Некој спомна Србија била како Despacito? Не дека Despacito е поим за квалитет (барем не според мене) ама споредбава е Ама... секоја чест на србите кои си ги бранат преставничките Камо среќа ние барем малку да бевме такви? Ама не, ние ем што плукаме по нашите, па дури и ги браниме србите и за нашата земја и народ збориме во трето лице Свашта... Мене фаворит ми беше Франција. Италија исто ми се допадна (рок, разбирасе) само некако ми беше чудно италијанскиот јазик да го слушам во рок издание, обично со балади го поврзувам (предрасуди ) Како и да е... просечна беше евровизијава, со исклучок на неколку, остатокот ништо посебно. Ми се допадна што годинава беше приличен бројот на држави кои пееја на сопствен јазик. Треба и во иднина да се зголемува бројката
Најголем дел не шмркаат ништо. Тоа е повеќе стереотип или пиар сегмент, за да привлечат внимание. Голем дел од нив живеат исклучително здрав живот.
И јас го бранам ептен Србинките затоа што преку кур ми се коментари дека се лесни курвички кои со тело стигнале кај што стигнале. Не можам веќе да слушам грди зборови за згодни жени, значи ми се гади од некои од коментарите. 2021 година, уште некои луѓе имаат проблем со сексапил и женска лепота. За гуша се фатив вчера со една сељанка што ме убедиваше дека биле "лесни" пошто носеле партали на сцена. Ај тоа, него и Сања ми е ептен мила, препозитивна и преполна со енергија. Плус не и беше лесно кога раскина со дечкото со кој идеше цел живот и сељакот влезе во задруга и го раскажа нивниот однос, цела нивна врска за пари. Кажа ептен приватни работи, го сподели нивниот кревет со цел свет, па уште и жртва изиграваше, а даваше коментари како тој бил млад и сакал да се журка а таа го терала да седат дома (има Хашимото Сања и инсулинска резистенција) па мора и да одмора. Као го спречувла да живее. Типичен сељак какви што ги хејтаме на фемина. И сеа девојчето пее партал прави, позитивни, енергични сите три, насмеани за на крај некоја кознерва да кажува курви дека биле. Мрш.
Мене искрено ми се антипатични од првиот момент кога дознав дека постојат. Не се работи за љубомора, многу србинки сакам и слушам како Катарина Грујич, Маја Берович и други што се исто така бомби. Стилот им е ист на сите, силикони, голотии.. Не знаеме ние дали се курви или не, општо зборам за сите, ама овие триве ми се некако ептен плитки, што сум налетала на емисии, интервјуа ептен ми се дебилни, само Ксениа ми е така по ок.. Мое мислење е ова, не ме напаѓајте
Во суштина битно, затоа што сите субкултури што настанале последните 30 години се тотална антитеза на денешнава Евровизија. Јас мислам дека Евровизија никој ниту ја гледа, ниту ја слуша ширум Европа. Можеби тука на Балканот малку повеќе се гледа, ама ниту во Србија, Хрватска не е популарна.
Е добро де, и јас прв пат во 100 години гледам, не знам што врска има тоа со тоа како живеат артистите. Сакаш гледаш, сакаш не гледаш. Не те тера некој. А уствари ако не гледаше зошто ти е интересна темава?
Јас баш мислам дека на балканов помалку е популарна Евровизија отколку низ останатите Европски држави. Какви фешти се прават си видел ли? Плус ако не се лажам една држава си имаше усвоено ко празник, ден на Евровизија. Плус, ете ти факт погоре.
Колку само не. Ако вие не слушате не значи дека не се слуша. Можда не е поим за квалитетна музика секогаш кога ќе го слушнеме зборот "Евровизија". Ама 65 години и уште е популарна. Не знам кој ве лаже дека не се гледа. Сепак е шоу што ја сплотува цела Европа и нема држава која учествува, а во која не се гледа Евровизија. И стварно не гледам причина зошто да не се гледа. Јас кога гледам Евровизија имам посебна атмосфера и еуфорија. Секоја година има по некој интересен, невообичаен настап.
Колку е релевантна Евровизија доволно зборува фактот дека 99% од победниците на Евровизија после 2 месеци никој не ги помни и остануваат делумно популарни во своите матични земји. Од друга страна, илјадници поп, рок, метал, фолк групи, кои никогаш не настапувале на Евровизија редовно полнат спортски арени ширум светот. Бројкиве се тотална глупост. Тоа испаѓа дека во Европа секој 7-8 човек ја гледал Евровизија, а Скопје, Белград, Софија, Загреб, Лондон или Париз градот полн со луѓе што се шетаат и појма немаат дека воопшто постои Евровизија.
Ако Селин Дион не е релевантна, ако АББА не се релевантни, не знам кој е. Од новиве не сте свесни може Данкан Лоренс каков бум направи на ТикТок. Многу нормално дека сите победници на Евровизија не направија кариери потоа. Но, тоа е секаде така, пример и на оние талент шоуа како Х фактор, Идол итн.
За мене мене Србинките се победници. Таква харизма, глас, енергија мислам дека никој немал до сега. Сите на сцената ми беа како мртви без грам емоција во нив пример Грција беше ништо посебно. Многу е јасно дека Евровизијава е чиста политика и настан да се промовира педерлук. Кој победи? Победија педери и наркомани. Жива срамота. Нормалното веќе не е нормално за жал.