Песнава е убава ама не е за победа. И да на цел свет му е јасно дека има војна во Украина. Победија од сожалување.
Уметноста еволуира и треба да еволуира во однос на периодот во кој се живее. Искрено тажно би било кога 15 години подоцна, би победувале песни ко таа на Елени. Точно, преубава е песната. Ама не може да очекуваш три исти збора да победуваат одново и одново сто години по ред. Мене песната на Манс не ми е ништо посебно. Меѓутоа настапот си го направи своето. Годинава никој немаше таков настап, за да победи некоја generic песна. И на Констракта не само што има убава порака, него и певлива е песната. Еве пак ќе ја спомнам Јамала. Политичка е, ама знае некој да ја пее? Има нешто автентично за истата? Иако не сум фан на победата годинава, не можам да кажам дека го нема тој кечи фактор.
Не смеело да оди титл, толку им дозволиле, како дел од графиката, кажаа, изгледа не се организирале на време, а и толку слоевита песна не може да се преведе, мора да се препее и губи од смислата. Со поезија најтешко се работи. Таман си беше на српски. Имала интервјуа таму, имаше милион видео реакции, се знае која е темата, кој сака да дознае може многу лесно, лирикс на друг јазик не би помогнале.
Романија на пр...не ви се допадна? Певлива.. Ама Романија не е бомбардирана (скраја да е, тоа никаде да не се деси). Шо Мк СРМ..?! Не признаена од свои, сакаш други да признаваат. Ајт таму!! Чиста политика !
Реакцијата на публиката на Шпанија од почетокот на настапот беше еуфорија. Иако Англија супер испеа, сепак комплетно победник ми е Шанел
Евровизија статистички е најголем настан на планетата Земја поголемо и од Супербоул и од Олимпијада и од све живо и диво. Сите сакаат да учествуваат, сега и Америка ќе има своја Евровизија, триста комбинаторики ќе се случуваат. Евровизија е настан/натпревар на ЕУБ, на Националните сервиси, песните и изведувачите се во втор план.
Крив за што и зошто требало вас да ве слушам? Да беше Евровизија настан кој нема да ме изнервира или израдува, немаше да сум фан на истиот. Сите бевме свесни дека победата на Украина е можна. Беше и во моите 6 прогнозирани земји за победа. Разочарувањето е што мене не ми беше фаворит.
Се надевам дека наскоро војната ќе прекине па да прекинат да гинат луѓе. Таму и секаде. А дали ќе бидат рушевини или не, ич небитно.
Дали само мене ми е криво што така заврши Германија? Ми се допаѓаше песната. Не ми е јасно како Украина воопшто може и да настапува на таков натпревар. Па, луѓе им умираат секој ден. И, од каде им се парите да настапуваат кога цело време се бара од нас сите да донираме? Нека ми објасни некој ако знае подобро.
И ова се само затоа што сме дале 10 а не 12 бода, а они изгибија со 300 поени разлика, ама нашите два бода им правеле разлика, е како па да не.
Не се знаеме лично ама гледам потенцијален challenge Спојлер Се шалам Ајде пушти си ја симпатијата од Грција, оплакни очи
Вчера како не искршив ништо не знам. Пратиш од прв објавен артист, од Циркус Миркус буквално, ги гледаш сите национални избори, од Беовизија, до Мелодифестивален, до Бенидорм, до Сан Ремо, го гледаш како се трудат и се спремаат сите, за што? За Украина да победи оти у војна била Ај бар да беше артист како go_a што растурија и победата ќе беше максимално заслужена. Магаре да пратеа од Украина ќе победеше буквално. И ако више мешаме политика зошто и мавтаме туѓи знамиња зошто Хатари брутално ги исфрлија заради знамињата со Free Palestine? Тоа не е војна? Палестинците не се луѓе? Или ај друг агресор е во прашање, па ќе лееме крокодилски солзи. Крајно нефер. Единствено нешто што беше позитивно беше позитивниот исход од Молдавија, секоја чест за резултатот и браво што дечките ја кренаа атмосферата. Стефанија е лоша песна, сите го знаат тоа, ама ај ќе се праиме глупи сосила. Нефер спрема нас фановите, нефер спрема секој друг артист затоа што без разлика колку и да е добар, по автоматизам губи. Грабеж кон Франција, факинг Азербеџан проливот го наполнија со поени, балада од која ти се спие а не дадоа на уникатно нешто како Бретонски јазик и култура. За грабежот кон Србија ќе ќутам пошто уште не сум over it и ќе фатам ќе искршам нешто. А да, Андреа не влезе, смрдлоно од Азербеџан со 0 од публика влезе. Не гледам в година, жими све. Ајт.
Секогаш си наоѓаат причина да нè хејтаат, а нашиве будали им даваат гласови на нивните претставници дури и кога се ништо посебно.