1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2024

Дискусија во 'Музика' започната од staycalm, 8 јули 2023.

1. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    59.946
    Дал си ти жено крштена?

На Angie1432 и staycalm им се допаѓа ова.
  2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    24.940
    Уф, ич не ми се свиѓа. Но, реално можеле да ја пуштат да се натпреварува пошто 70% од песните на Дора беа полоши... :D

И да, мене па баш оваа ми има балкански шабански призвук.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  3. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    24.940
    Кажи ма нешто за Зејна?

4. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    59.946
    ... Поише очекував искрено.

Зорја или Теја. Друго не ми се свиѓа ништо колку овие две. Има океј песни, ама овие се дефинитивно најдобри.

5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    23.375
    Јас мислам дека ако ја изгласаат песната на Бресквица, самата Евровизија треба да ја дисфалификува. Многу е без осет, не ме интересира што како, кога ја слушам се осеќам дека повикува на војна. Сруши гнездо орлово??? Замисли албанците да пратат песна со текст, ќе ви летаат пак птици бум бум трас? Ноуп.

Затоа навивам за Теја Дора, македонката. :D

Констракта секогаш ќе има soft spot во моето срце, да ја пратат пак би било најсмешно на свет, но свесна сум дека нема шанси пак на иста финта.

На Mishela, CameliaMiller, staycalm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.499
    Допаѓања:
    39.111
    Време е за мојот Тед говор по повод второто ПЗЕ полуфинале, па се одјавувам до недела.

Устати па речи Теа Дора. 12 поени, без конкуренција. Можам лесно да замислам Winner's Performance: Teya Dora - Ramonda | Serbia | Eurovision 2024 насловено Јутуб видео. Браво, некст левел. Толку. Дека наша :D

10 поени и најголемо изненадување за вечерва, песна што од кога настапи вечерва до сега ми е на repeat - Луна Парк од Џорџи. Кечи, солиден настап, одличен вокал. Мило ми е што помина во финале.

Сега оставаме десет места празни, па следи Констракта, уникатно неуникатна вечерва. После Зејна, ама не сепак. И толку. Е да, и Балош ми се допадна.

На тема финале, според редоследов на настапување, Breskvica got canceled & Left the chat (таа настапува 3 - та, Теа 4 - та :D).

На CameliaMiller, KateKane и Semmi66 им се допаѓа ова.
  7. Semmi66

Semmi66 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    102
    Ептен, ептен ми е мило за Хрватска. Мој фаворит (fingers) Дечкото е скроз кул, симпатичен, од бек ап до победник (тоа жирито во Хрватска ужас како можеле да го пропуштат дечкото, па чекале некој да се откаже за да он учествува)

Теја Дора топ. Баш би сакала да оди, ми дава некој победнички вајб добро, можда зошто ми е фаворит :D
    Констракта ги фати на фора, ново, болје леб место сапун. Многу паметна жена, скроз свој фазон
    Мислам дека жирито малце ги зезна вечерва, 3 песни звезде гранда вајб. Тој Немање добар беше, заслужи, ми де допадна пееше како тргнаа првите најдобар беше се до Џорџи. И он вокално топ (за него не сите веруваа дали ќе може да ја испее песната како од снимка, топ си ја испеа. Настапот солиден. За една две години да му направат некоја јака песна може да оди, има харизма за откуп :rofl:
    И вечер добра продукција, и водителскиот пар годинава повеќе ми се допадна од лани. Добро се снајде глумецот.

На KateKane, CameliaMiller и Ahoy им се допаѓа ова.
  8. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    24.940
    Во право беше...

Вокално перфектна, но во тоа не се ни сомневав, ама очекував врв сценски настап а не она статична 2 минути и 50 секунди. Ако не сака да игра тоа е ок, нека си проба со балада, ама не може со вакви песни да се натпреварува и да очекува да победи во кои е задолжително да се движи на сцена... Огромен потенцијал е песната и вокалот, но тоа е. Па и тоа па грдото аутфитче, аман.

Untitled-1.jpg

Дефинитивно сум и јас за Зорја или Теya Dora. (уствари, се освен Бресквица, сеа патетише жалната на сториња, пролив)

Последна измена: 1 март 2024
    На Mr. Scratch и KateKane им се допаѓа ова.
  9. Ace Cetvrti

Ace Cetvrti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    225
    Теја Дора за мене е единствена опција за Евровизија. Единствената песна и настап од која почувствував некоја емоција и притоа се да делува автентично. Треба да се подобрат визуалите сепак. Жал ми е што настапува 4-та, на почеток и тоа може да ѝ ги намали шансите за победа. Како и да е, со среќа на нашата, а светска девојка во финалето!

Повеќето настапи беа неимагинативни и досадни. И аман со играњето на сексапил. Боже мој. Тоа е, не е секој Шведска. Пак ќе речам дека една вечер со 10-тина песни е подобро отколку три вечери со безвезотии.

Финалето ќе биде финале на балади. Како можеа да влезат онолку досадни песни како на Милан Бујаковиќ или Немања Радовановиќ не знам. Не знам дали ќе го гледам финалето, можеби ќе се вклучам само за резултатите.

Во неимагинативни сценски настапи ја вклучувам и Зорја - секогаш ми биле досадни настапи со лицата на пејачите на ЛЕД екраните, вртењето на трите огледала од страна на тие танчари или што и да се ми е евтино изведено и вадењето на перика како да го имам видено и претходно. Па нека се искини од пеење ако сака, и Калиопи пееше па ништо. Ама ако победи сепак ќе ја поддржам и ќе бидам љубопитен за нејзиниот настап на големата сцена бидејќи сепак ова е забава, па само нека има музика и нека ни биде убаво! :)

Вечерва вака би гласал:

12. Teya Dora
    10. Durlanski
    8. Konstrakta
    7. Iva Lorens
    6. Hydrogen
    5. Nadia
    4. Zejna
    3. Dusan Kurtic
    2. Filip Balos
    1. Kat Dosa

Зејна никако да погоди со настап и естетика. :( Освен кога имаше најдосадна песна - во 2022.
    Филип Балош исто заеба со настапот. Харизматичен, убав дечко, место да заигра малце со некоја убава кореографија, тие ништо. Можеби не е толку силен вокално.
    Од Констракта очекував некој поразличен настап ама ми се допадна и тоа што е продолжение од 2022. Ама со тоа отпадна од мојата листа на можни претставници.

Една од светлите точки на вечерта ми беше настапот на Сања Вучиќ со Ча ча ча. :D Кој друг би пеел на фински и таква песна ако не Сања? :inlove:

10. Ace Cetvrti

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    225
    Ќе го замразам Хрватов пошто е фаворит. -_- Се шегувам, сепак како што реков ова е забава, ја сакам песната и наше (екс-ју) дете е. :) Би бил пресреќен за екс-ју и балканска победа ама не со она. :o Хаотичен настап и непостоечки вокални способности. Се надевам само дека ова е некој scam или нека се подобри до мај до непрепознавање.

11. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    59.946
    Годинава Балканот е најјак, жао ми је жао за сите поинаку што мислат. Хрватска има бомба песна, Словенија исто, а Србиве освен ако не се поебат со Бресква, и тие ќе имаат топ песна.

Ниедна друга песна не може да се припари, освен Норвешка, каде Гате се надвор од овој свет.

И Шпанската што ми е онака feel good song, другото е све потпросечно.

На Ahoy, CameliaMiller, Viktorijaaa5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ace Cetvrti

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    225
    Колку е иначе слатка Теја Дора. :inlove: Ја сакам. Дека наша. ;)

ТОП 5 моментално:

1. Италија
    2. Норвешка
    3. Украина
    4. Литванија
    5. Хрватска

13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.623
    Знам дека тебе ти се свиѓаше, мене ич ич ич :D
    Абе вкусови... некој гласал и за Воду пити тризан бити :D

@staycalm јасно, како што реков вкусови се. Некои песни едноставно ми имаат призвук што ме иритира.

Така е со среќава на Ката, оваа Зејна итн.

Манескин еве јас не ги бендисав, Лорин да, и тоа многу. Не победи русинката што пееше A Million Voices, мене фаворит ми беше (уште ја слушам). Warrior - Нина Сублати, Goodbye to Yesterday - Елина Борн и Стиг Раста, Cool Vibes - Ванила Нинџа.... има и други. Овие никој не победи, ама ми останаа фаворити низ времето.

Едит: и Лорди победија, па едвај ги дослушав на натпреварот, а не да ги слушам доброволно :D

На KateKane и staycalm им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.623
    Баш. Ако Израел и Русија со право ги делкаат, зошто па на други да попуштат?
    Поентата на Евровизија е наоѓање взаемност преку разлики, а не фурање национализам.

Мислам ако не ај сите да си пратиме изведувач химната да ја испее и готово -.-

@KateKane се согласувам, екс ју моментално и тоа како се ниво над другите, и Словенката и Хрватот, а ќе бидат и Србите ако ја прата Теја Дора. Ако ја пратат Бресквица (имав морско прасе Праска што се викаше, на тоа ме потсеќа :D ) нема да чинат.

Огромна штета што останатите не одиме, ама па и мило ми е што ептен јаки песни ќе одат од "нашите" :)

Последна измена: 1 март 2024
    На KateKane, Ahoy и Srckata28 им се допаѓа ова.
  15. Ace Cetvrti

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    225
    Го пишам уште мојот ТОП 10 за финалето, па се читаме на некој подоцнежен датум:

12. Teya Dora - Ramonda
    10. Bojana & David - No No No
    8. Konstrakta - Novo, bolje
    7. Iva Lorens - Dom
    6. Breskvica - Gnezdo orlovo
    5. Lena Kovacevic - Zovi me Lena
    4. Zejna - Najbolja
    3. Zorja - Lik u ogledalu
    2. Dusan Kurtic - Zbog tebe zivim
    1. Hristina - Bedem

16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    59.946
    Освен Теја Дора, која ми е супер, не колку Зорја, ама океј е девојчето, на врвот, во топ 3 треба да е Констракта и никој друг.

Прекрасна порака, дека цело време сите чекаме да ни се случи нешто ново, подобро, и цело време си го викаме тоа, еве сега, аха, еве сега ќе дојде подобро време, а уствари не ни се случува ниту нешто ново, ниту подобро. Кога ја видов пораката на бимот, сфатив уствари што сакала да каже и што е песната. Сите всушност бараа нешто ново, таа го даде тоа со тоа што го направи истото.

Генијална, сама си се истрола, не истрола сите нас, концептот дека е таков вид на уметник си го запечати со сличен настап, а толку различен. Не секој го може она, стварно и работи мозокот уникатно. Ептен ми се напраи мерак кога ја видов, уметница во прав збор.

И очекувам пак в година или за две години да се пријави пак, да си комплетира и на Беовизија триптих и да си остаи печат на естрада како никој друг.

Краљетина, икона, ѕверка.

На Glowy, TheGoldenPeach, Sky-butterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.623
    Од збор до збор.
    Кралица е Констракта, ама секоја песна нејзина е нешто посебно, независно од овие за Евровизија.
    Нобл што е нели, првиот дел од триптихот со In corpore sano, мене ми е посебно добра и Немам шамана.

Не е сечиј cup of tea, нормално, ама за мене е баш уметник, нема две како неа, своја и автентична и паметна.

На sonuvana и KateKane им се допаѓа ова.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    59.946
    И јас сум ваква во струката. Цело време се трудам да сум подобра, цело време се трудам се што ќе завршам да е беспрекорно, ама секогаш си се самоанализирам до крај и секогаш си гледам грешки, аномалии. Докторе шта ми је :D

Ова си е моја претпоставка, не го најдов на интернетот, ама мислам оти лебот е всушност производ на макотрпна работа, односно мораш да работиш за да си го заработиш лебот и покрај аномалиите што ги гледаш.

А гледам и фановиве ја сакаат, сите со почит зборат за новава песна, така да она си ја постигна целта. И да иде и да не иде, си забарикадира нов хит за репертоар кога ќе пее.

На Semmi66, RainBow, sonuvana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.623
    Шта ти је, ништа ти није :^)
    Ео са'че (доктора) :D
    У чекална е јадната :D

Ги обожавам троловиве, ама сите до еден :D

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.780
    Констракта укажува дека таа паника и анксиозност која е присутна постојано е грешка. Постојаната глад по ново и ново и подобро и најдобро, тоа самоказнување без моменти на мозочен одмор без никакви стимуланси , ни доктор не го лекува.....

И тестото ако претерано се меси ќе спласне на крајот, никаков леб ќе испадне.

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.