Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2021

Дискусија во 'Музика' започната од Ahoy, 18 март 2020.

1. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.652
    Допаѓања:
    25.426
    Не верувам да влеземе, НО доколку влеземе ќе биде само од жирито, бидејќи е еден од најдобрите вокали годинава.

На Lella, Glowy и Ahoy им се допаѓа ова.
  2. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.549
    Допаѓања:
    39.531
    Не знам, некако од сите ми се издвојува. Има глас, настапот е во сигурни раце, се надевам :D

Сакам Хрватска да влезе ептен, од нив очекувам да направат Кипар 2018 таму, само со добар сценски :$

На Glowy и RedRevolution им се допаѓа ова.
  3. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Да му го јадат зад*икот на Васил :P. Мое мислење е дека жирито ќе ја обожава песнава, а и реакциите на Јутуб се одлични. Песна во стилот на "Queen", кои патем ги обожавам цел живот, а гласот на Васил, се знае, врв! Песнава ја кине со гласишитено бре луѓе! :D:inlove:

И вие мене ептен! Еве не повторно заедно. :l:

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.549
    Допаѓања:
    39.531
    А за другите? Имаш фаворит (освен Васил :D )?

5. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Уф, многу слаба ми е годинава некако до сега, од тоа што имам преслушсно. Лани Литванија ми беше баш фаворит, добар камбек имаат, ама не е тоа што беше лани. Финска и Швајцарија ми се свиѓаат, Франција и коа е лоша сакам да ја слушам, тој францускиот ми најубав јазик на свет, па ради тоа. :D
    Лани многу ми се свиѓаше В.Британија, очекувам и годинава добра. Што знам, за сега Васил број 1.:mm::inlove:

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    @RedRevolution и јас те чекав :hug: !

Нашата песна не е најлошата, но дефинитивно далеку и од најдобрите, но вокалот му е одличен, требаше и минатата година да избереме песна каде вокалот повеќе ќе му дојдеше до израз.
    Досега најмногу ми се допаднаа Сан Марино, Швајцарија (минатата многу повеќе ми се допадна, но и оваа не е лоша) и песната на Израел.
    Овде ќе спаѓаше и Monument ама... ;(;(

Генерално, годинава нема многу добри песни. Па ако имаме среќа можеби ќе влеземе пак во финале.

На simoncelicius и RedRevolution им се допаѓа ова.
  7. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    :*
    Јас сум малку старомодна во вкусот, па сакам така побогати песни. Не сум фан на модерната музика, иако знае некоја песна рееетко да ми се допадне. Признавам пристрасна сум секогаш кон нашите претставници, но на прва до сега, баш на прво слушање највоодушевена бев од "Proud".
    А оваа песна ми е исто може толку добра, е стилот е малку чуден, малку како несредена е, ама па тоа ми е баш интересно.:)
    Гласот на Васил и "100% те љубам" би ја направил песниште.:rofl:

На CameliaMiller, Ahoy и smile:) им се допаѓа ова.
  8. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.920
    Допаѓања:
    6.742
    Албина е одличен вокал, но искрено не очекувам некој сценски настап бидејќи според претставувањето на the voice не ми е тој тип на девојка што би згрмила со сценски настап. Но, баш би сакала да ме изненади и да ја видам во тоа светло, како што ме изненади со песна што не е балада.

На RedRevolution, staycalm и Ahoy им се допаѓа ова.
  9. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.652
    Допаѓања:
    25.426
    Шведска

Исланд

10. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.652
    Допаѓања:
    25.426
    Интересно видео за да се потсетиме на сите наши претставници

11. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.652
    Допаѓања:
    25.426
    Screenshot_20210314-143359.jpg

Моите Топ 15

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.549
    Допаѓања:
    39.531
    Азербејџан:

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    3.778
    Хелоу и од мене во темава годинава, деновиве ми вртеа секојдневно годинашниве песни за евровизија и чекав онака да ми легнат, да не избрзувам со заклучоци и коментари, па да ви пишам.
    .
    Првин да кажам дека јас лично сум презадоволна од нашата песна, од прва некако ме погоди и ми е подобра од ланската во секој можен аспект, а пеењето на Васил врвно, конечно ги покажа способностите на неговиот моќен вокал. Околу сето политизирање се изјаснив во другата тема и овде не би должела.

Настрана нашата песна, други фаворити годинава кои ми легнаа (повеќето дури и од прва) ми се:
    - Бугарија
    - Франција
    - Украина
    - Литванија
    - Сан Марино.
    Оваа петка ми е хаос од стилови ама ете сум разнолика во вкусови и ако песна ми легне не ми е битен толку жанрот на музиката. :) Тука некаде ми е и Швајцарската која има навистина убава приказна, но не ме тера толку на repeat ко оние погоре. И ќе заборавев, конечно да ми се допадне британска песна на евровизија, презаразна ми е, ама не сум сигурна дали има ефект на победничка. Генерално песните ми се подобри од ланските и имам десетина кои не престанувам да ги вртам.

А на Васил со среќа, очекувам убав настап и да згрми на сцена.

На staycalm и Ahoy им се допаѓа ова.
  14. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.549
    Допаѓања:
    39.531
    Малта:

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  15. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.652
    Допаѓања:
    25.426
    Ауууу Азербејџан и Малта чекаа последни да ги објават едни од најдобрите песни годинава

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  16. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    http://chng.it/nmCnYGNKKL
    Дечки, кој сака нека потпише, ве молам да го поддржиме Васил. :(

Прикачени фајлови:

На ane.bella и staycalm им се допаѓа ова.
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.549
    Допаѓања:
    39.531
    Во мај, државите ќе настапуваат по следниов редослед во секое полуфинале:

20210330_120853.jpg

20210330_120857.jpg

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tigarce

tigarce Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    453
  19. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.832
    Допаѓања:
    17.666
    Евровизија немам пратено онака ко што треба од 2007-2008 можеби. Ама решив да не бидам хејтер и да ги преслушам сите денес.

Дефинитивно се потсетив зошто престанав да следам. :D
    Генеричко срање, после следно генеричко срање. Сите се слични со сличен стил.

Единствена надеж ми беше Финска за нешто поразлично, со оглед на тоа колку предобри бендови имаат. Само не очекував да ми се појави реинкарнација на Linkin Park од 2000те. 10 поени за носталгија. :D

Позитивно ме шокираше Италија. Со оглед на тоа што немам слушнато италијански рок. 12 поени за промоција на нешто ново. Bless you Sanremo. :D

Не се лоши песните генерално, ама некако сите одат на безбедно со просечна песна. Порано имаше многу hit or miss песни. Да, имаше доста лоши. Ама имаше и доста што се истакнуваа и уште ги памтам. Гарантирам дека ниту една од овие нема да ја запамтам до следната година.

На 9797, Guns N` Roses и Billy Idol им се допаѓа ова.
  20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.729
    Леле скроз, си имам и некои од нивните песни на плејлисти на Spotify, единствени евровизиски изведувачи ми се кои ги слушам толку често. :D
    Од овогодинешниве претставници, Италијанците (Måneskin) lowkey ме потсеќаат на нивниот вајб (само во поблага и не толку контроверзна верзија) и ми се фаворити, исто и од Финска песната ми е прејака, последниве години повеќе сум ориентирана кон вакви рок бендови.
    Исто белгиската ми е почесен фаворит, Hooverphonic ми се љубов одамна и оваа песна многу повеќе ми се допадна од ланската, ма да мислам дека слабо ќе поминат во евровизискава атмосфера...

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.