1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2023

Дискусија во 'Музика' започната од Ahoy, 15 мај 2022.

1. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    672
    Пак лошо чувство (facepalm)

2. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    43.065
    Јас следев Live на YouTube. Некаде на 3 часа и 46 минути е. Литванија кога ги соопштува резултатите.

На sunshinebabe, Ahoy и RainBow им се допаѓа ова.
  3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Не дека песната на Шведска е лоша. Песната е добра ама ништо посебно и Лорин има веќе победено, досадно е вака. Барем ча ча да тепаше.
    Мене фаворит ми беше Франција.

На Angie1432 и Ahoy им се допаѓа ова.
  4. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.586
    Допаѓања:
    24.961
    Еве сме јас, @KateKane и третиот непознат фан на Шпанија, кога ги прогласија петте жални поени :D

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.165
    Годинава се поштедив од евровизиски стресови. :D Немав фаворит и ниту една песна не ми остави посебен впечаток за да си ја ставам на плејлиста и да си ја слушам. Имам неколку од лани, од пред две години, од повеќе... што уште ги слушам, годинава ништо.
    И не ми е воопшто криво што Македонија не учествуваше, посебно па на ваква невпечатлива Евровизија.
    Така да, сеедно ми е кој е победник. Ве читам, сте се фатиле за Финска, па таа една песна што е... :?: никаква. Да бирам меѓу двеве, поквалитетна ми е од Шведска. Лошо е само што е веќе видено.

Ланската беше подобра. Омилена ми беше. Украина скоро секогаш имале уникатни песни, годинава ме изненадија со песна на англиски јазик и со црнец. Ко да не беше Украина...

Како можеш да гледаш дислајкови? Ги сокрија нели? Само лајкови се покажуваат кај мене...

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.251
    Допаѓања:
    12.167
    На пребарување на редит за евровизија, еден пост нема за Лорин. :party:

На Angie1432 и Celltica им се допаѓа ова.
  7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.102
    Допаѓања:
    163.577
    Тоа што ни по 10 год. не сте напреднале во врска со коментирање туѓи тела не е ич за фалење, ама ај :drunk:

Честитки до Лорин, прва жена со две евровизиски титули, бисексуалка, активистка, кралица - you'll never make me hate her! :l:
    Мислам дека нема артист од овие 20+ години откако гледам Евровизија што ја заслужува повеќе двојнава победа, едноставно женава ми е симбол за фестивалов.

Баш ми е жал што се погоди со толкав фан фаворит како Карија, фановите по Твитер искрено ги преминаа границите на хејт што треба да е насочен само кон жирито. И мене Финска ми беше catchy, ама годинава немав еден истакнат фаворит. Повеќе ми е жал за Србија, Словенија, Молдавија, Португалија кои дефинитивно не заслужија да бидат во последните 10.

И секако Израел, што не треба ни да биде тука по истиот критериум кој ја дисквалификува Русија, а камоли горда членка на армијата да освојува 3то место (n)(n)(n)

На elimkd, No Makeup, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.119
    Допаѓања:
    112.729
    Извини што сум растена и што сум гледала Евровизија кога се пееа вакви песни

А сега ми е само лакрдија на она што бекогаш беше..

На S.J.Parker, Biljarkata и JuLleE им се допаѓа ова.
  9. TheFiend

TheFiend Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    412
    Loreen ko mazh deluva :rofl:

10. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    43.065
    За ова можи некоја друга награда/признание да и' се додели, ова е избор за песна. Инаку далеку од омраза.
    Како втор дел на претходната е, а вториот секогаш е полош.
    Од наредна година само Шведска нека се пријавува, посекако е натпревар сите vs Шведска.
    И Германија и Шпанија. ;(

На Harper, kolovoz и Ahoy им се допаѓа ова.
  11. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.979
  12. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.586
    Допаѓања:
    24.961
    Preku ovoj panagur na sotonata od amerika se promovira edinstveno lgbt bolesta nemoralot narkomanijata i se od sto treba da se drzi sto podaleku coveckiot rod .koj razbral razbral

На Sielo❤️ и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  13. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Финската песна е толку ЗАКОН што не ми дава ни да се нервирам. Не дека не ме фаќа бесот оти не победи, ама си ја пуштам и ми поминува.

А песната на Лорин е демоде речиси ко Дона на Калиопи што беше :D

На elimkd, sunshinebabe, Celltica и 3 други им се допаѓа ова.
  14. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    29.306
    Ко conspiracy theories да поддржувам се осеќам, ама ми има смисла жирито да ги има дадено гласовите за Шведска само за да се прослават 50те години од победата на ABBA таму.

На Konfetka, Hellobeautiful, Angie1432 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Nature4lovd

Nature4lovd Нов член

Се зачлени на:
    6 мај 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    11

Ликов ја претвори евровизија во негов концерт

На Flower27 и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  16. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    222
    Можда има некоја врска тоа некако, али не ми има многу смисла мене. Што би била Европа толку потресена за Аба и нејзиното прославување? Освен ако Шведска не платила дебело или нешто..

Јас ја поддржувам и повеќе ми има смисла другата conspiracy theory, а тоа е дека поради тоа што Шведска сака да стане членка на Нато сега, па Европа ја поддржува. Лани Украина победи ради војната, сега Шведска исто ради војната, али индиректно. Се е ова контра Русија и целосно политички според мене.

На tigarce и nena2010 им се допаѓа ова.
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.499
    Допаѓања:
    39.111
    Неколку рандом прогнози за Евровизија 2024:
    • В година, на денешен ден, ќе го гледаме првото полуфинале;
    • Ќе се оддржува во Гетебург;
    • Ќе биде спектакл од сите можни аспекти;
    • Ќе има 40+ земји учеснички;
    • Манс ќе излегува дури и од сончогледите и капучината;
    • Македонија повторно ќе учествува;
    • Нема да се заебаваме в година, ќе имаме добар пласман, финале сигурно;
    • Ќе победи една од следниве држави: Шпанија, Франција, Хрватска, Србија, Грција, Норвешка, Исланд или Албанија; и
    • Темата на форумов нема да биде отворена од мене :D.

На boo3, Ugly Duckling, Angie1432 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.807
    Допаѓања:
    17.521
    Кажете што сакате, ама победничката песна годинава ќе се вброи во most memorable songs in Eurovision's history, рамо до рамо со Азербејџан 2011 и Украина 2016. :D

На elimkd, Ugly Duckling, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    28.990
    Здраво. Дали сме при себе? :D

Време е за моите two cents. Прво, уште кога слушнав дека Лорин пак ќе настапува знаев дека ќе победи, зашто публиката е нездраво опседната со неа без никаква причина. Sorry not sorry. Песната е поубава од повеќето, ама ист вајб го дава како Јуфорија, па и сценскиот настап, и стварно беше досадно. Не сум задоволна што победи.

Мојот фејв беше, wait for it, Молдавија. :DНе ми е гајле што ќе кажете, уште на прво слушање најјаки ми беа, и така си остана до крај. Дури прежалив 60 денари да гласам за нив и на крај сепак добија 0 поени од rest of the world. Спиете на Молдавија, тоа ќе ви кажам. :angel:

Сепак, знаев дека Молдавија нема теоретски шанси за победа, па затоа навивав за Финска (второто мое место). Фантастична песна и настап и претставник, сè по список, немам зборови, сè најдобро. :inlove: Норвешка исто многу ми се допадна, ама ми беше страв да си признаам поради @Ketchup кој квалитетно се изнајаде слатки за песната и како заклучок наведе дека сигурно мене ќе ми е број 1. Можеби и ќе ми беше да не беа тие потсвесни притисоци. :D

Апсолутно не го сфатив хајпот околу Италија, Белгија, Естонија. Многу невпечатливи ми беа. И секако Израел???? :^) Мислам океј, девојката изгледа супер, ама песната е катастрофа. Второстепен срам ме фаќаше кога ја слушав. :| И ми викате power of a unicorn доби трето место од жири. :):):)

Србија заслужи многу повеќе, исто и Шпанија и Германија. Ерменија исто имаше многу убава песна.

Еве ги моите топ 10:
    1. Молдавија
    2. Финска
    3. Норвешка
    4. Србија
    5. Австрија
    6. Шведска
    7. Ерменија
    8. Словенија
    9. Германија
    10. Шпанија

За крај, една порака до сите. Нареден пат пред да навивате за Шведска запрашајте се дали вреди за следната година да не можеме да се оттарасиме од Манс. :*

На Hellobeautiful, Angie1432, sweet-cherry и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.251
    Допаѓања:
    12.167
    Ама Лорин нејвеќе поени доби од националното жири, а од телевоутингот не доби ниту една 12ка. Патем Käärijä имаше second best score од гласање од публиката во историјата на Евровизија.

На sweet-cherry, Ahoy, Semmi66 и 1 друга личност им се допаѓа ова.