1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2023

Дискусија во 'Музика' започната од Ahoy, 15 мај 2022.

1. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.509
    Допаѓања:
    24.398
    Читам коментари дека било слабо полуфиналево, ама ич не се согласувам. Полуфиналево беше пре ја ко, одлични песни, одлични настапи. Дури и тие што не влегоа во финале имаа многу убав концепт за сценски настап, добро пееја иако не ги имаа најдобрите песни.

Ама затоа, во четврток, многу послабо полуфинале.

Едвај чекам да ја видам Бејба, сто посто влегува и она, иако и таа ја мразам ко Хрватска. :D

IMG_20230509_23590182.jpeg

На Ahoy, Ugly Duckling, MarigoldA и 3 други им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    15.986
    Допаѓања:
    123.977
    Првово полуфинале не беше јако.
    Стајлинзите на сите утнати. :D
    За тие што не поминаа.
    Холандија-слаби вокали, депре текст и мелодија. (n)
    Латвија-преслабо, бетер и од Холандија. (n)
    Азербејџан-досадна успаванка. :yawn:
    Ирска-добар вокал, но песната е нешто веќе видено и чуено. :D
    Малта-рецитирање за денсање. :D
    За тие што поминаа.
    Хрватска- зошто први забегантусиве со сељо вајб... :rofl:
    Чешка-слабо вокално, не заслужи влез. (n)
    Финска-тотална нула и аман веќе од тој нивен психо вајб. |(
    Израел-безвезе текст и превише тинејџ вајб. (n)
    Молдавија-држава која нема друга цел освен да го изнасмее светот со својот сељо вајб. Таман со Хрвативе да се фатат на оро. :rofl:
    Норвешка-вокално ок, ама надмено делува. |(
    Португалија-not bad. (y)
    Србија-песниче баш за спиење. :yawn: :D
    Шведска-играат на сигурно со добар вокал.Само настапот беше пресимпл и песната потсетува на други песни од светов од 2005-2015 периодот. :music: :D
    Швајцарија-почнува досадно, но накај средината се оправа.Вокално добро. (y)

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  3. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.140
    Гласот на публиката повеќе вреди на Евровизија.
    Досега резултатот публика против жири е:
    Победникот победник и од публика и од жири: 6 (2009, 2010, 2012, 2013, 2014 и 2017);
    Победникот победник само од публика: 4 (2011, 2018, 2021 и 2022)
    Победникот победник само од жири: 1 (2015)
    Победникот не е победник ниту од жири ниту од публика, а подобар е од публка: 2 (2016 и 2019)
    Победникот не е победник ниту од жири ниту од публика, а подобар е од жири: 0 (/)

На MarigoldA и ЀѐЍѝ им се допаѓа ова.
  4. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.388
    Допаѓања:
    59.814
    Јас после вчера 1kjig0.jpg
    Имаф гости, затоа не ви обрнаф тука внимание, ама затоа сега дојдоф, прво да се прекрстам, па да почнам.

Ова беше едно од најдобрите полуфиналиња, буквално сите на висина на задача со мали исклучоци.

Норвешка - Скроз неенергично. Како да пеела на концерт кој траел 2 часа претходно, па сеа мора да ја избутка и песнава некако. Нема споредба со настапот на националниот избор, ова беше само бледа копија. Мора, мора да се подобри, имаше среќа што е viral на социјални мрежи и што гласаше само публиката, жирито ќе ја скинеше иначе.

Малта - Симпатични. Скроз океј песничка, можеше комотно да пројдат место Норвешка, ама нажалост некогаш сурув знае да е телевоунтигот.

Србија - :|:|:|:|:|:| Ова е прв пат да не навивам за Србија од 2007 година, па сеа видете колку не ми се свиѓа. Не се разбира дечкото што пее, не се разбира ништо, мене ми е само noise искрено. Добар му е сценскиот настап, и само тоа го вади, иначе вокално е преслаб.

Летонија - И овие ми беа океј. Кој ја знае студиската верзија, знае дека звучеа идентично, апсолутно точно и прецизно. Се мачат секоја година, се надевам дека во иднина ќе спремат нешто што е попевливо и поспектакуларно, оти не се истакнуваат со ништо.

Португалија - :l::l::l::l::l::l::l::l:БРА-ВО. Преубава девојка, преубав јазик имаат, песната како да беше правена за да звучи онолку добро на тој јазик. Скроз си вајбав, сосема заслужен пласман, уникатна, своја и праи скроз да уживаш во музиката.

Ирска - Не можев да се сконцентрирам на песната, од што ми беше неугодно курот прецвикан во костумчето на пеачот да му го гледам. Стилистот треба да го убијат на сред Даблин.

Х р в а т с к а - :l::l::l::l::l::l::l::l: гледам на некои не ви се бендисала. Океј сте? Доручкувавте вчера? Меревте притисок? Она е Евровизија, она е тоа кое што фалеше последниве години, хаос, лудило, забава, сето скоцкано со една убава порака, на Путинот назад со нуклеарките умрев :D:D:D:D:D:D алал да им е, Хрватска пласман после подолго време, скроз заслужено, се прерадував коа видов дека уште еднаш ќе ги видам.

Швајцарија - Да ја прегледам треба уште еднаш, од што вриштев за Хрвативе ништо не слушнав :D

Израел - Тамам малце ми стивна еуфоријата, дојде Израел. Туго мори мајко, ќе се упокоев. Кој што сака нека вика, растури девојчето, ама добро, слаба сум на тресење гзови јас. За подетални инструкции - погледнете ја сликичката горе хаха. Скроз заслужен ќе и е топ 5 у финале.

Молдавија - :l::l::l::l::l::l::l: Исто еден од моите фаворити. Скроз евровизиски, скроз уникатни, Молдавија општо ми е една од омилените земји на Евровизија, ама имаат говеда од политичари и многу се утепани, затоа никад не победиле. Молдавецот вчера беше во најдобрите, опуштен, насмеан, уникатен, абе маче. И типот ми е преубав, многу ми се слатки онакви машки.

Шведска - Изеде. Каква преценета, какви глупости, буквално грмеше на сцена. Ако некој заслужува да го стигне Џони Логан, тоа е она. Сосема си е реален фактот што е фаворит, не исфалшира ни една секунда, а песната и е претешка.

Азербеџан - мрш кучи. После малверзациите од лани, скроз ми се одмилени како земја. Секоја година поткупуваа гласови, ги стигна кармата вчера. М р ш.

Чешка - сестри судбини. Зеле ко слузокожа од гз се облекле, се вртат таму ко некои гревови. Ама си победи патетиката вчера, видете не колку сме ние солидарни. Ајт.

Холандија - загрев. Се изнакукаа по сите проби, ова не им чинеше, она не им чинеше, џабе Данкан се мачел песна да им напише. Нема споредба со лани и со de dipte, која не освои сите. Ај и вие мрш кучи.

Ф И Н С К А - ЧА ЧА ЧА ЧА ЧААААААА, ЧА ЧА ЧА!!!!!!!!! Победник, нема што да се каже друго. И понашање на сцена, и заразен рефрен и убаво изведена песна. Алал да му е. Не оправда сите што имавме meltdowns по него.

И така, вчера инфаркт ќе ме акнеше на неколку пати.

Последна измена: 10 мај 2023
    На sunshinebabe, Viktorijaaa5, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    986
    IMG_20230510_103927.jpg

На Glowy, sunshinebabe, emiliana и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.811
    Допаѓања:
    23.322
    Loreen остана overrated во 2023, како што беше во 2012. :)

На sunshinebabe, emiliana, Ugly Duckling и 3 други им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.388
    Допаѓања:
    59.814

:fubar:

На Glowy, sunshinebabe, Ahoy и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    20230216_234125.jpg

На Glowy, sunshinebabe, Waverly Raven и 8 други им се допаѓа ова.
  9. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.509
    Допаѓања:
    24.398
    Пукни од макааа :devil::devil::devil::devil::devil:
    А тек па кога ќе завршат топ 10 во финалето? Хихихи

На emiliana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.388
    Допаѓања:
    59.814
    Немаш шаман ти дете :devil::devil::devil::devil::devil:

11. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.509
    Допаѓања:
    24.398

12. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    11.392
    Се согласувам. Минатите години тие што добиле многу поени од жири, не добиле од публик, и обратно.
    Оваа година, мислам дека Лорин ќе има најмногу од публика (а можеби и Финецов), но Лорин мислам дека нема и од жири да заостане многу. Ако не изненади некој трет, помеѓу Шведска/Финска ќе биде борбата.

13. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    11.392
    Се смеам на глас :rofl:

На emiliana, Ahoy, Angie1432 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.140
    Ако бирам меќу Финска и Шведска би ја одбрал Финска. Сепак мислам дека ќе биде трет (Норвешка, Израел или Ерменија).

На ЀѐЍѝ, emiliana и MarigoldA им се допаѓа ова.
  15. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    43.050
    Ау, многу убо полуфинале.
    Молдавија и Финска ми се за браво, целосно.
    Карајте ме ама Шведска преценета.
    Накратко ова.

На sunshinebabe, emiliana, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.388
    Допаѓања:
    59.814
    Во прегледи моментално Хрватска е прва, парче праи - 916к. Втора е Ноа од Израел со 734к. Како што и треба.

МАМА ШЧ!

Иначе муабетот со тракторот е дека кога Путин ја нападна Украина, Лукашенко, претседателот на Белорусија му подари трактор на поклон.

ШЧ е уствари пародија на руската буква Щ.

Цареви :D:D:D:D

На Glowy, sunshinebabe, emiliana и 3 други им се допаѓа ова.
  17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.509
    Допаѓања:
    24.398
    Душо ти сериозно си толку опседната со Хрватска? Пораката што ја испраќаат на страна, „либерализмот“ на страна. Песната ко песна е ептен просечна. Вокални способности у минус. Сценскиот концепт е добар ама изведбата е многу кичеста.

На emiliana и KateKane им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Мене ми падне незгодно, непријатно кога ги видам Хрватите соблечени по гаќи, некако ко дедо да го видам :tmi:

Инаку, од реакциите што ги гледам, Норвешка без оглед на настап има многу поддршка и фанови, ја гледам како главна симпатија на многумина, мислам ви првите 3 ќе е.

Ама и утре полуфиналето ќе е добро, можеби не толку динамично, ама има многу добри песнички. Баш ќе биде занимливо :dance:

На Viktorijaaa5 и emiliana им се допаѓа ова.
  19. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.451
    Допаѓања:
    5.416
    Србија: Само ми се спава.
    Израел: Lol, hold my beer & watch me dance и ќе ти се отспава.:D

Идеме бре, има ли Израел политички шанси да победи?:?:
    I got a power of a unicoOorn :angel::ninja:

20. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.494
    Допаѓања:
    39.079
    Абе зошто слабо полуфинале утре? Има солидни песни. Словенија, Австрија, Естонија, Ерменија, Албанија, Полска, Кипар, Грузија.. едвај чекам :D

Има ли апче за смирување на гласно смеење? Фала.

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.