@carly j никој не ги мрази што се поразлични (надворешен изглед - нивен стил си е, во кревет - исто така нивно си е), туку начинот на кој се обидуваат да нормализираат нешто што никогаш нема да биде. Сите гледаат евровизија од аспект на забава, огромно вреѓање е пресвртот (како кога во 90 минута ќе дадат гол) спрема публиката.
А па Ирска да победеше ем лгбт ем сатанска вештерка што прави магија на настапот? Да бидам искрена многу уживам кога гледам како луѓето го губат разумот затоа што победникот носел сукња. Многу. Дури и ќе се преправам дека песната од Швајцарија ми се допаѓа и ја памтам чисто зашто е пресмешно.
Во Србија ќе се оддржеше литија уште денес, а дежурните хејтери на форумов ќе организираа виртуелен протест (или евентуално ќе тркнеа до Србија).
Не е така....правилата се менуваат во зависност од политиката која е важечка за таа година. Оваа година Швајцарија треба да влезе во Нато, како лани што Шведска победи поради тоа. Така да...можеа и јака балада да имаат, ќе победеа. Кокетирањето со сатанизам, родови, полови и остали пропратни зачини се само декор. Изманипулирани се младиве кои навидум слобода на изразување добиваат. Лично ми беа интересни и Швајцарија и Ирска, очигледно ми е дека се млади и изгубени уметници, со силна желба да бидат поинакви,. Вистинскиот сатанизам е во рацете на оние кои раководат со овој фестивал, прераснат во гласило кое ја објавува нивната моќ...
Ти реплицирав и лани, еве и сега, немам против гејовите, би, лезбејки итн. Има против лобито. Ама сега веќе они не се интересни па ќе туркаме нон бинари, мачки, кучиња и други ненормални појави. Едно е да си геј, друго е ова. Природно е да постојат два пола, машки и женски. Или си едното или другото, нема средина, ама светот отиде во курац па ај сега ќе сме среден род или што знам риби. Па ќе се користат секакви начини да се промовира и да се протнува како нормално. Ама не е. И не може да биде. Ти си геј. Не знам еве што заедничко гледаш со овој кој сакаат да му се обраќат во среден род? Апатијата на народот произлегува токму од тоа, што се маргинализира нормалното,што на вакви настани грев е да си стрејт и како таков си деквалифициран. Затоа место прифаќање ќе има се поголем отпор. И треба. И што е потребно да се облекуваат како кловнови за да изразат некаква орентација? Не ни знаев. Знам за пејачот од Монескин дека бил би. Еве колку е небитно кога се има добра песна и е победничка без да биде усилено од ЛГБТ заедницата.
Тоа сакам да кажам, битно е добра песна да победи, сепак е музички натпревар. Што е она мешање политики заедници, музика си е музика. Без разлика дали е геј или не или што ти да е, ако песната е песниште треба да освои, не зашто политиката така сака, или зашто е геј.
Немо си беше одличен, уникатен, различен на секаков можен начин, сценски беше перфектен тоа му беше и пресудно. Бил бинарен, полубинарен… небитно Хрватите добри но веч видено
Може да не ни се допаѓа победата до следната Евровизија. Ама... Сега да се стави на скала. Небинарна личност со предобар глас. Во јавност зборува за мир. Бинарна личност со просечен глас. Во јавност зборува дека поддржува војна и дека и она самата по натпреварот ќе се пријави во војска. Како дел од војската ќе убива и невини. Која од овие звучи полошо?
1. За среќа па, никој не вели дека небинарноста е пол ниту пак ја претставува како пол. Род и пол не се исто. 2. За да почитувам некого како човек, талентот што го поседува и уметноста, за да не навредувам најниско не мора да се пронаоѓам јас во него. Родот на Немо е сопствена работа која јас секако дека ќе ја почитувам, бидејќи никако не ме афектира негативно мене, а и никој друг. Знам како е да бидеш дискриминиран, омаловажуван и буткан надолу оти „излегуваш од нормата“, и секогаш ќе поддржувам луѓе што се разликуваат. Тоа ти не го разбираш и е евидентно. 3. Today on things that never happened
Розевиов фламинго ќе биде новиот јунак “ на незнам што сум” заедницата и толку. Марко ке си направи кариера бар во регионот каде се сеуште други вредности . Ги освои симпатиите со едноставност, сакаа негова победа и стари и деца. Омладина која живее онлајн ке им биде јунак Бамби Нарцисоидна и егоцентрична несигурна, репрезент на таков живот. Без стил и кога сака да биде приметена. Ко со сила е вештерка оваа
Род е да, поврзан со полот. Еве што е тогаш он, кој пол оти е среден род нели? Разјасни ми за да ми стане јасно. Јас немам проблем со некого кој има различна сексуална орентација од мојата, ама имам со овие работи. Со родови, полови и припадност. И сето она што се бутка. Оти не е нормално и нема врска со дискриминација. Патем зошто да се прифатени кога не е тоа природно? Два пола, три рода. Среден род се знаеше кога се употребува. Толку.
Немам никаква должност тебе да ти разјаснувам за нечиј родов идентитет, гугл е бесплатен и еден клик те дели од информации за било која тема, па и оваа. Со кого ти имаш проблем е само тоа - твој проблем. Btw, Намалете со AI сликите, ако сакате да докажувате поента, можете да искористите и реална слика, не мора лажна.
Негово годиште по светот расклопуваат пушки мижеечки.. Ама Амерички и Европски вредности. Секое второ знаме беше ЛГБТ. Па ти идеш да си ја претставиш земјата или заедницата? Нека напраат од сѐ посебен таков контест и вртете ги виножитата шо се изнагледав на апсолвентска, ќе размислам дали пак би стапнала таму. Кога некој досаѓа и наметнува свој став ми е загреота.
Многу погрешен наратив ни се сервира преку Евровизијата. Уште од самите почетоци Евровизијата била натпревар на кој треба да победи најдобрата песна и најдобриот настап. Тука треба да се цени пред се уметноста, а после да се дискутира за се друго. Далеку е од тоа дека пораката што ја праќаат натпреварувачите е дека секој има слобода на говор и право на изразување. Еве на пример, каква порака праќа оној што пееше гол? Да не се почитуваат никакви правила? Јас не ни сакам да коментирам многу кој како се облекол и како се однесува на сцена, затоа што многу од учесниците го прават тоа само заради шоу, ама не можам да речам дека е нормално некој да пее гол на сцената и да вика дека не треба да се почитуваат никакви правила. Долна некоја граница на морал мора да се почитува затоа што и многу малолетници го гледаат шоуто. И да, малку се форсира нормализирањето на целата таа лгбт заедница.
Не е само венчето од трње, самата бина имаше форма на Крст ама и тоа како и се друго се релативизира нема тука никакви теории на заговор и отворено пропагирање на сатанизам тоа е само уметност незнам како има уште слепи луѓе што не гледаат на сопствени очи дека целава манифестација организатори, жирија па и поголем дел од пејачите се devil worshipers aма не ние сме затуцани тоа е уметност
Темава е евровизија. Не е што е род, пол, кој каде и каков оди. Ако сакате да искоментирате нешто за настанот океј, ако имате нешто за родовите и останато одете во соодветни теми. И намалете малку со одвратите зборови, можете и поинаку да се објасните ако имате нешто да кажете.
Луѓе, не се форсира нормализирање на ЛГБТ заедница, Евровизија е 90% геј, публиката е доминантно ЛГБТ и тоа веќе не е табу, се знае експлицитно. Помина времето кога Евровизија треба да нормализира гејови и трансови, можеби во времето на Кончита да, сега веќе не. Сепак, ни они тоа очигледно не го знаат затоа што мислеа дека има потреба да ја раскажат приказната на тоа како некој небинарен артист победил Евровизија првпат. Веќе не е ни суптилно дека беше наместено, од почеток само тој го тресе ко луд знамето за небинарен пол, и на flag parade и кога му даваа 12ки, ја отепа само со тоа знаме. Потоа коментарите за небинарни artists, значи цело сценарио е тоа. Сите знаете дека не е ништо ново да се мажи исфеминизирани на Евровизија, но тој доби специјален третман. Не заслужува хејт што носи сукња, но ги заслужува сите коментари дека Хрватска е вистинскиот победник. И уште не сфаќам што им требаше ова на ЕБУ, секако ќе ги добијеа парите од гејовите и наредна година и без ова. Вака ова стана прелевичарско дури и за мене.
Арно си е детето , не знам што толку се хејта Таман си е за Евровизиски победник . Уште не можам да ја прежалам Хрватска