Од Ruslanа - Wild Dances, па My number one, па Lordi so Hard Rock Hallelujah итн да не ги набројувам сите дојдовме до последниве 2-3 години на сцени да ни излегуваат педери со фустани, да го наметнуваат новото нормално. Сатановизија. Ова од наредна година треба да се укинe
Не се надеваа луѓето, тоа се ширеше по социјални мрежи, можеби пред пола месец или месец. Оладете малку
Селин Дион е класа за дечково што победи. Криво ми е и за Франција. Дечкото растури со пеењето. Најдобар вокал на оваа Евровизија.
СО ЈЕБЕНО 52% ШАНСА МНОГУ СУМ РАЗОЧАРАНА. НЕ СЕ СЕЌАВАМ НЕКОЈА ДРЖАВА ДА Е БИЛА ТОЛКУ НАПУМПАНА СО БОДОВИ ОД ЖИРИТО Куров мој на државите случајно им се колективно допаднала Швајцарија. И за што? За да биде првиот нОн БаЈнАрИ победник??? Скроз ја промашија поентата годинава, помина времето кога треба да се покажат како инклузивни, веќе никому не му е гајле. Леле луѓе ни бивши ме немаат разочарано волку. Веќе не гледам Евровизија, нема поента. Многу ми е криво. Многу многу многу.
Местенка сестро златна. Како и секоја година. Исто како што жирито намерно не го гласаше Израел. Добро е што Германија не заврши на последно место. Велика Британија 0 поени? Некој малер ги фати. Норвешка последна? Не очекував. Исто и за Австрија.
Ма не беше од возбуда туку брзање, ама како и да е млади, импулсивни и несозреани луѓе не се праќаат на евросонг.
За жал, наместо да биде прекрасна како претходните, за мене ова беше една ужасна Евровизиска сезона. Заради учеството на Израел и двојните стандарди на ЕБУ. Заради незаслужената дискфалификација на Холандија. Заради цензурирањето на пропалестинските претставници и публика. Заради корупцијата и ционизмот на ЕБУ. Заради целиот стрес и непочит што натпреварувачите го добија благодарение на новинарите и делегацијата од Израел. Заради специјалниот третман што Израел го доби од цела организација. Заради ебаните 300+ поени за Израел од телевотинг. Заради тоа што финоќата и глумата на Еден помина кај гледачите и нетврдокорните евровизиски фанови. Сепак, треба да бидеме горди што ние сме подобри од ционистите. Додека ционистите гласаа исклучиво за геноцидна држава за да ни го „спопикаат“, сите останати гласавме за она што најмногу ни се допаѓа и гласовите беа поделени. Како што кажав и во претходно мислење, и покрај перфектниот настап, вокал и песна на Швајцарија, Хрватска требаше да победи, оваа шанса не се повторува за нив во скоро време и тоа е многу жално. Ова беше една од ретките шанси Евровизија да се врати на балканот. Швајцарија секоја втора година имаат добар успех. Не знам, можеби е ова желба за победа на Хрватска од милост, ама дека беа топ - беа. Се' на се', од музички аспект, ова беше многу јака година. Како и секоја година, истата расипана касета за педерите и транџите се врти низ балканските земји. Разберете дека во најголем дел од Европа да си ЛГБТИ+ НЕ Е табу и не може секоја година да победува некој само заради тоа што е ЛГБТИ+, колку и да го вртите истиот муабет вие. Па најжално од се' е тоа што Немо не ја ни потенцираше својата небинарност годинава многу, за да сте волку гласни. Живееме во 2024, прифатливост и прогресивност за ова се покажуваше во 2010 во Европа. Дури и Кончита кога победи, не победи само ради појавата, туку победи со извонредна песна и гласиште што неколку години никој не го достигна. Прифаќам неразбирање и недоволна упатеност, нормално е. Ама омразата кон ЛГБТИ+ лицата заради тоа што вашиот фаворит не победил, и притоа минимизирајќи ја победата на Немо, сведувајќи ја на „победи оти е педер, транџа, небинарен, тоа, ненормален“ и останати досетки е толку бедна, излитена и мизерна, што треба да се засрамите. Немо нема да ве прочита сигурно, ама други македонски ЛГБТИ лица ве читаат, за кои не ни знаете дека се, а начинот на кој избирате да се изразувате многу значи.