@Bezimenka90, тој период на кој се сеќавате екшли немаше прва полуфинална вечер, само финале. Сѐ на сѐ мислам дека само околу петпати имаме влезено во финале во овие 23-4 години како што сме на Евровизија.
Значи ова луѓево... Погорди се дека црногорката има потекло од тука, отколку со своето. Настрана случката со знамето. А Васил дека имаше потекло од друга земја па не чинеше. Не рекла благодарам Македонијо на крај. Е ај сега. @Srckata28 сатанист јас. Не ги гледаш знаците и тријаголничињата во секоја песна?
Заклучокот ми е дека 68% Евровизијата в година ќе биде во Британија Не верувам и да победи Украина дека ќе прифатат да бидат домаќини под овие услови. А во таков случај Британија презема мислам
Малку познат факт е дека Владана е Битолско чупе (по мајка), зборува течно Македонски и одреден период живееше во Македонија. Вечерва, Андреа и Владана, заедно со Констракта во однос на вокални способности (не Констракта де зошто таа не е пеачка) песна и текст, и севкупен настап мене ми оставија најголем впечаток, и заслужија финале. Штета што евровизија е чиста политика и најверојатно ќе победи Украина, а од друга страна им ја уништија земјата. Се на се, Евровизијата е јаготката на шлагот на севкупното европско лицемерие.
Дечки, во коментари на фејсбук една напишала „Мој фаворит е Србија... оваа едноставна лудача ќе допре високо место,“ и само сакам да кажам дека ја обожавам оваа едноставна лудача.