Inspiriraju me sveci, njihova skromnost i siromaštvo te se pitam kako to dvoje pomiriti. Volio bih postati poput svetaca koji su željeli umrijeti za svog Gospodina. Kao sv. Petar koji je tražio da ga razapnu naopačke. Оф, Марко. Ајде да си жив и здрав и со среќа понатака, што друго да кажам.
Значи не прогласија прв небинарен победник. Тоа е плод на нашите скриени фрустрации и омраза Леле жално е што како пто реков од дрвјата шумата не ја гледате. Не е поентата на пердувите на фламингото и сукњата ниту кризата на половитот идентитет на победникот.
И подобро што не прифатила. Она е супер за манифестации како кратовска компиријада или културно лето во Македонска Каменица. Би поминала незабележително како Лозано, Некстајм и останати макфест пејачи.
Па не е баш дека нема да ти падне на памет. Штом @staycalm му прогнозираше победа , требаше да знаеме . И за Хрватска погоди дека ќе е втора
Епа ја не го познавам него и не сум видела што кажал. Ама на некои изгледа им било јасно. Мене уште ми е чудно Воопшто не ми беше на памет дека може да победи.
Јас разбрав од еден пријател, познаник на негов пријател, е па сестра му работела во тимот на Евросонг, во администрација. Ги терале изведувачите да дадат изјава на нотар, дали се геј, стрејт, транс, нонбајнари и слично. Исто и дали се религиозни. Потоа тимот на Евросонг ги разгледува изјавите и ги елиминира нормалните односно стрејт и религиозните. Затоа Марче заврши на второ место. Се фрапирав срцки од информацијава, каде отиде светов.
Се знаеше дека Израел ќе има мн поени од публиката (купуваа картици), па во сите земји сите членови на жирито го рангираа меѓу последните, со исклучок на 10-11 земји...
Можно е да лажел во изјавата на нотар и се нашминкал како некој педер за да го насамари тимот на Евросонг. Ама сигурно го откриле.
Ќе го прифатам како комплимент ова. Цело време ги поддржувам нормалните на евровизија. Може и од таму си помислила така за мене.
Толку површно гледате Евровизија е само олицетворение на трендот. Публиката јасно покажа кој им се допаѓа (значи тргнете ги Украина и Израел, со толкава дијаспора логично е сами за себе да гласаат). И не е прв пат тоа. Да, има врска и што ќе изјавиш за воопшто да не бидеш дисквалификуван, а Марко од жири не доби баш нешто многу гласови, две 12ки имаше само, од Кипар и Србија. Не знам како што се изјаснува Кончита, ама имаше песна што беше тотално сеедно дали е транс или геј или пеперутка, човекот си заслужи победа со песна и глас и еве, уште таа песна постои и се слуша. Не е заборавена. Детево нема таква песна, Ирката ми беше досадна, неважно е за мене дали се нон бајнари или не се. Ама форсирањето, ВАУ нон бајнари е, тоа е баш ама баш глупо и непотребно. Ники е транс жена што водеше Евровизија, па сите преживеавме, мене ми е ептенски драга. Инклузивноста е ок, не е ок форсирањето. Ако е тоа нејасно, нема ни да ви се разјасни. Не кај публиката, кај земјите да се напукаат која е понапредна, освен што во реалноста, ни земјите ни народите не се баш толку опен мајндед. И не, не смееше една "затуцана" Хрватска да победи, само не ви се познати разно-разните "ситници" за земјата, на пример дека постои цензура што цензурира различно од тоа што го цензурира ЕБУ, и тоа со претставник кој во повеќе од едно интервју отворено зборува за своите размислувања, кои се далеку од популарни моментално. Немо ништо не е крив, модерно е геј да се нон бајнари, така си е поставено и си има и тоа своја позадина, ама битно се прифаќаме
На нема врска со woke агенда. 1. Украина победи заради војната, колку и да беше добра песната знаеме зошто победи Калуш Оркестра. 2. Шведска победи затоа што размислуваше за влегување во НАТО. Еве ја Шведска во НАТО од годинава. 3. Швајцарија пред 2-3 месеци одлучи да излезе од неутралноста и да ги продлабочи врските со НАТО. На кој начин уште не одлучиле. Еве ја Швајцарија победник. И тоа е, чиста политика... Не дека не се добри песните, ама реално супер песни имаше сите три години, па нормално е секој да има свој фаворит.
Ја не би се менувала ни за победа. Добро ќе беше до крај да остане свој. Барем така нормалниве повеќе ќе го сакавме. Украина кога победи беа нормални. Ама они ради друго победија. Ама сепак беа нормални. Тоа ми е поентата.