Прво гледај го Јутјуб видеото пред да тврдиш што кажал што не. Немо заслужено си победи, пола Евровизија е ЛГБТ, да тврдиш дека сакам некој да победи само затоа што е ЛГБТ би значело дека сакам пола од натпреварувачите секоја година да победуваат. Ако си неутрален во случаи на опресија, по автоматизам ја заземаш страната на опресорот. Едвај чекам да се рашири видеото меѓу странците
Нека се рашири, фала богу што си свесен до кај е доведена Евровизија, и баш ми е мило заради тоа. Знаеме зашто победи Немо, жално али тоа е. Лазања си е топ, колку сакаш можеш да го хејташ.
Се согласувам. Победи бидејќи беше најдобар и најзахтевен вокал годинава, со нова иновативна сценска појава.
Па еве многу ме интересира колку Немо настапи/понуди/што било има, Лазања цело лето е букиран. Итн. Ако се мери успех по ГЛАСАЧИ, Немо беше на 5то место. На крајот нема жирито од сите земји да те поддржи понатаму, туку тие што те гласале. Не беше на Немо песната лоша, ама далеку од победничка. Може за помлади, јас стара сум
И пак со извртување иако овде имаме уши. Нема ништо лошо во тоа што Лазања го кажа. Лазања само кажа дека Бамби претерано повишила глас оти некој од Израелската делегација ја снимал. Тоа го кажа фино. Другите двајца дадоа критики за настапот што реално беше прелош.
Веројатно зашто никој не се нафаќа да организира - колку многу бендови и артисти одат буквално кај сите околу нас, само кај нас не. А можеби и страв им е дека картите нема да се продадат, што не верувам дека е точно, ама ете, не сакаат ризик.
Ако веќе алудираш дека извртувам, цитирај ме, не касам. Еве ти го целото видео, 5-6 минути зборат за Ирска константно, првично дека песната е катастрофа а потоа почнува другото. Низ целото видео се спомнува во негативен контекст и лично тој збори во негативен контекст. Слушај од 39:22 па врати се овде докажи дека извртувам. Цел подкаст е теории на заговори, а овој или се согласува или си ќути. Крајно непрофесионално, неандерталски и под ниво. Фаворит за победа вака да се однесува и да се фали со својата незрелост е прво срамно а потоа неколегијално. Бедотии.
Хахахахахахаха ако некој даде критика, ајде да го мразиме и да почнеме лошо да зборуваме за него. Или не е смешно, за жалење е. Апсолутно ништо лошо нема во коментарот на Марко за олку драмење.
Светот останува на младите, Евровизија на непронајдените. Сепак беше 5то место по гласови, очигледно не сите млади имаат ист слух
Мене Бамби ми е очај, мој вкус, мое мислење. Ако на него не му се допаѓа има право истото да го каже. Како што Бамби има проблем со многу работи, со кои јас не се согласувам, па истата има право да каже. Не може еден единствен наратив да се форсира и да мразиме луѓе зошто не мислат како нас. За водителите не ми е гајле, Марко не е виновен ама за баш ништо. Никаков скандал никаде нема направено, достоинствено се однесуваше кон сите на настанот, а неговите лични убедувања, се негови и има право на истите.
А ако сум ти досадна, не гледам зошто ме цитираш? Едноставно прескокни тоа што е досадно, разговарај со интересните.
Ти лично постави прашање за букинзи на Немо, ти одговорив, умешно изигнорира. ЛГБ ally (на пауза?) збори за "непронајдени". Оди покриј се. Форум е, кого сакам ќе цитирам.
Не изигнорирав. Буквално ти го цитирав мислењето. Очигледно го сакаат луѓе некаде, ете млади ваљда. Немо е непронајден, не е ЛГБ. Да не беше непронајден, немаше ни толку жири да го гласа за да си тера наративот на "прифаќање". Не заради друго, песната му е просечна, можеби дечкото има други песни многу подобри. Баш одмарам да ти кажам, ти си губиш време на досадни