Да го споделам и јас моето мислење Италија заслужено победи. Песната им беше квалитетна, супер вокал, топ настап, изгледаше како некој концерт. Имаше драматичем финиш, се на се интересно финале... Гледам за Италијанците има премногу хејт кај нас. Премногу коментири од типот како изгледаат, штикли, шминки.. Но во Италија со тој стил, постигнале голема слава. Дамијано и со штикли и со шминки изгрми на сцената со песната. Гласовиве што ги доби не се само од луѓе кои преферираат само рок, туку и од оние на кои песната, и настапот им се допадна, се на се беа кул и тоа пубкиката го награди. Инаку дали видовте колку се израдуваа Hurricane, кога победи Италија. Веднаш отидоа кај Дамиано
Никој не тврди дека Евровизија е гаранција за светски успех. Се гласа за најдобра песна, а не за најпросперитетен изведувач во иднина. Евровизија не е Idol, The Voice или X factor за протуркување на неоткриени таленти во јавноста, но последица на неа може (но не мора) да биде пронаоѓање на неоткриени таленти. Плус, дали некој е познат е многу релативна работа. Тоа што јас не знам 95% од балканските изведувачи не значи дека тие не се познати. А и низ светската историја на музиката има милион изведувачи со т.н. one-hit wonder, кои направиле една препозната песна и потоа никогаш повеќе не сме слушнале за нив, освен нели, ако не им сме фанови па подетално да им ја следиме музиката.
Hurricane се едни од ретките артисти од Србија што се активни поддржувачи на лгбт, отворено кажуваат како сите луѓе се убави и најнормално си одговараат прашања за girl crushes и пеат на паради.
А добро бе луѓе зар само една камера имаше, некои странични или горе па да покажат, човеков го распнаа, кој би им дозволил влез на кокаин па и уште на маса изволте
Морам да погледнам од која година е темава и не разбирам Штикли, шминки и рок било нешто ново и страшно Мене искрено ми се мех, сценски изглед Фреди Меркјури вајб, ама шо да праиме ние од минатиот век, после Фреди и Мадона, све ни е веќе видено. Освен сељо, Сељо има вонвременска димензија Шо било со кокаинот не разбрав, и ич ништо не разбирам
Го повлекувам зборот од вчера дека не ми се допаѓаат песниве годинава. Напротив, како што кажа пред мене една членка, мислам дека најсилна конкуренција имаше можеби не во последниве 20 години, ама за последниве 10 сигурно. Па дури и победничкава песна предобра да ти била, откако и' дадов шанса да ја слушнам неколку пати.
Тоа е тој вајб, и децата го познаваат И супер ќе биде, дури не ја земе ЗЗ за промотивна кампања, тогаш ќе ми одмили скроз. Ај па може нема да разбере, потивко пишувајте, пшшшт
Yup. После Фреди М. Dead Or Allive, Kiss, Culture Club, The Cult, рокот, шминката, штиклите нѝ се веќе видени. Зборам постарите генерации 80-90. Ама пак, самото евоцирање на тој vibe на сцената ми буди убави спомени, и ми дава надеж дека ќе се врати едно прејако изгубено време кое го живеевме некогаш. Инаку, мислат на сценава во backstage. Беше момент во прашање, 2-3 секунди. Не знаеме што се деси. Претпоставувам ќе остане мистерија, иако рекоа дека се скршила чаша/стакло па затоа се наведнал. П.С. @Someonespecial Абе ја видов сликата, ама не видов видео. Има или нема материјал од култниов бакнеж?
А од кај знаеш ти дека се педери и наркомани? Јас мислам дека Србинкиве имаат појше ишмркано од Италијаниве
После секое слушање на Грција, почнува Британија, така се по ред на Спотифај плејлистата и едно незгодно што ми паѓа.