Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2021

Дискусија во 'Музика' започната од Ahoy, 18 март 2020.

1. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    Јас навивам за Азербејџан, но не мислам дека ќе победи.
    По 31 година, Евровизија се враќа во Италија.

Последна измена: 22 мај 2021
    На Saliii и elimkd им се допаѓа ова.
  2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.639
    Допаѓања:
    25.380
    Замисли не им дадеме 12. Како ли ќе ни простат?

На Bitter-Sweet и Аргентина * им се допаѓа ова.
  3. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Ааа на нашите мислев што сме ги праќале :D

Иначе Французинката не ја сакам многу зашто ја споредуваат со Едит Пјаф, некако не ми иде, а италијаните не можам да ги мразам, солди ми е непребол и сега мора да победат :D софт спот, плус многу е убав овој пејачов, едноставно и да сакам не можам :D

Едит: Гледаш само јас си ги сакам овие сите што ги хејтаат, Исланд :D Се обратно :D

На Guns N` Roses, Saliii и Ahoy им се допаѓа ова.
  4. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    31.306
    Мене настапот на Србија ми беше океј. Очекував подобро во пеење и поубаво да бидат усогласени, ама во глобала ми беше океј.
    Прочитав поредба со Елени од Кипар тука. Според мене Елени беше подобра и подоминантна, јас не би да ги споредам.

Мило ми е шо србите ги поддржуваат, не хејтаат за нивните претставници, како нас.
    Кај нас кој и да го пратат не чини, одма се меша политика, како и во се.
    Некни кога читав на јутјуб коментари од настапот на Васил од македонци, ужас. Од далеку се гледа колку сме прости.

На mssuniquee, Guns N` Roses, Ahoy и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.175
    Ја нејќиме, готово!
    Немаме наш да хејтаме, зато соседите.

И јас мислам Италија ќе победи, шо ми одговара иако не би ми била прв избор.
    Украина и Русија, сакам чудни песни.

На Guns N` Roses, Saliii, Ahoy и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.020
    :D:D

7. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.020
    Така е, не знам што очекуваме од другите кога сами не се подржуваме
    Исто беше и со Тамара иако постигна 7-8 место и тогаш имаше луѓе кои пишуваа погрди коментари за неа...
    За Србите оваа година неутрална сум, не сакам да хејтам ама па и не ми се допаднаа нешто...

На Ahoy и deskarada им се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.688
    Допаѓања:
    79.819
    Мислиш во 2019? Па нормално дека нема да дадат поен кога беше никаква песната... Добро, можеше ете нешто малку ама сега тоа е, треба квалитет да се гледа а не соседство и политика. Ни имаат простено, чим вакцини ни дадоа. :D

Баш ќе ми биде мило 12ката од Мкд да не отиде за Србија, туку да речеме за Италија, Украина... за Финска или Белгија сигурно нема. Ама за Србија ќе биде сигурно.

9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    88.555
    Screenshot_20210522-125704_Google.jpg Моментално

На Saliii и Ahoy им се допаѓа ова.
  10. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    @staycalm, за тебе е само првиот пасус од мојот пост.

@kravce, океј е да не ти се свиѓа ни песната, ни стилот, ни настапот и тоа да си го кажеш јавно.
    И јас пишав дека ту мач екстензии на коса имаше во настапот и дека можеби подобро ќе изгледаа со некои поедноставни аутфити. Ама да бидеме реални, коментарите за Србија не се рамнат со тие за Хрватска. Тука имаше некој пишано дека на трансџендери личат девојките, на твитер гледам правеле скриншоти од настапот и ги зумирале во фаца, демек какви биле од операции. Ко, ако немаш некој зафат на лице, додека играш и пееш, flawless ќе изгледаш.

Иначе за прегледите се сложувам, многу се поголеми шансите балканска песна да има поголеми прегледи на јт, отколку некоја друга. Само на балканов музика се слуша од јт. Еве баш сега проверив, Ел Диабло има 4 милиони стримови на Спотифај, Локо Локо нешто помалку од пола милион, така да тоа што имаат прегледи, ништо не значи.

Иначе, некој да ми објасни за што се пее во песната на Франција? Мене вака не ми е ништо посебно.

На Harper, f.girl, Ahoy и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Абе види, во ред или не, луѓето ќе коментираат. И не само тука на форумот или тука во Македонија. Баш ги гледав тие Норвежаните сите што ги рендаат, сомнителна српска естетика викаа дека имале, многу уста имале, многу коса итн итн. Сакам да кажам, верувам дека они ако се решиле да одат таму, супер се забавуваат и не им е многу многу гајле што зборуваат другите, барем така треба да е ако се бавиш со јавна професија.

А тука на форумот и меѓу членови сме виделе полошо :D

За мене лично стварно сѐ беше кич и претерано. Од песна, до настап, до изглед. Текстот не го ни разбрав, прво се мачев да видам на кој јазик пејат. ОК е да ти се свиѓа, ама не може на сите да ни се свиѓа, ете дури ни потајно замислете :rofl:

На sunshinebabe, Waverly Raven, Mishela и 6 други им се допаѓа ова.
  12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Хајпот го разбирам за Србија, многу луѓе на нашите простори слушаат турбофолк и нормално е да им се допаѓа песната.
    Мене лично, не ми се допадна. Ниту текстот, ниту мелодијата. Едноставно енергијата океј им беше, не беа здрвени како некои други претставници.
    За победничка песна, според мене не е.
    Потајно се надевам ќе изненадат оваа година и ќе победи Финска или евентуално Италија. Малку промена од баладите или денц песни.

На eliesaab, Ivanna23., Bitter-Sweet и 2 други им се допаѓа ова.
  13. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Ќе се одмаздат на сите наши учесници на Гранд :envy:

На staycalm и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    @Ketchup па мислам не е хејтот стриктно кон нив, туку кон све што претставуваат. Лоша музика, пластични операции, све изгледа...натрупано да речеме. Производот на турбофолк.
    И за Васил се збореше се и сешто, па гледам многу луѓево се напрегнаа да го бранат. Не го бранат, си го бранат вкусот, а вкусот им е турбофолкот. Тоа е целата работа. И е жално што пејачки со квалитет пребегнуваат кон вакво (за мене) срање, само за да бидат приметени на балканов. Ама тоа веќе други пошироки теми

А сега на ваков убав ден, жално е да збориме веќе за певаљкиве...едноставно..пуштете си ја Сељо луѓе и опуштете се :D

На do-re-mi, Cosmi, Celltica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.575
    Допаѓања:
    12.880
    Мислам дека треба да го направат гласањето бесплатно, и онака околу 100 000 евра се плаќа учество на Евровизија.

16. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Луѓе мене ми текна дека и полошо имаше од Србија :rofl: А си викам ок песни имаа, не wow, ама културни досега и ми светна на оној плавиот Љубице Љубице нешто пееше, леле мајко мила :rofl:

На Ahoy, Ketchup, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Ја слушнав песната на Србија пошто досадна сабота и досадно е на форумот.
    Бијонсиве што се вештачки -се, ама не е апла турбофолк туку вас така ви се чини пошто на српски пеат, на шпански да беше друго ќе зборевте. Англиската верзија пример малку поинаку звучи.
    Се прилепиле на трендот, има нешто од поп музиката од 2020, нешто од Деспасито и слични, нешто типично евровизиско и сосем малку турбофолк елемент. Малку шоу, малку сексипил и тоа е тоа. За срање ко Евровизија доста е. Да не треба оперски пеач да пратат што ќе умира на сцена од драматизирање? Упс. Чекд, Македонија.

На Harper, Glowy, mssuniquee и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.688
    Допаѓања:
    79.819
    Дааа :rofl: Еве го

Едит: читајте ги коментарите лелее :rofl:

На Аргентина * и Celltica им се допаѓа ова.
  19. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    И јас ги сакам, многу ми се dorky :inlove:. Инаку, го истражив малце бендот и некако испаѓа дека всушност не се бенд, не знам што бараат овие другите што не пејат, можеби како некое хорче (waiting).
    @Ketchup, еве овде има превод.

На Ketchup и Celltica им се допаѓа ова.
  20. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Фин текст, ама не ме предомисли многу. :lol:

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.