Една работа на која најмногу и се радувам уште од дете и со нетрпиение чекам да се одржи секоја година. 2020та рип.
А ние што следиме спорт како ни е Жално е шти вака се дешава ама здравјето пред се', има време за забава
Зошто не ја преместиле само? Коачела што е исто така огромен фестивал во Америка го преместија во октомври.
Еднаш ќе се убедам да следам и гледам, ќе си имам фаворит (Hurricane) и ќе ми ја откажат. Јас сум малерот, мене тепајте ме.
Инаку, во 2021 Шпанија, Хрватска, Малта, Латвиа и Холандија ги задржуваат нивните преставници од годинава, додека Шведска и Естонија ќе избираат нови, од тоа што се знае засега.
Да си го префрлам мислењево овде сакав. На грешна тема го пишав. Здраво дечки, ми се расипа лаптопот и не ми беше дома 3-4 дена, а и не си го знаев пасвордот после лелееее, ве читав од време на време важно. Ми недостасувавте, сега си го знам. Како сте ми? Знам за веста дека Евровизија е откажана , тоа е, што е тука е, да сме само здрави сите, тоа е најважно, еден убав сончев ден се ќе се врати во нормален тек а ние до тогаш ќе си ја чекаме Евровизија 2021ва и никој нема да не спречи да си ги преслушуваме песните и да си рзговараме. Во 2021 нема да бидат прифатени сегашните песни, се надевам дека Васил ќе остане нашиот избор со уште подобра песна и спремност за да ги згази таму. Еј да, ве засакав и не се шалам дека ми фалевте сите!
Штета, таман ми се допадна нашата песна и ја откажаа. Може да се одржи летото, не знам зашто целосно ја откажаа за годинава..
Eurovision: Europe Shine A Light The show will honour all the 41 entries submitted for Eurovision Song Contest 2020. The show will be presented by the hosts Chantal Janzen, Edsilia Rombley and Jan Smit. The show will try to bring together some of the Eurovision 2020 artists, from their own locations, performing a Eurovision song from the past, with changed lyrics written for the current situation we all find ourselves in. Some well known artists from Eurovision's previous shows will also be invited to perform from their own locations. All 41 artists have been invited to join together and sing “Love Shine A Light" by Katrina and the Waves who won the Eurovision Song Contest 1997 for the United Kingdom. The EBU is also inviting fans to participate in this special event by creating a choir, with people across the globe singing Johnny Logan’s "What’s Another Year". https://eurovisionworld.com/esc/eurovision-europe-shine-a-light
Ајде поставете анкета во темава ''Кој е вашиот фаворит'' па да видиме кај кого би оделе Македонските Douze points.