Да де, сеа ја плукаат, па коа ќе влезе у први три, или и коа ќе победи, ќе и го дудлаат. Затоа и сме дојдени до гнезда орлови и вили Рамонди... Мех.
Знае некој накратко да ми ја објасни фамава околу хрватската Rim Tim Tagi Dim? Има некаква приказна песнава, некакво скриено значење? Не дека ми е лоша, гледам дека е на прво место на eurovisionworld според типување за победа. Би сакал да победат Хрватите инаку ама просек ми е песничево.
Буквално звучи како ВИЛА Рамонда, а измеѓу јнбдхкбфер, па доаѓам до некое логично толкување дека пее за нешто лошо што се случило во некоја вила А песната е иначе Лила Рамонда, што и да значи тоа "Ramonda" Nemam nemam nemam ja Nemam mira nemam sna Ne da noć da dođe dan Teško onom ko je sam K'o pod vodom tiho je sve Vrištim al' se ne čuje Iza gora beli sjaj Ja ne nazirem kraj Ovo put je za ranjene A nema ko da vodi me Do svetle zvezde Danice Gori svet, svaki cvet Gde su nestale lila ramonde Lila ramonda Lila ramonda Lila ramonda Lila ramonda Ramonda Lila ramonda Lila ramonda Lila ramonda I nema ko da vodi me Jer zvezde sve su zaspale Ne pomažu ni molitve Gde su nestale lila ramonde Lila ramonda Lila ramonda Lila ramonda Lila ramonda Lila ramonda Lila ramonda Lila ramonda Lila ramonda Ramonda Lila ramonda Lila ramonda Lila ramonda Diže se iz pepela Jedna lila ramonda Ова било рамонда интересно https://maskimagazin.faktor.mk/ste-...-mrtva--ozivuva-kako-nishto-da-ne-se-sluchilo
Девојката се вика Теодора Павловска, пее за цвет кој се развива најмногу во клисурите на реката Вардар. Идеја за наслов на македонски портал ,,Ова е македонското девојче кое пее за цвет кој вирее најмногу во Македонија и ќе ја претставува Србија на Евросонг во Малме".
Дајте ви се молам, Гнездо Орлово можеби лесно влегува во уши и е Србија од прва нота, ама не е она што Евровизија го бара. Плус не е песна што треба и може да биде изведена од онака благ вокал како на Бресквица. Ништо со ништо не одговараше. Некоја што се вика Брррррррресквица да пее ултра националистичка песна, мислам... Од друга страна, Рамонда е модерна, софистицирана песна, со одличен настап, прилагоден вокал и фантастичен видеоспот. Повторно ја прикажува Србија, еден прекрасен симбол за нив е цветот Рамонда. Изборот нивен беше помеѓу национализам и патриотизам, и го одбраа правилното, благодарение на жирито. Плус Теа е и наше девојче, не разбирам зошто не би ја поддржувале. Односно, заборавив, не ги поддржуваме ние нашите
Кога сме кај коментари, јас сретнувам и многу „браво, Теја“ од цел Балкан и подалеку. Секакви има. Не се битни негативните, битно е само она убаво да се спреми и да го даде максимумот од себе.
Јас според тоа што гледав пред да ја изберат и гледам сега, особено бројни се позитивните критики од странците за Teya, а мислам дека тоа е најбитно, пошто сепак странците треба да ја гласаат во Мај.
Во два наврати песната на Теа алудира на балканска (словенска) култура, прво ѕвездата Деница е значајна за нашата (јужнословенска) митологија, а рамонда србика е див цвет кој се наоѓа само на Балкан и е цвет кој расте во најнеповолни услови. Можеш да кажеш дека си патриот и без орли, ама ај
Знам многу од моите луѓе што навивале за Бресквица, мене ми беше благ ужас. Конфузно скроз, можеби и очекувсв нешто повеќе сма когс и го видов стејџингот со сите тие неповрзани елементи, луѓе, глупости, едноставно беше избришана за мене. А толку сум против секаков вид на национализмот и не можам да поверувам дека е сеуште толку длабоко вкоренет и толку се истакнува и кај младата популација да ми се повраќа. Во ред е да сакаш својата земја, ја обожувам, ама борба веќе чив орел лета ми е преку глава. Ок, лет ит гоу веќе аман. Не можеш да мрднеш напред ако си опсесивно заглавен во минатото. Инаку, Бресквица барем да ја испеја песната како што треба, туку ниту тоа. Бев за Зорја, а потоа и за Теја. Драго ми е што победила таа. Видео спотот е одличен! Додуша, синоќе бев ок со било кој да оди само не Бресква, луѓе велат нека е и последна ама да ја претставила Србија. Оф бре, тогаш ќе немаше да ја следам Евровизија од пусти срам ( лажам, ќе ја следев секако) Ама факт е дека би имала гласови од Срби од дијаспората. Па песнатс баш е ко создадена за нив и нивните гласови. Најголеми националисти се оние што се расселени по светов.
Нема скриено значење, млад човек во Хрватска (дечкото е од мало место, село) кој нема услови да остане таму каде што е и мора да се пресели (во поголем град или надвор од земјата) за да создаде живот, а се надева дека можеби и тие "градските" знаат нешто од неговиот фолклор или обичаи, начин на живот на кој е навикнат. Во спотот, посебно на крајот, баш е добро прикажано како ги остава сите свои и со куферче чека брод да го однесе во непознато. Песната си е супер, мислам дека секоја млада личност на Балканов може лично да ја доживее.
Среќа жирито беше при здрав разум и не ја испратија праската. Баш тоа и ни треба сега, провокации со орли. Доста е веќе.
Го видов сега гласањето (читам по портали за драмата) истиот случај како кај нас победи нефаворитот со местени гласови од жири. Инаку да во коментари ја решетаат на големо, после ова ќе направи кариера колку шо направи и онаа глупердата Андреа, а Србија изгледа ќе ја дочека нашата судбина со напуштање на с*ањево од музички натпревар. Така си е А Сајси е која, каква кариера и популарност има?
Ама она си пее за двоглавиот орел на српското знаме, не за албанското Сеедно, реков ако вакво нешто пројде, треба сите химните да си ги праќаме, а не забавна музика.
Ние требаше да ги пратиме Боки 13, Биг Мама и Ферус. Намерно ги тргнаа од натпреварот таа година. Добро е што не отиде праската.
Ние треба да направиме натпревар и да дадеме шанса на луѓе кои ги бива навистина. Само што сме ние толку за никаде што по секој плукаме, не знам кој да жртвуваме. Како можат бе да се*ат за Тамара нашиве, 1во место од жири може и' купивме
Знам, знам, ама соседите им толку мозок немаат, а веќе и има коментари. Туку што се мачеа, требаше да ја препат Весели се српски роде, тој калибар е песната
На нас никој не ни чини. Јас не памтам еден избор да поминал без скандал. По секој претставник мора да се плука. Се сеќавам дека и за Тоше имаше негодувања. Не бил само он пејач. Ама кога влезе во финале им беше убаво.