Па влезена е оти е во врска со син на еден од главните фаци во жирито. На националниот избор имаше друг фаворит, скроз погодена песна, идеална за на Евровизија. Бејба на националниот избор звучеше ужасно, пофалш не можеше. И жирито намерно на фаворитот му напраи саботажа за оваа да пројде. Цела сала и викаше буууу буквално. Бејба е всушност заебанција за тоа како го изговори baby на почеток. Ама еве ја си гази, кур ја боли, у финале си пројде
Од директашите, само Италијанецот и Украинците ми се допаѓаат оти се добри вокали. Французинката е ко зарипната. Германците шкрипат и текстот им е глуп. Британката е мех, просечна. Шпанката звучи депре.
Утре навивање за Швајцарија. Иначе не ми де допадна никој.. Албанците веќе видено на секоја Евровизија се дерат и се им е црно-црвено. Фризири и фустани како за свдаба. Не знам како влегле. Кипар баш добро нешто пратиле, Полска онака. Ќе видиме утре, но не би сакала да победи пак Шведска. Не следам многу затоа што нашите не учествуваат. Штета.
Летонија има една победа на Евровизија (2002), Грузија три на Детската Евровизија (2008, 2011 и 2016), остана само Македонија…
Мои фаворити се: 1. Молдавија (многу ми се свиѓа песната, плус уникатен сценски настап) 2. Кипар (интересна песна) 3. Белгија (забавна песна, да те размрда, ми фати око шо се вика) *На Ерменија симпатично е девојчето плус сценскиот настап е добар, ама не би ја ставила во фаворити... Инаку сметам дека ќе биде мртва трка кој ќе ја однесе победата! Една од следниве држави сум сигурна дека ќе победи: 1. Норвешка 2. Словенија 3. Полска 4. Естонија (50-50, не сум баш сигурна ама ај) 5. Молдавија 6. Кипар (мада не ми се верува искрено, има подобри песни, иако ми е фаворит) 7. Белгија 8. Србија? 9. Евентуално Швајцарија (мада не ми се верува дека ќе победи). Се мислам дека ќе победи некоја држава што не ни е ни крај памет дека би победила...
Националнизам не е дозволен на Евровизија освен ако си Албанец изгледа. Било која друга земја да излезеше со вакви изјави одма ќе беше санкционирана, и за помалце на други земји не им било дозволено ни да настапуваат. Дупли стандарди насекаде.
Франција сега ја слушнав за првпат, одлична песната. Плус француски е, одма звучи поубаво. За победничка ни една не ми отскокнува.