За жал не ѓи праќаат сите своите артисти, односно: Финска, Шведска, Норвешка, Исланд, Естонија и Португалија засега.
Јас ќе бидам малку офф но дојдов само да го поздравам @staycalm Лани во темата сите новости благодарение на него ги читав. Добра евровизиска година беше, се надевам и следната ќе биде со исто добри а и подобри песни и изведби.
The Roop исто така нема да ја преставува Литванија, односно им е понуден директен пласам за нивниот национален избор .
Пред саат време заврши премиерата на првата епизода....значи секој петок ќе има нова епизода. Welcome to the first episode of Eurovision Home Concerts. Every Friday we invite you to the living rooms of Eurovision stars. Today, you can enjoy music with these fantastic artists: Rasmussen from Denmark, Slavko Kalezić from Montenegro , Ryan O'Shaughnessy from Ireland and Tamara Todevska from North Macedonia. Еве ја цела епизода , абе остарела некако Тамара наша , хмм
За жал и данските Ben & Tan нема да ја претставуваат Данска во 2021, ниту ќе се натпреваруваат на Dansk Melodi Grand Prix 2021.