Евровизија 2022

Дискусија во 'Музика' започната од Ahoy, 23 мај 2021.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.857
    Допаѓања:
    41.167
    Шизофренија

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.806
    Допаѓања:
    25.967
    Многу ми е чудно ова. 16 по ред на анкетава, а последни (40) во обложувалниците. Прво си помислив можеби сите гласови се од македонци ама не, има статистика кои држави највеќе гласале сами за себе и ние не сме во тие. Исто и на wiwibloggs котиравме високо претходно. Screenshot_20220324-233825.jpg

3. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.597
    Допаѓања:
    63.132
    Нема шанси Холандија да е олку ниско, на многу луѓе им е фаворит. А Италија на официјалнана апликација е подоле.

Шведска и Шпанија се јадат.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.806
    Допаѓања:
    25.967
    Само Шпанија да не победи. Аман од Елени ефект

5. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.786
    Допаѓања:
    41.868
    Веќе ја има од денес, ама многу доцна.

Како и да е, друго дојдов да прокоментирам.

Искрено, разочаран сум што годинава не ги ангажирале Швеѓанките Мери и Тине (кои ни ги работеа сценските настапи во 2019 и 2021) за сценскиот настап. Како што објавија од МРТ, на сценскиот настап моментално со Андреа заедно работи Билјана Пашариковска. Не ја знам, не знам како работи, ама базирано на претходни искуства кога наши ја правеле сцената, не се надевам многу.

Плус, гледам дека Андреа ќе оди на сите предевровизиски забави, што значи помал буџет за во Торино, што веќе се гледа со кратењето на стејџ директори и само два придружни вокали (Ана Петановска и Рената Кралевска). Мислам дека би и' требале повеќе. А и стајлингот Цаци Паковска ќе го правела (и на спотот стајлингот е нејзино "ремек" дело |() :|. Овие забави исто така се битни, ама го кратат буџетот за најбитното, а тоа е настапот во живо во Торино. Да напоменам дека Тамара и Васил не беа на ниту една предевровизиска забава, ама затоа сценските настапи им беа on point, за разлика од претходните наши претставници.

Се надевам ќе ме побијат во Мај за овој мој песимизам во однос на сценскиот настап, зашто сум убеден дека со добар сценски настап и вокална изведба, има место за нас во финалето.

На Glowy, Saliii, Ketchup и 6 други им се допаѓа ова.
  6. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.806
    Допаѓања:
    25.967
    Апсолутно се согласувам со сѐ што си напишал. Само што мене ме радува што Рената е помошен вокал. Отсекогаш ми се свиѓаше нејзината музика ама никогаш не беше ценета и немаше гледаност.

На Ketchup и Ahoy им се допаѓа ова.
  7. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    Јас толку навивав за песната што ги терав сите да гласат за неа. Мислев дека има доста потенцијал. Со доработката не ме воодушевија баш, мислам дека треба да биде посилна во рефрен, ама ајде ми остана надеж за сценски настап.
    Не очекувам многу искрено, чудно чувство имам дека ќе се разочарам. А можеби е само до мене. На многу работи гледам песимистички во последно време.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.786
    Допаѓања:
    41.868
    Песната е океј, мислам, од 1-10, јас би и дал една солидна осмица. Влегува во уши на прво слушање што е доста важно. Само сетете се на Националниот Избор, сите најмногу се сеќававме на Circles и веднаш ни легна, а за другите ни требаше повеќе време.
    иако Лара ми е непребол ама бидна што бидна, не е тема на разговор.

Тука ми е надежта, затоа што во полуфиналето, најголем дел од публиката песната ќе ја слушне за прв пат, настапуваме во втората половина на вечерта и мислам дека некако ќе се протнеме во финалето. И не сме во тешко полуфинале, ма да годинава не знам ни дали некое од двете е такво :D:D:D Само да не ни се случи 2017 или 2018.

На skizze, Ambitious и KateKane им се допаѓа ова.
  9. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.597
    Допаѓања:
    63.132
    Зашо неќеш убави жени со јаки газиња? ;(

Мора да вежба. У полуфинале сме со Констракта која ќе го направи истото таму што го направи у Србија и со други ОДЛИЧНИ балади. Владана од Црна Гора има да грмне, Корнелија од Шведска, Белгија имаат убава балада, Полска влегува секако, а Естонија исто. Нема место за грешки оти нема слаба песна во тоа полуфинале.

Нема заебавање и журкање, не смее да забушава. Да вежба и да отпее убаво, има уште многу да се работи.

На Angie1432, skizze, Ambitious и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.786
    Допаѓања:
    41.868
    Јас мислам дека во двете полуфиналиња сите песни имаат шанси за финале :D. Некако од оваа перспектива многу неизвесно ми е, ама многу работи ќе се разјаснат со пробите во мај.

Од нашето полуфинале како сигурни финалисти ги гледам Шведска, Естонија и Полска. Со другите мислам дека сè може да се случи. За Констракта не сум најсигурен, мислам дека ќе влезе во финале ама бордерлајн. Кипар исто мислам ќе оди понатака. Е другите пет може да бидат било кој. Владана има прекрасна балада, овогодинешен фаворит ми е, ама не сум сигурен дека ќе постигне некој успех за жал.

Јас ептен сакам Шпанија да победи (mooning)
    Или Грција, па да одиме в година :D

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  11. skizze

skizze Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    673
    20 пати ја преслушав песната од Шведска и уште не можам да сфатам што е толку посебна

12. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.806
    Допаѓања:
    25.967
    Се повеќе се оддалечуваме од финалето...
    Screenshot_2022-03-27-14-59-38-66_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

На _beautyy_, Harper, f.girl и 3 други им се допаѓа ова.
  13. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.236
    Допаѓања:
    32.979
    Wtf???

Како нема потреба од добар сценски настап? Посебно песна како нашата што не се издвојува ама баш во ништо...

Ај можеби планира вокално да растури :bug:

На _beautyy_, christinnn, Directioner005 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    На _beautyy_, LovelyGirl3, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Pokatastrofalna pesna za evrovizija ne sme imale do sea.

На christinnn, Just.do.it и Indiegurl им се допаѓа ова.
  16. fast_and_curious

fast_and_curious Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    476
    :rofl::rofl::rofl:

17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.806
    Допаѓања:
    25.967
    На просечна песна добар сценски настап може многу да и помогне, а на одлична песна лош сценски настап може многу да и одмогне. Само на нашиве тешко и иде да го сфатат ова. А убаво за Васил и Тамара имавме супер сценски настап, си реков можеби се освестиле ама јок. Битно на забавите пред Евровизија ќе оди да пее, не мора да се вложи повеќе во настапот од тој и онака мал буџет.

На KateKane и Ahoy им се допаѓа ова.
  18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.806
    Допаѓања:
    25.967
    Лол, не. Можам одма да ти набројам барем 5 наши полоши.

19. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.786
    Допаѓања:
    41.868
    Реално, и тие забави се битни.
    Јас сум убеден дека ако Тамара присуствуваше на некои од нив, ќе имавме и Топ 5 пласман поради повеќе поени од публика.
    Ама ние сме земја со мал буџет и истиот треба паметно да се искористи. Под "паметно" мислам на добар сценски настап и одличен маркетинг, а не предевровизиско шетање.

На _beautyy_, Glowy, skizze и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.236
    Допаѓања:
    32.979
    Иронично беше кажано :D
    Ни вокално не е добра, барем од тоа досега што слушнавме.