Не е објавена официјално се уште колку што знам. Иначе тој стил ќе биде, знам дека нема да ми се допадне уште сега
Тој лани што пееше како да седеше на вц шоља. Баш сега гледав на Ју Тјуб. Песната на Литванија има најмногу прегледи од сите објавени песни.
Не се посебни, ама од се што слушнав на мене ми се најдобри. Гледам дека и песната на Норвешка е фаворит, ама на мене ми е ужасна.
Нашата песна кога излага? Искрено се надевам дека нема да биде целосно на англиски, туку само дел. Многу е досадно кога повеќето претставници пејат на англиски, што знам, подобро е да се задржи автентичноста на мајчиниот јазик.
Украина ^ шо мислите за песнава? Јас го следев нивниов фестивал и на почеток ми беше многу чудна, ама вечерва додека ги гледав како настапија, очекувано ми беше да победи песнава, и со секое слушање се подобра ми е
Сега си мислам како песнава станува свадбарски хит и ја свират на секоја втора свадба (како "Туѓа си бескрајно","Ружмарин" и уште по некоја таква "генијална" песна. https://www.index.hr/magazin/clanak...CugZK839u1NMuI0WwAMs7gLTcLhHeXiAJQzp7Hxsy7YK0
Белгија ми се свиѓа. А и светски познат е бендов, може добро да поминат. Италија, ок балада, ама ништо посебно. И секако дека добро ќе се пласираат пошто се Италија и се overrated секоја година. Србија што им текнало да се глупираат, добро им идеше со жалопојки. Украина не знам што да мислам. Бугарија имаше 2007 нешто слично, етно модерно, 5то место извадија, иако мене лично воопшто не ми се свиѓа. Годинава од тие што се излезени досега 2-3 добри има, друго не ми се свиѓа. Ако му е добра песнава на Василов наш, може ќе се пробие во финале.