Мои претпоставки за финале (во рандом редослед): Албанија Норвешка Грција Холандија Украина Ерменија Молдавија Португалија Австрија Латвија
Молдавија најјако песниче Ни евровизија не е тоа што беше, катастрофа, страшно ме нервираат другите..
Во финале 100% ќе влезат: Украина Норвешка Холандија Грција Албанија Португалија Ерменија Мислам дека ќе влезат и следните но не сум 100% сигурна: Молдавија Латвија Австрија
Инаку ако ова полуфинале важеше за „појакото“ кога излегуваа песните, што да очекуваме заутре, секоја втора песна пауза за вц. Албанија, Молдавија, Грција, Холандија, Латвија, Украина, Португалија, евентуално Норвешка, Ерменија заради сцена. Едвај 10 да наброиш.
Најпријатни Португалија, Ерменија, дечково од Швајцарија баш убав глас има, се телепортирам на плажа одма, Холандија и евентуално Хрватска, мелодијата е убава. Тие помирни и понежни ноти. Другиве погласни и пошљаштави не ми беа претерано по ќеиф.
Се согласувам, мора да влезат и сакам да влезат, но жирито исто така има влијание и никогаш не се знае со нив.