Како не ви е срам, земјата им ја уништуваат, народот бега насекаде, домови им уништија, луѓе умираат...е зошто победа им дале на една мочана Евровизија? Нека е и морална поддршка, кој кур ако наместо Украина победи друга? Жити песните глупи сите, која и да победи исти курац. Не гледав, песната само на Украина ја слушнав и онаа на Србија и некои на радио ако ги фатам во кола и не ме занима од која држава се. Ама знам дека се глупи песни и тоа е тоа. Освен ако имаше некој ко Манескин лани, тогаш се извинувам, се друго е срање горе долу. ЛГБТ кога победуваа да не беше оти имаа добри песни?
Де бе, за една Евровизија. Не може секогаш вашиот фаворит да победува. Сега ви е крива Украина, ама да не беше Украина, Британија ќе беше, пак немаше да е Србија. Имаа одлична песна, го избраа најдоброто, ама ете и 5 место е супер. И реално е за 5 место... Да, Украина ми беше мене фаворит за победа ама и Финска ми се допаѓаше па ене ја кај е. И Германија ми се допаѓаше, последна. Па што, песните што ми се допаѓаат ќе си ги пуштам и ќе си ги слушам, што има врска на која позиција завршиле. Нема тука фер, нефер, цела Европа гласа и сите имаме различен вкус. Пуштете го Мика, Relax take it easy и не се нервирајте за ништо.
Немам књижицу е најочигледно. Оптеретени со физикусот пред менталното здравје. Злоупотребата на индустриите за лепота и за ментално здравје само да не опељушат, а не и да ни помогнат. Последниот дел е: Slab um u zdravom telu Tužna duša u zdravom telu Očajni um u zdravom telu Uplašen um u zdravom telu... Не знам што е толку претешко за сфаќање, напишано е мислам доста јасно.
Најмногу ќеф ми прај цел хејт Србија шо ни го прај за 10ката од жири, а уствари нивните 1 нас поќе разлика ни праеја него the other way around. То само ме прај bitter, и колку поќе entitled се, сакам ни 1 да не добиеја. А ко ќе прочитам Азербејџан без глас од публика шо влезе пред нас нерва ме фаќа. Ко шо сум неспана, наапана и во ПМС последнава недела, секој пат ко ќе прочитам нервата е поинтензивна. Украина песната ми беше неимпресивна. Ама и страни назад пишав дека коментиравме со другарка ми како ќе победат. И криво ми е. За моите фаворити. Нема да коментирам дека се им е рушевини, а тие се веселат. Можи им е прибежиште ова. Морална победа и поддршка е друго, вака апла е нефер и местено ради сите колку се трудеа за себе, песните, настапите. Барем уба да беше песната. Од лани Украина да беше годинава х10 ќе ја гласав. Ама ова са - не. И тоето. Дојде крајот на евровизиската недела.
То е то. Еее ама, тие и магаре да пуштат се сложни и ќе го поддржат безрезервно. Ние меѓу нас се изедовме. Сами не се сакаме. Ќе речев памет за друг пат и научена лекција, ама знам дека не.
Двојни аршини сметаат, не друго. Затоа што Free Palestine лани беше доволно за дисквалификација, а вчера сите имаа момент на support Ukraine. Европско лицемерје.
Мене Украина ми беа супер и да немаше војна пак ќе гласав за нив, песната на Молдавија е во сличен стил и исто освои доста од публика, значи публиката тоа сака. Мора секогаш да се каже зошто некој победил, дека не е заслужено аххх бе
Ама Украина не доби support од жири, туку од народот. Клучниот момент, народот. Им дадоа 400 и кусур гласови. Освен ние и Балканот кои сме потресени за Констракта, останатите народи прилично се среќни со победникот. И ок е, ко еден вид поддршка. Со оглед на тоа што и немаше ниедна друга песна која се одвојува, не гледам дека некој е и оштетен. И по не знам кој пат, стручно жири не гласа за рецитал. Нема политичка игра овде за Србија.
Па уште овие нашиве, му се правдат на српски лмао. Ужас. А тие - entitled brats. Не мислам дека ни должат 12 ни дека бевме за 12. Ама јас не мислам дека тие и 10 заслужија, ама мислат дека кузнајшо заслужват пошто им се можи. Ију. Entitled af.
Холандија,Романија,Молдавија земји кои ми е криво што не се пласираа малку повисоко.Ама ќе излезат хитови и ќе се вртат секако. Знаевме сите дека ќе победи Украина политички или не,нека им е догодина повеќе среќа за сите. Дека беше срање не беше имаше добри песни,и секоја година е така има и добри и лоши ама зависи како ќе се претстават и како ќе поминат напред.И лани скоро никој не знаеше за Манескин па се прославија со победата и станаа светски ѕвезди. Помина евровизиската треска,убаво се дружевме тука,живи здрави сите на број догодина пак
Јас гласав за Азербејџан немој така!!!! Мене ми беше симпа, убав вокал, убав настап, песната со убава порака, се А Андреа во споредба со него пее 0, воопшто не ми се свиѓаше. Само првата строфа ја испеа добро, така да можеби сме повеќе со моето мислење и не си во право колку што си мислиш. Само за Србија сакав бар во топ 3 да е. А Стефаниа ми е на рипит откако ја слушнав прв пат пред некое време, така да....
Украина доби поддршка од народот поради погрешна причина/и. Толку. Доколку мислите дека Украине едино доби толку голема поддршка заради тоа шо песната беше убава, се лажите. Ако на укринските претставници и на Украина им е во ред шо победија од сожалување, тогаш ок, повторно им честитам и го почитувам тоа.
Знаев дека ќе тепа Украина, им ја чув песната уште првата вечер.Интересна е и невообичаена, не знам у финале какви сѐ беа песните, за да кажам дали е најдобра или не.Ама мое мислење е дека тепаа ради војнава само.Мило ми е шо нешо добро им се деси годинава конечно, али иам едно прашање, кој ги финансираше за Евровизија? Неќам да звучам безобразно, ама на ситуацијава, до Евровизија им дое?
Да се откажеа поради војната, ќе требаше да платат огромна сума на пари која изнесува неколку пати повеќе од нивниот буџет. И по секако ќе добиеја забрана за учество. Да се случеше војната пред крајниот рок за аплицирање, тогаш сигурно ќе се откажеа.
Како е Манескин репер, разбирам да е твој личен, но не е репер. Не знаеш, не си гледала, си слушнала 3 од 50 песни, ама знаеш дека све е срање. Победата на Украина не е неочекувана, ама дури и политичкиот аспект е селективен, за Палестина беше строго забрането да се спомнува дури, и таму гинат луѓе. А за песните, прашање на вкус е, природно е тој што губи да има право да се лути и уште поприродно е секој од нас да си навива за својот фаворит и да мисли дека е најбољи у свет.