Најреална работа на Евровизија е чиста 12ка од Телеволтинг на Швајцарија за Албанија. Швицарска гласа на големо Се друго е дискутабилно, Според мене Шведска заслужено победи. За Лорин, женава има таква некоја енергија која буквално плени. Од другите би ја издвоил Белгија. Некако ново и неслушнато до сега и баш ми е интересна за слушање. Србија никогаш полош претставник. Дали песнава на Хрватска, и на вас ви беше исмејување на Путин или само мене така ми делува.
Ако песната што ја испратија им беше никаква ова им е добро, значи не биле сите во ХРТ ш(ч)кљ Nevjerojatni HRT. Na Euroviziji sinoć krenulo 7 minuta drag queen showa, oni pustili 7 minuta reklama Друга работа иако сметам дека сумата која се вложува е доста поголема од прикажанава од страна на МРТ (доколку ја кажат реалната ќе има и поголем револт кај народот) факт е дека доста големи суми се во прашање, така да се надевам дека нема повеќе да учествуваме во циркусов (кој е се само не избор за песна ), а заштедените пари ќе бидат наменети за други навистина корисни проекти. МРТ ќе заштеди околу 150.000 евра, оти не учествуваме на Евровизија
ја мислам дека немора да учествуваме веќе, премногу пари се во прашање,а веќе се знае дека не е во прашање само песната и таа не победува. Кога Тамара не успеа да победи со онаква песна и настап комплет, невреди веќе да се фрлаат пари. Од друга страна пак, знам дека нема паметно да ги потрошат тие пари и за тоа ми е највеќе криво.
На Евровизија од увек имало срање песни, само шо порано тие квалитетните победуваа. Ја не знам како наоѓате песни шо годишно би можеле поише од 5 пати да ги слушате, а шо не се у топ 3. Овој ЧаЧаЧа, да поише конекција со публика, али дека е боље од Лорин, мало морген. Па и од други песни. А и шо е битно, и онака на Лорин е плагијат, од плагијат, на плагијатот, од оргиналот. Лол. И стварно, драг шоу... Па можеле и стриптизети слободно, исто срање. Забава за целото семејство, my ass. Брао за Хрватска.
Спојлер: Одговор Во 1993 година Ирска се изедначи на првото место по бројот на победи (5) со Франција и Луксембург, а во 2023 година Шведска се изедначи на првото место по бројот на победи (7) со Ирска.
Јас дојдов да кажам дека сериозно се опседнав со Joker out, им ги ислушав двата албуми стварно прекул музиче праат. Башка што се преслатки сите, убав вајб ми имаат, и ок Бојан ми е тинејџерски crush. Затоа и гледам евровизија, откривам голден артисти шо можеби не би ги пронашла поинаку.
Abba изгледа нема да настапат и да прослават годишнина на Евровизија 2024. Што местено? https://tocka.com.mk/vesti/446599/a...o-svedska-koga-nekoj-ke-kaze-ne-toa-znaci-ne}
Мој топ 11 пред Евровизија: 1. Ерменија 2. Шведска 3. Норвешка 4. Финска 5. Чешка 6. Австрија 7. Италија 8. Шпанија 9. Латвија 10. Португалија 11. Исланд А вака би гласал во финалето: 12. Шведска 10. Шпанија 8. Норвешка 7. Ерменија 6. Чешка 5. Австрија 4. Португалија 3. Словенија 2. Србија 1. Австралија