Оваа година баш не е анонимус за разлика од претходните. Дечкото растура на инстаграм со кавери и гласиште.
Утре мислам ќе биде многу поинтересна вечер од што беше во вторник. Доста подобри песни има. Ќе биде интересно кој ќе иде во финале.
Name one. Јас мислам дека тие што се помалку познати се поталентирани. Општо познато е. Ретко кој маж на Евровизија е стрејт.
Како функционира гласањето во полуфиналните вечери, само од државите кои пеат одредена вечер ли може да се гласа? Не се сеќавам дрка порано било вака може грешам.
Да, во полуфинале гласаат само државите учеснички во истото (теле + жири). Во финалето гласаат сите земји учеснички во годината, без разлика дали се или не се во финалето.
Супер, фала дечки, настапот на Србија ќе го чекам. Ниту една нешто посебно не ми се допадна од првата полуфинална вечер, Грција можеби океј беше.
Албанија не влезе зашто не ја биваше, многу просто. И апсолутно не е до гзот работата, туку изгледаше нападно, со некаков дива attitude, кој немаше со што да го поткрепи. Па и споредби со Папаризу, смешки. Небо земја работата. И таа имаше ист таков дива однос на сцена, ама жената го има сигурно еден од најсигурните настапи на шоуво, не трепнува при изведбата, со играње со се, глас не и мрднува. Не може да се вадиме сега не ме сакаат ради што сум имала вишок кила, види си ја изведбата на што ти личи, па збори.
Да пошто други досега немало со вулгарни настапи, она ги измисли. Ама за нив не гледам дека зуцнавте. А за Шпанија шо годинава уште малце шупакот ќе го покаже на сцена па ич ве нема