Евровизија е натпревар, а тоа значи дека и малку ќе се нервираме. Е сега, малку повеќе шокирачки работи имаше, предвидиво беше дека ќе биде борба помеѓу Шведска и Финска, ама јас бев убедена дека Финска ќе добие поради публика. Сепак не мислев дека жирито тотално ќе спобудали и така секташки ќе ја избира Лорин. Тука малку "смрди" работата. Како и да е, убаво ни беше вечерва, имаше добри песни, добро шоу. Се гледаме тука следната година пак
Мене чудно ми е како жирито ниту една 12ка не и додели на Шпанија, туку речиси сите 12ки отидоа кај Шведска.
Уште ова. Не ми е верно Украина да има толку гласови. Не беа лоши, ама беа просечни, и во споредба со другите и потпросечни. Откаде волку гласови, дури повеќе од Израел?
Мене многу ми се свиѓаше настапот, а песната ја преслушав кога излезе. Можеби не се за 4 од публика ама во топ 10 очекував дека ќе се по гласови од публика
Моите претпоставки точни. Австрија и Португалија флопнаа. Австрија беше фаворит едно време, така да ова е мноогу голем downgrade. Италија е ужасно overrated. За Финска и сум и не сум у право, оти доби многу гласови, али ете не победи. За Словенија не бев у право, Хрватска доби многу гласови. Белгија исто знаев дека ќе заврши високо, али изгледа не сум пишал во темава.
Не се сложувам, ова е втор пат што одлучува жирито. Првиот пат беше во 2015 година. Значи втор пат за Шведска.
Си погодив за топ 2. Резултатите од полуфиналето излегоа или? Барам, барам, но нема. Да видиме кој за малку не влегол. Иначе победата може да е "за утеха" на Шведска дека не влезе во Нато. Нели за нас така збореа, а и за Србија 2007ма
Израел (полуфинале 1 и финале) и Албанија (полуфинале 2) со 12 поени од „Светот гласа“ (Држави што не настапија на Евровизија).
Претпоставував дека ќе победи Шведска уште кога ко најавна шпица кажаа овде за нејзината песна и си реков “Оваа пак ќе победи”. Штом ја пратиле Лорен таков моќен глас не може да се мери со други, значи над конкуренциите. Тоа е, не знам зошто се гледа, Шведска одамна се двои од сите други држави, но тука играат улога и др.фактори. И според мене, не треба да гласаат земји кои не учевствуваат во оваа “продадена” Евровизија. Тоа е, Шведска победи помирете се.