Германија мој фаворит за сега, но ги немам слушнато сите песни па може ќе се предомислам. Иначе Чешка ја убив од слушање, сестре ме освоија . За финалето ко да нема да сум дома и се нервирам .
Заборавив да искоментирам, во вторникот за време на паузата на прво полуфинле се пуштив на ртс и морам да кажам дека нивнатакоментаторката беше многу подобра од нашата. Си навиваше за Србија, нормално, за Хрватска послабо, вечер сигурно ќе навива и за Словенците , но беше многу позабавна, имаше некои интересни коментари за разлика од нашата коментаторка што пред секој настап кометираше кој како се облекол за време на тиркизниот тепих. Незнам дали само јас го имам овој впечаток
Само што отворив некои коментари на yt, и баш ми се интересни србиве, испадна дека една од австријките и пејачот од словенците биле од србија, па овие почнаа да пишуваат коментари сите од дијаспората вечер да гласаат за нив, дека нели нивни Ова ми е некако јакичко
Се сместив пред телевизор. Од вечерашново полуфинале имам чуено тек тук по некоја песна, навивам за Словенија, пресрцки ми се.
Пред да почнат со настапи, да ги споделам моите вечерни фаворити: 12 поени: Словенија и Албанија 10 поени: Ерменија 8 поени: Полска 7 поени: Естонија 6 поени: Кипар 5 поени: Австрија 4 поени: Грузија 3 поени: Исланд 2 поени: Литванија 1 поен: Сан Марино