Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2023

Дискусија во 'Музика' започната од Ahoy, 15 мај 2022.

1. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    17.679
    Од вашиве коментари ме закопка да ги ѕирнам песните. Требаше да претпоставам дека е турбофолк у прашање. :D

Јас мислам дека е апсолутно културен напредок на Србија шо не избраа турбофолк, а избраа нешто друго.
    Не дека ми е нешто омилено, ама не би ја слушала таа песна за време на wc пауза да речеме. Иначе подобро да пее комплет на српски, некако делот на англиски пречудно, благо иритирачки звучи.

На Ugly Duckling, KateKane и MakeDamnSure им се допаѓа ова.
  2. MakeDamnSure

MakeDamnSure Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    996
    Песната на Албанија го спаси комшијата од кома. Некој ја пуштил на радио, па морал да стане и да го искрши радиото.

3. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.576
    Јас имав двајца фаворити Филип и Лука, така да мило ми е што победи еден од нив.
    А за во кола си ја ставам Грех од Џипси, каков хит е браво.

На Snowflake99 и staycalm им се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.328
    Не го пратев бирањето на песна за Србија, првпат сега ја слушам песната од Luke и е предобра. Повторно имаат направено прекрасен избор, изненадија со одличните настапи и песни. :clap:

На Snowflake99 и staycalm им се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.038
    Допаѓања:
    14.535
    Јас си бев за Stefan Shy и Борис Суботич, оваа што ја одбраа не ми се свиѓа баш.
    Инаку малце може мислењево не е за тука ама зошто скоро пола од претставниците се геј? :?:

6. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    2.804
    Лука одличен. Вистинска слика на сегашниот момент. Предобри контрасти. Сладок,помалку аутистичен, автентичен и свој, а тоа е почеток на уметност. Одлична кореографија , се е на место и таман.

На Snowflake99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.549
    Допаѓања:
    39.531
    Секоја чест на Србите. Каков национален избор, браво. Организација на ниво. Еден од подобрите национални избори годинава, ако не и најдобриот, иако јас не ги пратам многу, се гледа квалитет.

Пред настапите во живо фаворити ми беа само Филип, Луке и Принц, а сега ептен во уши ми се влезени и Зејна и Стефан Шај. Имаа и други квалитетни настапи, браво.

На IRBBB, celineparis, sunshinebabe и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.271
    Допаѓања:
    181.820
    ЛЕт 3 нема многу врска со ЛГБТ, малку повеќе спрдачина е:wasntme:
    И има резон да и се свиѓа на ќере, цело време пее мама, мама :D

9. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    2.052
    Не, зборот ми е општо за песните не конкретно за Хрватска, дека се вадат во тој смер.. За Хрватска немам речи:D

10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.271
    Допаѓања:
    181.820
    За Хрватска има само една реч, која каже све -шч:rofl:.

На angela.kostova и No Makeup им се допаѓа ова.
  11. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    954
    Цела евровизија е турбо фолк фмп. :hai:

12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.038
    Допаѓања:
    14.535
    Има некое интервју со него каде што ја кажува пораката на песната?

13. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    2.804
    Не знам....првпат го гледам дечково....напишав своја асоцијација за песната и целокупниот настап...бег од реалноста...."само ми се спава"...а околу гори....летаргија...но,самото соочување можеби ветува...и така....а и самата музика и настап и кореографија содржи во себе контраст....

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.667
    Допаѓања:
    25.473
    Србија направи одличен избор. Пред да настапат апсолутен победник ми беше Лука и воопшто не размислував за друг, ама откако ги видов лајв, немаше да ми е криво и да победеше Филип, Зејна или Џипси. Зејна беше премногу потценета од жирито, а баш очекував дека ќе е во топ 3 барем од жири, оти меѓу најдобрите вокали беше.

Џипси е врв, го обожавам и влегува во моите плејлисти дефинитивно. Многу позитивно изненади лајв. Реален, симпатичен, срцка едноставно. :D Му се восхитувам на храброста, ром и отворено геј, па и со дечко му во бекстејџ. :l:

Многу ме изнервира што онаа Наџа ја префорсираа од жири, убаво пее ама предосадна и млитава песна човече. Буквално нема секунда во песната што ми привлече внимание.

Исто ме изнервира што Ангелина и Саво не влегоа во финале. Не дека ќе победеа, ама заслужуваа влез во финале повеќе од минимум 4 финалисти.

Многу чуден избор на членови на жири и чудни гласови од жири, ама па да не беше жирито Принц ќе го пратеа :^).

Ме изненади промоцијата на диверзитет, па цитати, па говори на водителот, многу прогресивно и нереално за Србија :D

Ептен го следев изборов годинава и лани и имам многу за пишување.. Во секој случај, одличен музички настан, светлосни години се подобри од останатите балкански држави.

За крај:
    sub-buzz-3228-1670865821-24.jpg
    :D:D:D

Последна измена: 5 март 2023
    На celineparis и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.130
    Допаѓања:
    67.263
    Српскава песна... Што знам, не ми се допаѓа гласот, особено легнат кога пее, што е доста тешко за изведување. И брбља некако, не се ни разбираат некои делови.
    Албанската песна ја слушнав, моќен глас има пејачката, не е лоша.
    Германската е фаворит на ќерка ми, крв и светки.:D
    Забавна ќе е годинешнава евровизија секако.

16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    60.900
    Вечер ако не победи Лорин I will choose violence.

@staycalm @Ahoy дали сме на иста бранова должина?

На staycalm, crimson и Ahoy им се допаѓа ова.
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.549
    Допаѓања:
    39.531
    Не го следам Мелфест, само Tattoo ја слушнав и да, навивам за Лорин :D

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.667
    Допаѓања:
    25.473
    И јас не го следам Мелфест. Прилично сум сигурен дека Лорин ќе победи, ја слушнав студио верзијата неколку пати, искрено не ме "зграпчи" како што требаше. Не дека е лоша, само имав други очекувања од тоа колку сите ја хајпаа по евровизиски групи. Настапот не сум го гледал, вечер ќе го гледам прв пат.

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.686
    Loreen 10 години не мрднала од истиот тип песни.

На Jane Doe. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Мене ми се допаѓа Лука, и се ми е ок, за мене беше прав избор за Евровизија од сите други (ми се допаѓаше и Борис мислам му беше името, имаше добар глас).
    Едноставно на Лука песната ми е уникатна, и гласот и стејџот ( таа техника на пеење има си и некакво име слушнав, ама во тоа и не заоѓам), едноставно ко пакет ми се допаѓа.

Друг фаворит ми е Франција, а трет ( верувале или не) Малта. Имаат и најзабавен спот :D

Не знам каков е тој хајп околу Финската песна, два пати се обидував да ја ислушам, не можев до крај да дојдам.

Исто и Италија ја фалат, добра е песната, и дечкото супер пее, ама ми е досадна многу.
    Лорин не ја дослушав целата, ми беше нешто невпечатлива на почеток и ја оставив, ќе и дадам шансата, ама мислам околу неа повеќе е хајпот ради самата нејзе, има многу фанови и несомнено е добар изведувач.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.