Синоќа сум се успала, а и да ви кажам ич не ми е криво. Лорин кога победи првиот пат заслужи стварно, ама сега не ми беше ни во топ 10, а верувам дека и на многу од нас не ни беше. Победи благодарејќи на жирито, верувам дека беше наместено, апла се гледаше. Ако победеше било кој повеќе ќе се израдував неголи оваа, имаше многу бољи од неа, не заслужи оваа година. Ааах колку ќе ми беше мило да победеше овој лудаков чачача, и онака само тоа го пеам од сабајле .
Не ми се верува дека Шведска победи пак со Лорен. Мене многу ми се допадна од Израел и Финска беа многу интересни.
Евровизијата не е ферски натпревар никогаш и не бил. А Германија би требала да одстапи од финансирањето.
Оооо јас со луѓе бев вчера, the amount of клетви што искочија од мојата уста, Св. Петар гарант плаче некаде за тоа како ме испуштиле од раце. Мене ми се свиѓа песната на Лорин, не е лоша. И она добро пее. Ама вчера не заслужи да победи. Едноставно џабе беше сето тоа форсирање од жирито, кога Финска беше очигледен победник, значи сами си пукаат во колено и ги нервираат сите фанови. Лани Корнелија да победеше ќе ми беше 1000 пати помило. Ај барем се изедначи со Џони Логан, ако некој заслужуваше да се изедначи тоа е она. Кирче ќе си стане нешто како Go_A. И како Махмуд, партал ќе прави од концерти низ Европа. Моралните победници добиваат уште толку поголем хајп, дечкото ќе си направи супер кариера. Многу ми е мило за него, онака ги сакам сите претставници, да го сакаат фактот што се таму и да се забавуваат. Хрватска изеде на телевоутинг, срце ми се наполни. Браво. Од ден 1 ги сакам и мило ми е што фановите го видоа тоа. Она што најмногу ме изиритира беа поените за Шпанија. Толку многу ми падна мака, истото што и се случи лани на Франција, годинава и се случи на Шпанија. Прво, песната е фламенко. Еден од најтешките стилови за пеење, Бланка испеа феноменално. После самиот ритам беше направен толку убаво, уште толку и го потенцираше гласот. А приказната беше дефинитивно најдобра приказна од сите, песната напишана со душа. Еаеа се преведува нешто како нани ми нани, приспивна песна што баба и и ја пеела кога она била малечка. Песната е за неа, како еден вид на благодарност што и ги пренела талентот и љубовта спрема музиката. Во текстот се раскажува како баба и и рекла дека сака кога ќе умре да ја закопаат на месечината за да може цело време да ја пази од таму. Плус има еден куп звуци и извици што ја бележат Шпанската култура, емоција и музика. Еве го бабето: @staycalm цела вечер сум те мислела вчера, ко видов дека 5 доби од телевоутинг одма на тебе ми текна. К р и м и н а л.
Мој победник е сепак Весна. Волшебни се. И сеа фатив сите reaction videos да ги гледам, омилениот overthinking Eurovision