Јас поучена од сељо скрос би пратила некоја етно песна Мене на Јана баш ми беше ок песната, па и настапот, ама тоа со ехото најавата и запросувањата беа У-Ж-А-С!
Јана имаше одлична песна, ама настапот стварно беше крш. Затоа и пред некој ден пишав неискористен потенцијал беше тоа.
Па не праќаме само и често балади реално, во последниве 5 години имаме 3 брзи, певливи песни (Dance Alone и Lost & Found и двете ни дадоа катастрофа пласман, иако имаа одлилен потенцијал додека беа студио верзии и You која исто така ќе беше лош пласман) и 2 балади, од кои едната ни обезбеди Топ 7 пласман, прв за нас, и жири победник
Искрено ни оваа не ми се свиѓа. Иако не е толку досадна колку Дизни песната. А и мислам дека треба да си се врати Скопски фестивал ако веќе одиме, не за друго, ама бар за забава.
Бренааааа ------- Инаку, Наталиа Гордиенко (Молдавија 2021), изгледа носи рок победници. Исто така таа настапила и во 2006, кога победи Финска, и годинава
Немам гледано Евровизија од 2010 некаде. Онака по малку само имам следено. Скроз заборавив на тие. Ама тука е делот со способноста за шоу. Немаат таква енергија и сигурност да направат настап. А за добар настап не секогаш требаат многу финансии, само малку повеќе креативност.
Гиговска Според мене некој рок, хеви метал бенд. Ама нашава естрада има дефицит од такви. Така да, не знам. Само да не е балада. Ама секако дека ќе е балада пошто ако се презенитира нешто поразлично на нашава публика ќе бидат етикетирани како транвестити итн. Стварно не знам кој би не претставувал. Едит. Според мене Нокаут се солиден бенд, ама за Евровизија не знам.
Па според тоа што котира високо на Евровизија мислам дека со оваа подобро ќе поминевме. Ваљда што веќе ми е тешко да проценам. А, Васил и Тамара како вокали беа одлични. Јана имаше океј песна, ама како вокал не е доволно квалитетна, не се споредува ни со Васил, ни со Тамара.
Македонија треба да го ангажира Филип Киркоров како Молдавија, , барем ќе добиваме 12 од лобирање кај жирито