Евровизија 2024

Discussion in 'Музика' started by staycalm, Jul 8, 2023.

1. staycalm

staycalm Форумски идол

Јас пак ќе повторам: Kat Dosa got robbed!

Денес ќе ми биде на рипит Тајни Зачин и секако:

Тајни Зачин си беше топ, во склоп на нејзините вокални способности, не избра некоја презахтевна песна па да фалшира цело време додека играше цел настап. Самоуверена, енергетична и харизматична иако ова и беше прв настап.

Да беше конкуренцијата некоја вансериска да разберам, но Кат имаше подобар и поуникатен настап од пола од овие шо влегоа во финале вчера.

Треба да се пријави пак догодина, не смее да се откаже. :sun:

KateKane likes this.
  2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Кога е финалето Беовизија? Или и тоа пропуштив. Ич не следам годинава и баш ми е криво. Ама ќе се вратам во форма, се надевам. :bug:

3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Мислам дека сабота? Ист принцип им е ко Евровизија, вторник и четврток полуфиналиња, сабота гренд финале. :D

4. Mishela

Aј ќе се обидам да гледам.

А ние што правиме по тоа прашање годинава, се одлутивме или уште држиме лутина и ја бојкотираме Евровизија? :D
    Ќе праќаме некој или тапа?

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Не праќаме никој, поддржуваме соседни земји.:D

6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Не праќаме за жал.
    Ама и да праќаме, треба да е со Скопје Фест, а не интерно да си бираат.
    Може и има некој скриен талент што ќе му се даде шанса, некое младо дете ќе излезе со нешто добро.

7. Mishela

Фестивалски ко што беше на времето е најдобар концепт на избор за песна и баш добри песни излегуваа. Не зборам конкретно за победниците, туку и општо онака. Фин момент од годината би била некоја ваква музичка дешавка. Штета што го утепаа тоа ко опција.

CameliaMiller likes this.
  8. CameliaMiller

Епа време е да го одутепаат и јас тоа викам. И да имаме пејачи нема ни каде да се претстават. Овие нашиве по Звезде Гранда што одат и пеат забавна музика, можат истото да го пробаат со свои песни на таков фестивал. Мора да можат од некаде да почнат, а сега немаат ни од каде.

Mishela likes this.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Песнава ме потсеќа на Никотин од Наташа Беквалац, ве молам кажете дека и вие го слушате тој дел дел 0:50-1:00. :D

boo3, SummerGirl and Ahoy like this.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Да, скроз. Истата мелодија е.

Srckata28 likes this.
  11. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Не сум најсигурен ама мислам дека Скопски Фестивал се прекина затоа што многу пејачи почнаа да го бојкотираат, бидејќи нели секој од нив мисли дека е наместено.
    Низ годините имам читано и дека етаблирани пејачи не сакале да се натпреваруваат на иста сцена со дебитанти. Сега да ти направат песна и текст многу кошта, и реално ако не победиш ќе ти отидат парите у неповрат.
    Е сега Макфест, ги побива сите овие ствари со тоа што опстојува ете се' уште ама од година во година песните се се' полоши.

SummerGirl likes this.
  12. CameliaMiller

За да не биде наместено, после изборот јавно и транспарентно гласови од жири и од публика. Србите тоа го прават веќе секако.

Може порано да драмеле поискусните пејачи, веќе нема такви, според мене ни Каролина, ни Владо, а Каљопа ич нема потреба веќе да одат.

Талентирани млади имаме, пак ќе речам, ене ги се натпреваруваат во Србија. Макар тралалајки ама мора да почнат од некаде. Нашата сцена е алармантно мртва. А е битна за култура, секако.

Ако направиш добра песна нема да е неповрат, градиш кариера нели :)

Евровизија не е мерило за успех колку ќе имаш натаму, како и останати музички шоуа што се, победниците не значи дека ќе станат успешни. Обично непобедниците на крај прават поголема кариера од победниците :)

SummerGirl and Sky-butterfly like this.
  13. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Парите за Евровизија од МРТ ги пренаменија со образложение дека „сите свои капацитети ќе се фокусира на одбележување на големиот јубилеј, 80 години Македонско Радио и 60 години Македонска Телевизија“.

ЀѐЍѝ and SummerGirl like this.
  14. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Песнава од Џорџи ми е на рипит денес :D

Ги ислушав и другите фаворити, односно Бресквица и Зорја. Песнава на Бресквица е тој етно стил, ги фаќа на емоција, и имам чувство дека србиве ќе ја изгласаат. Си сакаат они вакви песни, ми испоизлегоа видеа кај што липаат на песната :tmi: А штета ако она оди зошто Теа Дора баш изгледаше светски. Зорја е вокално многу моќна, проаѓаат вакви песни на Евровизија.

Иначе морам да ги спомнам и Кени није мртав, си ги слушам надвор од Евровозија, омилен спрски бенд ми се со Буч Кесиди. Кул им е песната, ама не е евровизиска.

И за Констракта вчера не успеав да прокоментирам, ама жената мене ми е царица. Какво индиректно исмејување има за политичарите со нити ново, нити боље алал. [​IMG]

15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Ако Србиве ја одберат Теја, она мора да го подобри изговорот. Не е лоша во пеењето, ама има неразбирливи делови. Ко да ја тепа трема малку.
    Констракта звучи малку подобро, ама настапов ѝ е кринџ.
    Останативе се како нејадени. :D

SummerGirl likes this.
  16. CameliaMiller

Јас колку што гледам Бресквица највеќе е гледана... за жал.
    Ништо немам против девојчето, ама таков тип на песни ни македонски не сакам, ни српски.

Констракта нема шанси некој да ја разбере (тоа овде не ја разбираат...) што и се покажа, доби гласови од тие што воопшто ја разбраа песната.

Теа дефинитивно појасно да изговара треба, неразбирлива е. Вокал има, се' има.

Останатите не се ни интересни...

SummerGirl likes this.
  17. staycalm

staycalm Форумски идол

Бресквица победува од televoting и тоа со 1000% сигурност. За среќа, системот со гласови и е направен евровизиски односно 12, 10, 9, 8 ... до 1, не е како Хрватска да може да добие 250 поени од публика.

Значи, останува на жирито да ја пласира Бресквица четврта највисоко а една од Зорја и Teya Dora да биде прво место од жири, и второ место од публика. Дали ќе ја имаат среќата Зорја или Теја Дора, останува да видиме утревечер.

Srckata28 and CameliaMiller like this.
  18. ija

ija Популарен член

Јас вечер навивам за Зорја девојката уште од Звезде Гранда ја знам и стварно има глас и самоуверана е и има претешка песна ретко кој може таква песна да испее само настапот не ми се допадна.
    Незнам толку што фама се крена за Теа Дора мене ниту песната ниту нејзиниот глас ми се допаѓа само емоција има пеачката и харизматична што е ама не знае да пее само мјаука, големи се шансите таа да победи но нека не се надева дека ќе ја гласаат таму од жирито ништо нема да добие за онаков глас за мјаукање не се дава глас само сценскиот настап ми се допадна кај Теа и плус ми нема енергија.
    Зорја нема да победи не ја сакаат во Србија таа ако сака да оди на евровизија нека се пријави за Германија и онака таму живее и и има државјанство можи и ќе и донеси победа на Германија а со Србија ништо не прави.

19. CameliaMiller

Едно е некој да не ти се допаѓа, сосема легитимно, ама Теа на Беркли пеење има завршено. Со стипендија.

staycalm likes this.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Бресквица ја сакам како пеачка и ги слушам нејзините песни.
    Ама оваа за Евровизија шо и ја одбрале, катастрофа! Ич не ми се допаѓа! Не ја испеа ич убаво!
    Не е она за таков вид на песни.

Srckata28 likes this.