Дали само мене ми беа сите песни исти? Или catchy girly хитови ала Дуа Липа, Рита Ора, или траптехнокарии измешани со етно мелос? Уште се чудам како Литванија влегоа.
Кај се македонските математичари, ги нема со пресметките колку амбулантни возила прокоцкавме со годинашнава евровизија ???????
Тоа е во заден план. Сега античкиот македонски идентитет беше ставен под знак прашалник. На кого му е гајле за парите кога се наруши реномето на државава (геј и плус Бугарин нè претставуваше)
Дека Васил е талентиран, е. А и геј, пак го има талентот, не знам ко пример некој да е добар адвокат и да му кажеш: абе добар си ама геј си. И не знам што е со исмевањето, човекот изгледа ок
Би ти препорачала од италијанската музика што била на евровизија да ја слушниш Grande amore - il volo... Толку божествени полни со енергија млади и преталентирани момци кои докажаа врв. Mahmood во живо искрено не ми се допадна баш, очекував повеќе, а додека пак дечкиве развалија
Ретко пишувам по форуми, а и кога пишувам често ги критикувам нашиве претставници, бидејќи сум бил разочаран. ама вечерва Васил ме изненади. Таква позитивност, енергија, професионалност и квалитет. Според мене убедливо најдобар Сценски настап што некогаш сме го имале. А и најдобар вечерва. Стварно се потрудил Васил да направи нешто оригинал. Особено би го издвоил делот со рефренот како го изведе и искомбинира со сценскиот настап. Респект Ќе се сложам со некои на инстаграм дека можеби голема грешка беше што не одеше ударниот рефрен во 2-те рекапитулации по завршувањето на песните. Мислам на делот кога го трга палтото и ги открива огледалата. Тој дел требаше да оди според многумина. Незнам дали тоа е право на учесникот, или нема право да бира, ама доколку беше направено тоа мислам далеку позабележани ќе бевме, па дури и убав пласман ќе земевме. Знам дека има навредливи коментари по социјалниве мрежи, ама таква раја имало и порано. Не е до тебе и не се замарај. Многу повеќе се оние што препознаваат прав квалитет. Се надевам дека во иднина ќе имаш нови песни и дека нема да престанеш тука. За крај Од срце сме ти благодарни што цела твоја професионалност и квалитет, несебично го сподели вечерва за нас. Вредеше. Секоја чест.
Од песните вечерва ми се допаднаа Македонија, Русија, Израел и Шведска Хрватска незнам зашто котираше високо. Мене онака ми беше подпросечна песна. А вечерва со настапот дефинитивно не. Природно е многу убавка и стварно незнам што и требало толку шминка и голотија. Од влезените Литванија ептен досадна Норвешка досадна исто тој со ланците. Белгија исто ептен досадна( се чудам како влезе)
Одлична ми е Мата Хари. Нема врска со турбо-фолк, типична евровизиска песна од типот на Фуего и она што се бараше во 2000-те години. Другите песни од прво полуфинале не би ги нарекла лоши, туку ми здосадуваат на пола слушање. Украина и Русија ко да се такмичеле кој ќе испрати позабегана песна, или е некој тренд таквиот тип на музика во тој регион, не знам.
Ја најдовме грешката, до тајмингот на палтото било, затоа не сме влегле ѕ финале. Полижачки коментар немам видено у животов. И не е проблем ни песната, ни педерлукот, туку тоа што се гордее дека е бугар, со македонски пари и изиграва жртва. Исто како Тамара што за пари ја испеа химната погрешно, и овој за пари се пофали дека е бугар, за да го гласале. И двајцата исто неславно ќе завршат кај нас, у Македонија. И двајцата се извинуваа, џабе.