Го кркаше Хрватска од жирито. Бедотија од настан. Ако учествуваме наредната година, да пратиме некој пе*ер.
Е шо, беше Васил. Ама и тој од желба да се допадне на Европа ја усра. А има вака нешто пример Песнава е... ух!
Розевото фламинго победи. Ако, на крајот кога останаа тој и Хрватот јас бев за Швајцарецот. Ако Евровизија бара ЦЕЛОСЕН пакет, како што сите милувате да кажете тогаш целосниот пакет беше на Швајцарија, а не на Хрватска. Хрватска можеби имаше подобра песна, но од настапот на Швајцарија не ме болеа очите, вокалот му беше кристално јасен, а и песната секако не беше лоша и беше уникатна. Како и да е, и двете држави станаа фаворити благодарение на волјата на нивните два радиодифузери којшто решија да вмешаат прсти во квотите на кладилниците. Сепак јасно е дека на Евровизија уметноста и културата не се ценат, туку се тера некоја агенда. Затоа и имаме небинарно розево фламинго коешто победи. И немојте да велите дека жирито 90% не е местено бидејќи лани и годинава се докажа тоа. Сакам да кажам - да си признаеме конечно сите зашто победивме од нив во 2019. Среќен сум што доброто го победи злото. Како што и напишав во мојот коментар за првото полуфинале. Украина заврши пред Ирска. Моќта на Мајка Тереза и Богородица наспроти нечестивиот, лукавиот.
Навистина too much испадна од жирито, претерано „случајно“ е од 37 држави 20+ да дадат 12 поени за иста држава..
Ѓубриња едни ционистички, има уште многу што да пиша во форумов, ама немат оти неќу да бида баниран, интересно ми е вака ко ќе си се дружиме сите.
Праќавме нели, не ни се погоди. Само Боки ни е спасот со преработка на некоја постара песна од Брена или Цеца, да ги раздрма малку цела публика на нозе ќе ја крене. И не се замара он со вакви кичерајски вреќи, тој има брендирани парчиња да ја купи цела Евровизија.
Мислам дека на ЕБУ не му одговарало да биде догодина во Хрватска, па така и гласовите од жирото саботираа. Пак ќе речам убава песна е навистина на Швајцарија, вокално е можеби дури и подобар од Марко, ама Марко мене лично ми беше целиот пакет, направи бум, најдоброто нешто што го пратила Хрватска со години.