1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2024

Дискусија во 'Музика' започната од staycalm, 8 јули 2023.

1. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    24.943
    Јас пак ќе повторам: Kat Dosa got robbed!

Денес ќе ми биде на рипит Тајни Зачин и секако:

Тајни Зачин си беше топ, во склоп на нејзините вокални способности, не избра некоја презахтевна песна па да фалшира цело време додека играше цел настап. Самоуверена, енергетична и харизматична иако ова и беше прв настап.

Да беше конкуренцијата некоја вансериска да разберам, но Кат имаше подобар и поуникатен настап од пола од овие шо влегоа во финале вчера.

Треба да се пријави пак догодина, не смее да се откаже. :sun:

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    Кога е финалето Беовизија? Или и тоа пропуштив. Ич не следам годинава и баш ми е криво. Ама ќе се вратам во форма, се надевам. :bug:

3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    23.375
    Мислам дека сабота? Ист принцип им е ко Евровизија, вторник и четврток полуфиналиња, сабота гренд финале. :D

На SummerGirl, staycalm, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    Aј ќе се обидам да гледам.

А ние што правиме по тоа прашање годинава, се одлутивме или уште држиме лутина и ја бојкотираме Евровизија? :D
    Ќе праќаме некој или тапа?

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.061
    Допаѓања:
    66.787
    Не праќаме никој, поддржуваме соседни земји.:D

На Semmi66, Srckata28, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.623
    Не праќаме за жал.
    Ама и да праќаме, треба да е со Скопје Фест, а не интерно да си бираат.
    Може и има некој скриен талент што ќе му се даде шанса, некое младо дете ќе излезе со нешто добро.

На SummerGirl, sweet-cherry, staycalm и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    Фестивалски ко што беше на времето е најдобар концепт на избор за песна и баш добри песни излегуваа. Не зборам конкретно за победниците, туку и општо онака. Фин момент од годината би била некоја ваква музичка дешавка. Штета што го утепаа тоа ко опција.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.623
    Епа време е да го одутепаат и јас тоа викам. И да имаме пејачи нема ни каде да се претстават. Овие нашиве по Звезде Гранда што одат и пеат забавна музика, можат истото да го пробаат со свои песни на таков фестивал. Мора да можат од некаде да почнат, а сега немаат ни од каде.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    23.375

Песнава ме потсеќа на Никотин од Наташа Беквалац, ве молам кажете дека и вие го слушате тој дел дел 0:50-1:00. :D

На boo3, SummerGirl и Ahoy им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.585
    Допаѓања:
    38.891
    Да, скроз. Истата мелодија е.

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    1.435
    Не сум најсигурен ама мислам дека Скопски Фестивал се прекина затоа што многу пејачи почнаа да го бојкотираат, бидејќи нели секој од нив мисли дека е наместено.
    Низ годините имам читано и дека етаблирани пејачи не сакале да се натпреваруваат на иста сцена со дебитанти. Сега да ти направат песна и текст многу кошта, и реално ако не победиш ќе ти отидат парите у неповрат.
    Е сега Макфест, ги побива сите овие ствари со тоа што опстојува ете се' уште ама од година во година песните се се' полоши.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.623
    За да не биде наместено, после изборот јавно и транспарентно гласови од жири и од публика. Србите тоа го прават веќе секако.

Може порано да драмеле поискусните пејачи, веќе нема такви, според мене ни Каролина, ни Владо, а Каљопа ич нема потреба веќе да одат.

Талентирани млади имаме, пак ќе речам, ене ги се натпреваруваат во Србија. Макар тралалајки ама мора да почнат од некаде. Нашата сцена е алармантно мртва. А е битна за култура, секако.

Ако направиш добра песна нема да е неповрат, градиш кариера нели :)

Евровизија не е мерило за успех колку ќе имаш натаму, како и останати музички шоуа што се, победниците не значи дека ќе станат успешни. Обично непобедниците на крај прават поголема кариера од победниците :)

На SummerGirl и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  13. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    2.150
    Парите за Евровизија од МРТ ги пренаменија со образложение дека „сите свои капацитети ќе се фокусира на одбележување на големиот јубилеј, 80 години Македонско Радио и 60 години Македонска Телевизија“.

На ЀѐЍѝ и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    29.306
    Песнава од Џорџи ми е на рипит денес :D

Ги ислушав и другите фаворити, односно Бресквица и Зорја. Песнава на Бресквица е тој етно стил, ги фаќа на емоција, и имам чувство дека србиве ќе ја изгласаат. Си сакаат они вакви песни, ми испоизлегоа видеа кај што липаат на песната :tmi: А штета ако она оди зошто Теа Дора баш изгледаше светски. Зорја е вокално многу моќна, проаѓаат вакви песни на Евровизија.

Иначе морам да ги спомнам и Кени није мртав, си ги слушам надвор од Евровозија, омилен спрски бенд ми се со Буч Кесиди. Кул им е песната, ама не е евровизиска.

И за Констракта вчера не успеав да прокоментирам, ама жената мене ми е царица. Какво индиректно исмејување има за политичарите со нити ново, нити боље алал. [​IMG]

На SummerGirl, Srckata28, staycalm и 2 други им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.130
    Допаѓања:
    124.903
    Ако Србиве ја одберат Теја, она мора да го подобри изговорот. Не е лоша во пеењето, ама има неразбирливи делови. Ко да ја тепа трема малку.
    Констракта звучи малку подобро, ама настапов ѝ е кринџ.
    Останативе се како нејадени. :D

16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.623
    Јас колку што гледам Бресквица највеќе е гледана... за жал.
    Ништо немам против девојчето, ама таков тип на песни ни македонски не сакам, ни српски.

Констракта нема шанси некој да ја разбере (тоа овде не ја разбираат...) што и се покажа, доби гласови од тие што воопшто ја разбраа песната.

Теа дефинитивно појасно да изговара треба, неразбирлива е. Вокал има, се' има.

Останатите не се ни интересни...

17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    24.943
    Бресквица победува од televoting и тоа со 1000% сигурност. За среќа, системот со гласови и е направен евровизиски односно 12, 10, 9, 8 ... до 1, не е како Хрватска да може да добие 250 поени од публика.

Значи, останува на жирито да ја пласира Бресквица четврта највисоко а една од Зорја и Teya Dora да биде прво место од жири, и второ место од публика. Дали ќе ја имаат среќата Зорја или Теја Дора, останува да видиме утревечер.

На Srckata28 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  18. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    695
    Јас вечер навивам за Зорја девојката уште од Звезде Гранда ја знам и стварно има глас и самоуверана е и има претешка песна ретко кој може таква песна да испее само настапот не ми се допадна.
    Незнам толку што фама се крена за Теа Дора мене ниту песната ниту нејзиниот глас ми се допаѓа само емоција има пеачката и харизматична што е ама не знае да пее само мјаука, големи се шансите таа да победи но нека не се надева дека ќе ја гласаат таму од жирито ништо нема да добие за онаков глас за мјаукање не се дава глас само сценскиот настап ми се допадна кај Теа и плус ми нема енергија.
    Зорја нема да победи не ја сакаат во Србија таа ако сака да оди на евровизија нека се пријави за Германија и онака таму живее и и има државјанство можи и ќе и донеси победа на Германија а со Србија ништо не прави.

19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.623
    Едно е некој да не ти се допаѓа, сосема легитимно, ама Теа на Беркли пеење има завршено. Со стипендија.

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.262
    Допаѓања:
    21.665
    Бресквица ја сакам како пеачка и ги слушам нејзините песни.
    Ама оваа за Евровизија шо и ја одбрале, катастрофа! Ич не ми се допаѓа! Не ја испеа ич убаво!
    Не е она за таков вид на песни.

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.