Ме нервира шо не можам цела да ја пеам, због јазикот 29-та ми е Може ќе ме убедат вечерва кон подобар рејтинг
Иначе Холандската песна е препрепремрачна, напишана е на нивен мајчин јазик и е текст во кој се опишува борбата со неколку ментални заболувања. Пејачката ги има и ги канализира своите емоции во песнава, премоќен е текстот, читнете lyrics со превод. Баталете го овај Ахоје, последно место и стави, богохулие Едит, заборавив да напоменам дека има пробано да се самоубие девојчето, а само 20 и некоја година е.
За влез во финале на Украина е 1.01коеф. Според коефициентите во Sport Life, за триумф на Украина, коефициентот е 1.25, а сите останати учесници се далеку зад нив. Велика Британија, Италија и Шведска се со едноцифрени коефициенти за победа, а сите останати земји се без речиси никакви шанси за триумф, барем според квотите кои се нудат.
Ќе направам избор кои мислам ќе пројдат и без да ги слушнам. Базирано на долгогодишно следење Евровизија. Баш ќе се цитирам со промена од ко ќе испеат и да видам колку ќе погодам. - Норвешка - Грција - Исланд - Данска - Холандија - Украина - Швајцарија - Албанија - Молдавија - И некоја од Латвија/Литванија