Израел 323 поени Ирска 136 Украина 307 Италија 104 Хрватска 337 Франција 227 Швајцарија 220 Сепак Хрватска победи на паблик воутс И пак 2ро место е подобра од победничката. Догодина повеќе да гласате Мислам дека намерно на Израел не даваа поени од жирито за да се избегне инцидент со баграта надвор
1.Русија ја дисквалификуваа, Израел не 2.На Украина од кај им пари пак за преставник да праќаат. 3.Секој втор е педер или транџа или квир. Од настапувачи, танџери до жирија. Ко мода е више 4. Французинот може да им држи лекции за пеење, Хрватска, Грчка, Австрија топ ВБ ужас! УЖАС 0 бодови од публика, браво Данска но комент Србија ми беа океј. Италија исто Ирска не е крштевана. и така.. ќе го искршев телевизорот
Како викаат на Евровизија. Прифатете ги различностите. И ете. Ги прифаќаме. Убаво реков јас дека на сцена треба да си интересен. Чудовиште, трансвестит, да кокодакаш, да плачеш, да се лигавиш... Ете.. Дојде и тој момент да имаме победник со сукња. Многу сакам да почнат полека да се откажуваат од Евровизија.
Дечки јас се осеќам како карфиол, ако може следна година да се вратиме и да ве претставувам на Евросонг, би бил благодарен.
Победи и Кончита, ама таа година најдобра беше. Швајцарецов не е подобар од Марко. Ни во топ 3 не е со гласови, жирито го стави кај што е.