдуваа лани.
Се согласувам. И јас не сум за да се откажат манифестации, ама оваа година има вонредна состојба. Не е крај на светот ако не се оди на евровизија