1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2022

Дискусија во 'Музика' започната од Ahoy, 23 мај 2021.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.911
    Како не ви е срам, земјата им ја уништуваат, народот бега насекаде, домови им уништија, луѓе умираат...е зошто победа им дале на една мочана Евровизија? Нека е и морална поддршка, кој кур ако наместо Украина победи друга? Жити песните глупи сите, која и да победи исти курац.
    Не гледав, песната само на Украина ја слушнав и онаа на Србија и некои на радио ако ги фатам во кола и не ме занима од која држава се. Ама знам дека се глупи песни и тоа е тоа. Освен ако имаше некој ко Манескин лани, тогаш се извинувам, се друго е срање горе долу.
    ЛГБТ кога победуваа да не беше оти имаа добри песни?

Последна измена: 15 мај 2022
    На SofiMar_, Stephen Amell, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Ursi

Ursi Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    1.366
    Колку се безобразни грците никогаш ништо не им дават и пак тие се нивните “ортодокс брадрс”.
    Ок

3. TheDreamGirl

TheDreamGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2021
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    293
    Ти не знаеш да кажеш во кратки црти?

4. fast_and_curious

fast_and_curious Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    476
    Се сложувам со тоа дека Украина е преценета. Лани беа 1000 пати подобри.

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.567
    Допаѓања:
    78.847
    Де бе, за една Евровизија. Не може секогаш вашиот фаворит да победува. :D Сега ви е крива Украина, ама да не беше Украина, Британија ќе беше, пак немаше да е Србија. Имаа одлична песна, го избраа најдоброто, ама ете и 5 место е супер. И реално е за 5 место... Да, Украина ми беше мене фаворит за победа ама и Финска ми се допаѓаше па ене ја кај е. И Германија ми се допаѓаше, последна. Па што, песните што ми се допаѓаат ќе си ги пуштам и ќе си ги слушам, што има врска на која позиција завршиле. Нема тука фер, нефер, цела Европа гласа и сите имаме различен вкус. Пуштете го Мика, Relax take it easy и не се нервирајте за ништо. :D

На raww и mkdvesna им се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279
    Не знам за вас ама мене цел ден ми се врти Стефанија мамо, мамо во глава. :rofl:

На CameliaMiller и ohridskoezeromkd им се допаѓа ова.
  7. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Немам књижицу е најочигледно. Оптеретени со физикусот пред менталното здравје. Злоупотребата на индустриите за лепота и за ментално здравје само да не опељушат, а не и да ни помогнат.
    Последниот дел е:
    Slab um u zdravom telu
    Tužna duša u zdravom telu
    Očajni um u zdravom telu
    Uplašen um u zdravom telu...
    Не знам што е толку претешко за сфаќање, напишано е мислам доста јасно.

На Orchidea, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.216
    Допаѓања:
    162.728
    Најмногу ќеф ми прај цел хејт Србија шо ни го прај за 10ката од жири, а уствари нивните 1 нас поќе разлика ни праеја него the other way around. То само ме прај bitter, и колку поќе entitled се, сакам ни 1 да не добиеја. :inlove:

А ко ќе прочитам Азербејџан без глас од публика шо влезе пред нас нерва ме фаќа. Ко шо сум неспана, наапана и во ПМС последнава недела, секој пат ко ќе прочитам нервата е поинтензивна.

Украина песната ми беше неимпресивна. Ама и страни назад пишав дека коментиравме со другарка ми како ќе победат. И криво ми е. За моите фаворити. Нема да коментирам дека се им е рушевини, а тие се веселат. Можи им е прибежиште ова. Морална победа и поддршка е друго, вака апла е нефер и местено ради сите колку се трудеа за себе, песните, настапите. Барем уба да беше песната. Од лани Украина да беше годинава х10 ќе ја гласав. Ама ова са - не.

И тоето.

Дојде крајот на евровизиската недела. :D

На Stephen Amell, TheDreamGirl, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    43.047
    То е то.
    Еее ама, тие и магаре да пуштат се сложни и ќе го поддржат безрезервно. Ние меѓу нас се изедовме. Сами не се сакаме.
    Ќе речев памет за друг пат и научена лекција, ама знам дека не.

На CameliaMiller, emiliana, Bezimenka90 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Двојни аршини сметаат, не друго.
    Затоа што Free Palestine лани беше доволно за дисквалификација, а вчера сите имаа момент на support Ukraine. Европско лицемерје.

На Amellie13, raww, Mishela и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.879
    Допаѓања:
    6.484
    Надвор од музика, импресии од облека со еден збор f.jpg

На CameliaMiller, emiliana, staycalm и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    13.598
    Мене Украина ми беа супер и да немаше војна пак ќе гласав за нив, песната на Молдавија е во сличен стил и исто освои доста од публика, значи публиката тоа сака.
    Мора секогаш да се каже зошто некој победил, дека не е заслужено аххх бе:dance::dance::dance::dance::dance::dance:

На staycalm, referentka и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.197
    Допаѓања:
    247.673
    Ама Украина не доби support од жири, туку од народот.
    Клучниот момент, народот. Им дадоа 400 и кусур гласови.
    Освен ние и Балканот кои сме потресени за Констракта, останатите народи прилично се среќни со победникот.
    И ок е, ко еден вид поддршка.
    Со оглед на тоа што и немаше ниедна друга песна која се одвојува, не гледам дека некој е и оштетен.

И по не знам кој пат, стручно жири не гласа за рецитал. Нема политичка игра овде за Србија.

На Ugly Duckling, sj *O*, emiliana и 13 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.216
    Допаѓања:
    162.728
    Па уште овие нашиве, му се правдат на српски лмао. Ужас. А тие - entitled brats.

Не мислам дека ни должат 12 ни дека бевме за 12. Ама јас не мислам дека тие и 10 заслужија, ама мислат дека кузнајшо заслужват пошто им се можи. Ију. Entitled af.

На Glowy, sj *O*, Bezimenka90 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    88.549
    Холандија,Романија,Молдавија земји кои ми е криво што не се пласираа малку повисоко.Ама ќе излезат хитови и ќе се вртат секако.
    Знаевме сите дека ќе победи Украина политички или не,нека им е догодина повеќе среќа за сите.
    Дека беше срање не беше имаше добри песни,и секоја година е така има и добри и лоши ама зависи како ќе се претстават и како ќе поминат напред.И лани скоро никој не знаеше за Манескин па се прославија со победата и станаа светски ѕвезди.

Помина евровизиската треска,убаво се дружевме тука,живи здрави сите на број догодина пак :inlove:

На emiliana и sunshinebabe им се допаѓа ова.
  16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    13.598
    Јас гласав за Азербејџан немој така!!!!
    Мене ми беше симпа, убав вокал, убав настап, песната со убава порака, се :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
    А Андреа во споредба со него пее 0, воопшто не ми се свиѓаше. Само првата строфа ја испеа добро, така да можеби сме повеќе со моето мислење и не си во право колку што си мислиш.

Само за Србија сакав бар во топ 3 да е.

А Стефаниа ми е на рипит откако ја слушнав прв пат пред некое време, така да....

17. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.188
    Допаѓања:
    11.833
    Украина доби поддршка од народот поради погрешна причина/и. Толку.

Доколку мислите дека Украине едино доби толку голема поддршка заради тоа шо песната беше убава, се лажите.
    Ако на укринските претставници и на Украина им е во ред шо победија од сожалување, тогаш ок, повторно им честитам и го почитувам тоа.

На sunshinebabe, celineparis, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.994
    Допаѓања:
    48.797
    Знаев дека ќе тепа Украина, им ја чув песната уште првата вечер.Интересна е и невообичаена, не знам у финале какви сѐ беа песните, за да кажам дали е најдобра или не.Ама мое мислење е дека тепаа ради војнава само.Мило ми е шо нешо добро им се деси годинава конечно, али иам едно прашање, кој ги финансираше за Евровизија?
    Неќам да звучам безобразно, ама на ситуацијава, до Евровизија им дое?

19. fast_and_curious

fast_and_curious Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    476
    Да се откажеа поради војната, ќе требаше да платат огромна сума на пари која изнесува неколку пати повеќе од нивниот буџет. И по секако ќе добиеја забрана за учество.

Да се случеше војната пред крајниот рок за аплицирање, тогаш сигурно ќе се откажеа.

20. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Како е Манескин репер, разбирам да е твој личен, но не е репер. Не знаеш, не си гледала, си слушнала 3 од 50 песни, ама знаеш дека све е срање. Победата на Украина не е неочекувана, ама дури и политичкиот аспект е селективен, за Палестина беше строго забрането да се спомнува дури, и таму гинат луѓе. А за песните, прашање на вкус е, природно е тој што губи да има право да се лути и уште поприродно е секој од нас да си навива за својот фаворит и да мисли дека е најбољи у свет.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.