Па и јас викам да вратат 100% телевотинг. Јас веќе нема ни да гласам пошто не гледам дека има поента гласањево, не е прв пат вака, џабе добиваат највеќе од публика кога не победуваат. Се приклучувам кон бојкотот на @Ahoy
Победникот мислам дека е добар и мислам дека на крајот се се заврши добро и онака како што треба. Супер и честито за најдобриот резултат на Хрватска досега! Конечно 4-тото место од 1996 и 1999 е надминато и конечно Хрватска е во ТОП 10 за првпат од 2001. Браво за Хрватите, нашите браќа. Ultimately, јас бев за Франција иначе.
Кои се тие песни како на Немо и Бамби кои се фаворити секоја година? Данкан Лоренс, Махмуд, Дестини, Џонс Тирс (балада), Махмуд и Бланко (балада, можеби приспивна), Шанел, Кристиан Костов? Секоја година различни песни со различни звуци и атмосфери се фаворити.
Транџите и педерите секоја година успеваат во секоја област па и Евровизија. Yall can die mad about it tho. Дојде и нашето време после практично цела вечност дискриминација. Добра ноќ.
Џабе на пропагандата и величењето на новите, само за вас, "нормални" вредности. Секое чудо за три дена па така и Шитовизија која е се само не музички настан. Ајде догодина може во Швајцарија да ја организираат во склоп со заседанието на чичко Клаус Шваб па да биде доживљајот комплетен, кога веќе си ја местат по нивен терк и вредности одамна.
Kolku mi e milo za ovie pro lgbt i pro vesterki sto nemaat materijal za hejtanje, poso sakaa bambi prvo da bide a potajno sakaa i Izrael da bide prvo ili vtoro mesto. bea spremni za drama, ke si puknat vaka
После резултативе од полуфиналињата, кои се само од публика, со 4то место Швајцарија и 1во Израел, сфатија дека Израел има шанса за победа. За да не се дозакопаат ЕБУ, очигледно одлучија да ја казнат Израел од жири, а Немо да го напумаат со 12ки за да е непобедлив, за жал изгоре Хрватска.
Голема неправда за Хрватска ѝ го одзедоа заслуженото прво место, арам да им е... Требаше да биде прва, , арно знам не гледав претходно Евровизија...
Следната година во Швајцарија, ако присуства Македонија пак, нема да пропуштам!! И, да Немо беше подобар од хрватите. Млада личност да трча толку на сцена, и рапува и тоа ако не е целосен пакет не знам што е! Предобро!! И, Швајцарија не е Шведска па да победува секоја година, па толку хејтање. Како што ја познавам Евровизија, Хрватите пак ќе ги пратат овие следната година.
Уште не можам да се соземам од фактот дека потрошив два три саата што можев на серијата да ги посветам на таков шитшоу како финалето вчера
Мое мислење, Хрватска најдобра!!! Со гласот и харизмата ја покори цела публика, може да се види како реагираше публиката.... Швајцарецот, како дете, изгубен во простор и време, глас ништо посебно, а изглед розов со сукња и бунда со која ја заведе цела ЛГБТ заедница. Хрватска треба да се гордее
Не може да се гордее кога знае дека не е пожелна. Од ЕБУ стварно мислеле дека е неприметно? Па дај ве молам ЕБУ, од година смислете нова тактика да победи тој што го фаворизирате или што ви дал повеќе евричиња.
Мислев на својот изведувач, пејач треба да се гордее. Квалитетен вокал со голема харизма, доказ дека на Балканот сеуште постои квалитетна музика
Не, потполно те разбирам и се сложувам, во цитираното бев изнервиран од ЕБУ, не беше цитираното против тебе
Кој го бива највеќе односно @staycalm нека направи нова тема за следната евровизија за да можеме уште од почеток да си споделуваме се по ред како што ќе излегуваат новостите и песните.