Други песни не се сеќавам, знам победија со Дима Билан ок песна имаше, а и претходната кога не победи ми беше убава, ТАТУ ги сакав баш, не сум сигурна со која песна беа на Евровизија, мислам Not gonna get us. Греота оти така. Прекрасни песни и изведувачи...
И Дима е поддржувач на Путин, а сега е баниран за јавни настапи во Русија оти бил на контроверзен евент што оди против традиционалните руски вредности и „пропаганда на LGBT“. ТАТУ пак, глумеле лезбејки за публицитет, едната од нив е мажена сега, но со поприфатливи ставови, едната е хомофобична - ама само за геј мажи, и не ја ни замислува идејата да се има син геј... И така Обожавам што за секој од нив има по некоја прикаска, а низ евровизиската заедница често се вртат овие муабети, оти сите претставници имаат фанови.
Последната Евровизија што ја гледав беше 2022ра и сеуште ми е во памет оваа песна и се чудам како не влезе во финале ми беше фаворит таа година
Jас немам навлегувано до толку во животот надвор од музиката на луѓе кои ми се доволно далеку да во тој момент не ме засегнуваат (на пример, за Балкан повеќе знам вакви отпушоци, затоа што директно влијаат на мене и моето постоење и не сакам да финансирам никако луѓе кои се косат со моите морални вредности). Како што не би купувала во анти-геј анти-феминизам и сл. продавница, не би слушала ни музичар со такви ставови. А ретко меѓу музичариве да најдеш некој елоквентен да има чист став за нешто, како на пример неприфатливи ѝ се хомосексуалци, ама само мажи, ама не може да замисли син геј.... блах блах блах. Како да имаат мислење базирано на... ништо.
Успеа да победи заради Македонија, која гласаше како последна. На водечката Малта не ѝ дадовме ниту поен, на Израел му дадовме 8 поени. П.С. На претставничката на Малта (Чиара) не ѝ дадовме ниту поен на три Евровизии, 1998 (3 место), 2005 (2 место) и 2009 (22 место).
Имаше интервју со Кјара пред Евровизија 2009. Пишуваше - Не сум омилена во Македонија. Не добив ниту еден поен во 1998 и 2005. Убави и беа песните. На мене па песната на Израел не ми се допаѓа. Ова што го пиша ме потсети на гласањето на Словенија во 2003.
Бејби Лазања ми е смешен, но ми дава „Финланд митс Молдова“ вајб. Веќе видено. А, има далеку вокално подобри од него.
Се сложувам со @CameliaMiller за Гагарина и A Million Voices, една од ол тајм фејвориц ми е. Јас мислам дека организаторите на Евровизија сами дозволуваат истата да се политизира и да се зема тој аргумент против натпреварувањето. Ако се прашувам јас, апсолутно нема потреба од дисквалификација на држави поради политика, сè додека не се провокативни и навредливи. Што се постигна со тоа што ги исклучија Русија или Белорусија, или ако потенцијално ги исклучат и Израелците? Ништо нема да смени, ниту дома, ниту интернационално. Русија често праќаше солидни песни, мене ми недостигаат на Евровизија.
Тоа сакам да кажам всушност, не треба да се дозволат провокаторски песни и сл., но самите пејачи како пејачи, не гледам зошто да не пејат. Еднакво дебилно ми беше со забраната за читање на Достојевски во Италија мислам. И во војнава, да расчистиме, на страна на Украина сум. Само уметноста мислам дека не треба да биде санкционирана...
Апдејт за сагата со Бресква: се организира протест во поддршка на Бресквица пред RTS (Радио-телевизија Србије).
Леле какви бумери, не ми се верува до каде одат со простаклук само за една Евровизија. Spill the tea, ако има некој апдејт покасно, живи смешки се.
Посебна сорта на народ се овие Ах црни Балкане, каква сатана, какви ѓаволи Али добро тоа е народ што пак го гласаше Вуич Џанум на Теја Дора е ултра слушана. И не заради Јужни Ветар. Ако е така, повеќе ја слушаа на видеата од Рибникар отколку од Јужни Ветар. Не ја сфаќам оваа хистерија со Праската.