Евровизија 2022

Дискусија во 'Музика' започната од Ahoy, 23 мај 2021.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Како не ви е срам, земјата им ја уништуваат, народот бега насекаде, домови им уништија, луѓе умираат...е зошто победа им дале на една мочана Евровизија? Нека е и морална поддршка, кој кур ако наместо Украина победи друга? Жити песните глупи сите, која и да победи исти курац.
    Не гледав, песната само на Украина ја слушнав и онаа на Србија и некои на радио ако ги фатам во кола и не ме занима од која држава се. Ама знам дека се глупи песни и тоа е тоа. Освен ако имаше некој ко Манескин лани, тогаш се извинувам, се друго е срање горе долу.
    ЛГБТ кога победуваа да не беше оти имаа добри песни?

Последна измена: 15 мај 2022
    На SofiMar_, Stephen Amell, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Ursi

Ursi Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    1.385
    Колку се безобразни грците никогаш ништо не им дават и пак тие се нивните “ортодокс брадрс”.
    Ок

3. TheDreamGirl

TheDreamGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2021
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    294
    Ти не знаеш да кажеш во кратки црти?

4. fast_and_curious

fast_and_curious Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    476
    Се сложувам со тоа дека Украина е преценета. Лани беа 1000 пати подобри.

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.604
    Де бе, за една Евровизија. Не може секогаш вашиот фаворит да победува. :D Сега ви е крива Украина, ама да не беше Украина, Британија ќе беше, пак немаше да е Србија. Имаа одлична песна, го избраа најдоброто, ама ете и 5 место е супер. И реално е за 5 место... Да, Украина ми беше мене фаворит за победа ама и Финска ми се допаѓаше па ене ја кај е. И Германија ми се допаѓаше, последна. Па што, песните што ми се допаѓаат ќе си ги пуштам и ќе си ги слушам, што има врска на која позиција завршиле. Нема тука фер, нефер, цела Европа гласа и сите имаме различен вкус. Пуштете го Мика, Relax take it easy и не се нервирајте за ништо. :D

На raww и mkdvesna им се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Не знам за вас ама мене цел ден ми се врти Стефанија мамо, мамо во глава. :rofl:

На CameliaMiller и ohridskoezeromkd им се допаѓа ова.
  7. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.572
    Допаѓања:
    8.952
    Немам књижицу е најочигледно. Оптеретени со физикусот пред менталното здравје. Злоупотребата на индустриите за лепота и за ментално здравје само да не опељушат, а не и да ни помогнат.
    Последниот дел е:
    Slab um u zdravom telu
    Tužna duša u zdravom telu
    Očajni um u zdravom telu
    Uplašen um u zdravom telu...
    Не знам што е толку претешко за сфаќање, напишано е мислам доста јасно.

На Orchidea, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.151
    Допаѓања:
    175.074
    Најмногу ќеф ми прај цел хејт Србија шо ни го прај за 10ката од жири, а уствари нивните 1 нас поќе разлика ни праеја него the other way around. То само ме прај bitter, и колку поќе entitled се, сакам ни 1 да не добиеја. :inlove:

А ко ќе прочитам Азербејџан без глас од публика шо влезе пред нас нерва ме фаќа. Ко шо сум неспана, наапана и во ПМС последнава недела, секој пат ко ќе прочитам нервата е поинтензивна.

Украина песната ми беше неимпресивна. Ама и страни назад пишав дека коментиравме со другарка ми како ќе победат. И криво ми е. За моите фаворити. Нема да коментирам дека се им е рушевини, а тие се веселат. Можи им е прибежиште ова. Морална победа и поддршка е друго, вака апла е нефер и местено ради сите колку се трудеа за себе, песните, настапите. Барем уба да беше песната. Од лани Украина да беше годинава х10 ќе ја гласав. Ама ова са - не.

И тоето.

Дојде крајот на евровизиската недела. :D

На Stephen Amell, TheDreamGirl, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.292
    То е то.
    Еее ама, тие и магаре да пуштат се сложни и ќе го поддржат безрезервно. Ние меѓу нас се изедовме. Сами не се сакаме.
    Ќе речев памет за друг пат и научена лекција, ама знам дека не.

На CameliaMiller, emiliana, Bezimenka90 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Двојни аршини сметаат, не друго.
    Затоа што Free Palestine лани беше доволно за дисквалификација, а вчера сите имаа момент на support Ukraine. Европско лицемерје.

На Amellie13, raww, Mishela и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.937
    Допаѓања:
    6.796
    Надвор од музика, импресии од облека со еден збор f.jpg

На CameliaMiller, emiliana, staycalm и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    15.032
    Мене Украина ми беа супер и да немаше војна пак ќе гласав за нив, песната на Молдавија е во сличен стил и исто освои доста од публика, значи публиката тоа сака.
    Мора секогаш да се каже зошто некој победил, дека не е заслужено аххх бе:dance::dance::dance::dance::dance::dance:

На staycalm, referentka и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.181
    Допаѓања:
    258.257
    Ама Украина не доби support од жири, туку од народот.
    Клучниот момент, народот. Им дадоа 400 и кусур гласови.
    Освен ние и Балканот кои сме потресени за Констракта, останатите народи прилично се среќни со победникот.
    И ок е, ко еден вид поддршка.
    Со оглед на тоа што и немаше ниедна друга песна која се одвојува, не гледам дека некој е и оштетен.

И по не знам кој пат, стручно жири не гласа за рецитал. Нема политичка игра овде за Србија.

На Ugly Duckling, sj *O*, emiliana и 13 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.151
    Допаѓања:
    175.074
    Па уште овие нашиве, му се правдат на српски лмао. Ужас. А тие - entitled brats.

Не мислам дека ни должат 12 ни дека бевме за 12. Ама јас не мислам дека тие и 10 заслужија, ама мислат дека кузнајшо заслужват пошто им се можи. Ију. Entitled af.

На Glowy, sj *O*, Bezimenka90 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.134
    Допаѓања:
    91.459
    Холандија,Романија,Молдавија земји кои ми е криво што не се пласираа малку повисоко.Ама ќе излезат хитови и ќе се вртат секако.
    Знаевме сите дека ќе победи Украина политички или не,нека им е догодина повеќе среќа за сите.
    Дека беше срање не беше имаше добри песни,и секоја година е така има и добри и лоши ама зависи како ќе се претстават и како ќе поминат напред.И лани скоро никој не знаеше за Манескин па се прославија со победата и станаа светски ѕвезди.

Помина евровизиската треска,убаво се дружевме тука,живи здрави сите на број догодина пак :inlove:

На emiliana и sunshinebabe им се допаѓа ова.
  16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    15.032
    Јас гласав за Азербејџан немој така!!!!
    Мене ми беше симпа, убав вокал, убав настап, песната со убава порака, се :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
    А Андреа во споредба со него пее 0, воопшто не ми се свиѓаше. Само првата строфа ја испеа добро, така да можеби сме повеќе со моето мислење и не си во право колку што си мислиш.

Само за Србија сакав бар во топ 3 да е.

А Стефаниа ми е на рипит откако ја слушнав прв пат пред некое време, така да....

17. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.648
    Допаѓања:
    13.847
    Украина доби поддршка од народот поради погрешна причина/и. Толку.

Доколку мислите дека Украине едино доби толку голема поддршка заради тоа шо песната беше убава, се лажите.
    Ако на укринските претставници и на Украина им е во ред шо победија од сожалување, тогаш ок, повторно им честитам и го почитувам тоа.

На sunshinebabe, celineparis, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Знаев дека ќе тепа Украина, им ја чув песната уште првата вечер.Интересна е и невообичаена, не знам у финале какви сѐ беа песните, за да кажам дали е најдобра или не.Ама мое мислење е дека тепаа ради војнава само.Мило ми е шо нешо добро им се деси годинава конечно, али иам едно прашање, кој ги финансираше за Евровизија?
    Неќам да звучам безобразно, ама на ситуацијава, до Евровизија им дое?

19. fast_and_curious

fast_and_curious Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    476
    Да се откажеа поради војната, ќе требаше да платат огромна сума на пари која изнесува неколку пати повеќе од нивниот буџет. И по секако ќе добиеја забрана за учество.

Да се случеше војната пред крајниот рок за аплицирање, тогаш сигурно ќе се откажеа.

20. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.572
    Допаѓања:
    8.952
    Како е Манескин репер, разбирам да е твој личен, но не е репер. Не знаеш, не си гледала, си слушнала 3 од 50 песни, ама знаеш дека све е срање. Победата на Украина не е неочекувана, ама дури и политичкиот аспект е селективен, за Палестина беше строго забрането да се спомнува дури, и таму гинат луѓе. А за песните, прашање на вкус е, природно е тој што губи да има право да се лути и уште поприродно е секој од нас да си навива за својот фаворит и да мисли дека е најбољи у свет.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.