Според новонастанатава ситуација, можам да претпоставам дека ни следна година нема да се вратиме на "натпреварувањево", пошо веројатно Мери, а и цел тим веќе ја имаат видено Швајцарија, а и многу скапа ќе им биде ко за 2 недели престој таму. Ќе се надеваме на следна прилика, здравје некоја Евровизија на Балканов или Кавказ.
Па е. И фустан и брада и светки имаше, и победи зошто сериозно беше најдобра, ден денес Феникс ја слушам. Немо е ок, ама не е подобар од Марко - и публиката си го кажа своето.
Не ми ГИ чепкајте Немо Честито, супер е песната,ептен заразна. Може не е на ранг на Холандија, Италија, Данска.....Ама е певлива.Иако сакав Хрватска да победи,веќе кога не победија тие бар мојот фаворит е Брига ме што е, и што облекол, Евровизија првенствено СЛУШАМ со Уши,а тоа што го слушнав од Немо ми е баш лајк лајтерица заразно
Незнам дали ќе се сложите ама Ретко добра година на евровизија. Многу земји извадија супер песни оваа година. Хрватска, Австрија, Финска, Франција, Италија, па дури и Израел за кој го повлекувам мислењето дека била лоша песна. Швајцарија не ми беше ни во први 10 за победа.
Го кажуваш ова нецел час откако млад, неафирмиран, без искуство, штотоку појавен пејач на хрватската сцена им го донесе нивниот најдобар резултат од осамостојувањето на Хрватска. Е ама тие каква кампања му истераа, цела Хрватска беше на нозе од најмладо до најстаро. То код нама се нече десити, евидентно е.
Може да какате до утре, ама и јас како дежурен какач на темава не мислам дека песнава е лоша воопшто. Не ми е фаворит, ама не ми беше фаворит ни Азербејџан ко победи...или било кој друг реално. Освен Манескин, никогаш некој што имал најдобра и најзабавна песна не победувал. Бар според мојот вкус. Местење секогаш имало. Ко да сте откриле дека водата е мокра. Затоа јас следам само ради песните сами по себе. Која по Х години уште ќе ја слушам е битното за мене. Да бидам искрена, никоја од овие.
Значи си останува тоа што поголем чудак тоа поголема шанса за подобар пласман и победа на Буљашовизијава, плус во позадина е и политиката (што годинава се виде ептен на тапет), така да нека се гонат у три лепе, не ни е местото тука дефинитивно Туку како ли им е на тие сега што до лани беа најгласни и најживчани дека немало политика тука ами се избирало само песна Израел и Украина кое место фатија, беа пак блиску до победа?
Брате мили, не потенцираше со знамето огромно кое го тресеше повеќе од Швајцарското??? Годинава Евровизија 19292 пати спомна нон бајнри артисти и мислеа дека нешто ќе ни значи. Епа не значи баш поради тоа што веќе одамна Евровизија е ЛГБТ шоу и не ни е ништо вау што некој таков победува. Човекот може има добри вокали ама песната е досадна ко кур и веќе ја заборавив. Помило ќе ми беше Украина пак да победи жими се.
Mлад, но не и несозреан и импулсивен. Напротив, прибран, а сепак урбан и кул, баш таман ко за победа. Штета ... Ни јас наредна година најверојатно нема да гледам, така да се придружувам во клубот.
Ова не знам во кој свет ќе е вистина, па повештачки напумпана од Украина годинава беше единствено Израел.
И е. Пее детето добро ама дека песната му е добра... не баш. Како 20000000 пат да ја слушам истата ми е ама ок. И да, има врска што е нон бајнари, кај смее стрејт католик да победи, божесачувај.
Очигледно е дека во зависност од поени од публика им наредуваат на жириата да делат 12ки колективни, се дури не се постигни определена бројка, демек да не изгледа местено. За грев се…
Инаку да се нашалам со вас, од старт вака ја слушнав и пеев .. Спојлер: Лол I broke my cock oh -oh - oh
И Теја Дора е вокално подобра од Бејби Лазања со прекрасна композиција и не доби НИШТО. Најрандом држави исподаваа 12ки на Швајцарија. Само ме интересира како изгледа тој состанок каде им е кажувано за кого да гласаат, гомна едни. Фуј. Стварно више немам желба за Евровизија, I'm already bored кога ќе се сетам дека ќе е во Швицарска.