https://www.vecernji.hr/showbiz/bab...-USkAgVk8eWm5XO5raNNyggo1EyyDxUQQ64NMj3fMxGuq По манирите наследник на Тоше.
Конечно некој и Франција да ги спомне. И оваа, и таа во 2021 Voila, ќе ми останат долго на плејлиста.
Како што беше 2021 евровизијата никогаш нема да има пак, освен нашата и португалската, лоша песна немаше. Италија предобро со манескин, Хрватска не знам како се викаше пеачката ама песната "Тик так време цури" многу добра, Србија со Хјурикејн, Украина со Go_A, Русинката мислам Манижа се викаше, Литванија, Франција и Исланд имаа добри песни. Во секој случај омилена евровизија.
Тоа дојдов да го пишам. Ужасно многу ме потсеќа на Тоше, односно на ѕвезда која ја имаше Тоше. Ако некој некогаш бил близу неговиот лик тогаш тоа е дечково. Таа харизма, моќ да го обединеш народот ја имаше само Тоше и сега Марко. Се осеќа истата енергија. Не е фејк, не е глума.
Уште еден доказ дека Еден не само што не е невина, туку е и активен учесник во пропагандата, веќе почна да ја пее оригиналната верзија на песната што беше одбиена од ЕБУ поради несоодветен текст. https://twitter.com/ImStevan/status/1791913604381286844
Во 2022 година, Пуришиќ одигра значајна улога во коавторството на неколку песни за 12-тиот студиски албум Ravenblack на германската рок група Mono Inc. Албумот го достигна првото место на германската табела за најпродавани албуми и со тоа стана нивниот најголем успех досега. Имено, многу песни напишани од Пуришиќ беа избрани како синглови, меѓу кои „Princess of the Night“, „Empire“, „Heartbeat of the Dead“, „Lieb mich“ и „At the End of the Rainbow“. Има он свое место на музичкото небо. Според мене, песна со најголем комерцијален фидбек, личен и за државата е Рим Тим Таги Дим. Заслужено. Песнава е како енергетски пијалок. Песна што долго ќе се слуша е француската.
Цивили се што ви е на вас?! јбт не веруем демек ако Русија е опресор нека ги убијат Русиве кој ги ебе
Па ние не збориме по дома да си пееш, него ли на Евровизија... Каде Русија е забранета да настапува, небитно од песната... Али Зионаши шо не се ни у Европа ќе им го тапшаме додека извршуваат геноцид, бу ху.
Сега сфаќам колку всушност Литванија е потценета. Песната им е одлична, дури и претендираше за топ 5, а никаде не ми излезе ни на јутуб ни на тик ток за разлика од ирската сатана што секое второ видео ми е таа како вриска и ваѓа демони.
E па, нема демони. Баш убаво си испеа дечкото. И Летонија е потценета. Се чудам како Норвешка заврши на последно место.
Битно победи песната Тепсија што нема да им текне на балканците https://youtube.com/shorts/DcRwE6etfWs?si=Q8cNZuiWD6sO2V84 Тепсија бе
https://twitter.com/AlexisPlastic_/status/1809300488149729789 Е сега веќе ми е мило што не победи Хрватска Пониско од ова не можеше да падне Лазањава. А толку изгледаше фино и невино.
Ништо лошо нема во видеото, дечкото баш си е фин. Ништо лошо ни навредливо не кажува за никој. Штета што не победи, али тоа е коа се меша се освен музика на музички фестивал.
Буквално сѐ што кажа е погрешно. За вистинските проблеми што постоеа на Евровизија годинава ни збор не зуцна, си ќутеше и тогаш и сега за лошиот третман кон одредени делегации, ама реакцијата на Бамби и други натпреварувачи кон Изра(х)елските новинари најде да ги коментира. Кога сме веќе кај тоа, што таму не изреагирал за ствариве за кои сега јаде говна? Не само што не е фин, туку глуми популист за вакви како тебе да го бранат што и да каже. Фала курцу и на ЛЏБТ лобито што не победи овој. А кога ќе ми текне дека ми беше еден од фаворитите.. Oh no...
Ама колку сакаш обидувај се да го оцрниш дечково, не ти иде. Ништо лошо не кажа и воопшто не кажа дека сакал да и се смее на Бамби. Ова е музички натпревар, политика не смеат да мешаат натпреварувачите, тоа што Евровизија е сведена на дно дна, да меша политика, да изиграва мајка и маќеа, тоа е само Евровизија крива. Не гледам причина зашто некој мора да се изјасни дали го подржува Израел или Палестина на вакво натпреварување. И ако во случајов не заземе страна е лош. Ова е музички натпревар, не е собрание. И парламентарна седница. Во случајов и ти правиш исто, подржуваш лгбт зашто и ти си од таа заедница. Не зашто е супер песната или зашто заслужила да победи… во случајов Немо. Бамби ако сака да вика и урла таму тоа е нејзино право, не гледам зашто мора истото да го прави и Лазања.